Marțișor 2024. Tradiţii, obiceiuri, superstiţii: ce NU trebuie să faci pe 1 martie dacă vrei să te ocolească ghinionul Mărțișor 2024. În vechime, Mărţişorul era legat la mâinile sau de gâtul copiilor, pentru a le purta noroc în cursul anului, pentru a fi sănătoşi şi curaţi ca argintul la venirea primăverii.
Pericolele ascunse din spatele cafelei cu lapte: semnalul de alarmă tras de un cunoscut neurolog Adăugarea laptelui ar putea anula toate beneficiile potențiale pentru sănătate, date de cafea, a avertizat un expert.
De unde vine numele stațiunii Mamaia. Legenda puțin neștiută a perlei litoralului românesc Mulţi dintre noi ne-am amuzat de denumirea staţiunii şi poate că ne-am pus și întrebări despre originea lui. Numele are în spate o legendă care provine încă din perioada medievală.
Mărţişor 2024. Care este originea acestei sărbători românești Există numeroase legende și povești care încearcă să explice proveniența acestei sărbători, iar una dintre cele mai cunoscute este legată de zeița romană a primăverii, Marte.
Ce să NU oferi niciodată drept mărțișor. Aduce doar ghinion și ceartă în casă Mărțișorul este o tradiție românească veche, un mic simbol al primăverii și al prospețimii care este oferit celor dragi în prima zi a lunii martie. În ciuda faptului că intenția este de a aduce bucurie și noroc, există anumite obiecte care, potrivit superstițiilor, pot atrage ghinion sau chiar neînțelegeri în cuplu.
Cum poți găti leurda? 3 rețete de primăvară ușor de făcut, dar incredibil de gustoase O dată cu sosirea primăverii, natura începe să se trezească la viață, iar bucătăria noastră poate fi îmbogățită cu arome proaspete și pline de vitalitate. Una dintre cele mai apreciate plante care își face simțită prezența în această perioadă este leurda.
Concept unic în România: au apărut primele chioșcuri de flori cu pereți din sticlă. Eleganță și stil pe străzile Sectorului 6 Noile chioșcuri de flori, pentru care Primăria Sectorului 6 organizase concurs de soluții, au devenit realitate și, de azi, au apărut pe străzi. Sunt elegante, luminoase, moderne. Astăzi au fost montate primele 3 și, în următoarele 2-3 luni, urmează alte 51.
Care este diferența dintre pâinea neagră și cea plină de coloranți. Cum le deosebești? Este important de menționat că rețetele de pâine neagră pot varia considerabil în funcție de regiune, tradiție și preferințele personale ale bucătarului. În plus, unele produse comerciale pot conține și aditivi alimentari, cum ar fi îndulcitori sau conservanți, în funcție de marca și de procesul de fabricație.
Șodoul, leacul bunicii pentru tuse și gât iritat. Cum se prepară corect această băutură magică Un remediu naturist care a fost transmis din generație în generație este șodoul. Această băutură combate durerile și iritațiile gâtului și poate fi consumat deopotrivă de către copii și adulți.
De ce șnurul mărțișorului este colorat în alb și roșu? Povestea uimitoare a celui mai îndrăgit simbol al primăverii În România, prima zi a primăverii este marcată de un simbol: mărțișorul. Potrivit tradiției, se spune că persoana care poartă un mărţişor este ferită de rele şi că acesteia îi merge bine tot anul. Și totuși, ce simbolizează firul alb şi roşu?
Primul lucru pe care îl vezi trădează adevăruri tulburătoare despre tine. Iluzie optică virală: accepți provocarea? O iluzie optică arată o latură a personalității pe care încerci să o ascunzi.
O rețetă inedită. Cum se face omleta în borcan - VIDEO După cum sugerează și numele, omleta la borcan este o rețetă simplă și extrem de rapidă, pentru care ai nevoie de ouă, sare, piper, cașcaval și bacon sau șuncă presată.
Ce legătură există între perne și accident vascular cerebral mortal? Experții au elucidat misterul: află dacă ești în pericol Pernele înalte ar putea crește riscul de accident vascular cerebral, sugerează un studiu japonez.
Bujorii, florile-vedetă ale grădinii! Sunt un adevărat simbol al eleganței și rafinamentului: cum se îngrijesc corect Bujorii sunt florile pe care întotdeauna le asociez cu primăvară. Au flori mari și bogate, frunze luxuriante, iar parfumul lor este unic. Aceste plante au nevoie de o îngrijire minimă în momentul în care s-au stabilit în grădina ta. Partea frumoasă este că bujorii înfloresc din primăvară până în toamnă, așadar te poți bucura câteva luni bune de frumusețea lor.
Doliu uriaș în televiziune! Un cunoscut jurnalist român, cu peste 30 de ani de experienţă, a încetat din viață Este doliu uriaș în televiziune. Horia Enășel, un cunoscut jurnalist român cu peste 30 de ani experiență, a încetat din viață.
Obiceiul culinar incredibil al lui Marilyn Monroe. Sex-simbolul secolului XX nu sărea niciodată peste el Marilyn Monroe, unul dintre cele mai mari sex-simboluri ale secolului XX, rămâne o figură fascinantă și adorată de milioane de fani până în prezent. În ciuda glamour-ului și farmecului său iconic, puțini știu despre obiceiurile alimentare neobișnuite ale actriței, în special despre micul dejun pe care îl savura în fiecare dimineață.
Schimbări majore pentru 4 zodii, în ultima zi a lunii februarie. Planetele care le influențează destinele În astrologie, fiecare zodie este asociată cu anumite caracteristici și influențe cosmice. În ultima zi a lunii februarie, se preconizează că Balanța, Scorpionul, Săgetătorul și Peștii vor fi în centrul atenției și vor avea parte de o mare reușită conform pozițiilor planetelor.
Bărbat arestat pentru înșelătorie, la Timișoara. Mai mulți bătrâni i-au căzut în plasă: ce le promitea Un bărbat de 38 de ani a fost arestat, după ce a înşelat mai mulţi bătrâni din Timişoara. Mai exact, bărbatul le promitea vârstnicilor că le va face anumite servicii precum plata unor facturi sau cumpărături, însă după ce primea banii de la aceştia, dispărea.
Pisicile negre aduc ghinion? Două dintre țările preferate de români le consideră norocoase: explicațiile din spatele acestei credințe Iubitorii felinelor de casă știu că nu este nimic de care să se teamă, dar persistența credinței că pisicile negre aduc ghinion a rezistat secole în şie. Dacă în perioada de glorie a Egiptului antic, pisicile erau venerate, Inchiziţia Spaniolă a dus la apariţia multor superstiţii legate de ele.
Restricții de circulație în Pasajul Unirii, din Capitală, din cauza unor lucrări de reparații Traficul rutier va fi restricţionat în Pasajul Unirii din Bucureşti, timp de două nopţi, pentru lucrări de întreţinere a tunelului, anunţă Brigada Rutieră. Restricția de circulație este valabilă în perioada 27-29 februarie, pe timpul nopții.
Cum poți scoate petele de cafea sau de ceai de pe haine: soluții naturale, foarte eficiente Ai vărsat cafea sau ceai pe hainele tale? Mai jos poți regăsi câteva trucuri care te ajută să scoți petele de cafea sau ceai. Iată despre ce este vorba și de ce nu ar trebui să îți mai faci griji când pătezi hainele!
Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasă a lui Cătălin Scărlătescu: aroma de care te vei îndrăgosti Prima zi de primăvară se apropie cu pași repezi. Gospodinele au tendința să petreacă mai mult timp în bucătărie în această perioadă a anului, inspirate fiind de ziua mai lung, dar și de culoarea pe care o prinde mâncare gătită din legumele proaspete și pline de vitamine din piețe. Mucenicii dulci și parfumați sunt, fără doar și poate, unul dintre preparatele vedetă ale lunii martie. Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit fanilor săi reţeta de mucenici munteneşti pe care o prepară în ziua de 9 martie, de sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia.
Câți pasageri au voie să transporte în mașină, de fapt, șoferii începători? Legislația Rutieră din România stabilește mai multe limitări pentru șoferii începători, inclusiv un număr maxim de pasageri. Cei care vor să transporte mai multe persoane trebuie să obțină permis Categoria D, dar numai după o anumită vârstă.
De ce NU este sănătoasă cafeaua la ibric. Pericolele ascunse, dezvăluite de un medic român celebru Cafeaua, băutura preferată a multora, este subiectul unei dezbateri continue în ceea ce privește beneficiile și riscurile pentru sănătate. Recent, medicul Marius Sava a oferit explicații importante referitoare la cafeaua la ibric și la cea de la automate, aducând în discuție aspecte pe care mulți le așteptau.
Arunci aceste pliculeţe? Când vei vedea la ce sunt bune, nu o vei mai face! Biluțele cu silicon vin într-o punguță de fiecare dată când cumpărăm pantofi, genți sau telefoane. Acestea sunt umplute cu dioxid de siliciu, un agent deshidratant netoxic care va usca totul în jurul lui. Scopul principal al dioxidului de siliciu este de a absorbi umiditatea în exces și de a elimina posibilitatea formării mucegaiului sau a coloniilor de bacterii. În același timp, acest compus ȋndepărtează și mirosurile neplăcute din spațiile unde este depozitat.
Dulceața de ceapă, rețeta cu care îi vei da pe toți gata. Secretul unei delicatese franțuzești fără egal Dulceața de ceapă este o delicatesă inconfundabilă, care oferă un echilibru subtil între dulcețea și ușoara aromă condimentată a cepei. Este o alegere surprinzătoare și delicioasă pentru cei care doresc să încerce ceva nou.
Topul celor mai ATRĂGĂTOARE zodii din punct de vedere fizic. Pur și simplu nu le poți rezista! Fiecare zodie are propriile sale trăsături și caracteristici, iar unele dintre ele sunt asociate cu o frumusețe fizică aparte. Dincolo de aspectele astrologice care influențează personalitatea și comportamentul, există și anumite zodii care atrag atenția prin farmecul lor fizic. Iată care sunt cele mai atrăgătoare zodii din punct de vedere fizic și ce anume le face să se evidențieze în acest sens conform astrologiei.
1 Martie se apropie! Ce flori să NU oferi niciodată cadou: simbolistica din spatele lor este înfiorătoare Există câteva cadouri care, indiferent de ocazie, de generație, ori chiar și de țara de unde venim, rămân la fel de apreciate. Iar dacă dorim să facem o impresie bună, este, practic imposibil să dăm greș dacă apelăm la un buchet spectaculos. Florile sunt mereu o alegere sigură și frumoasă, dar, există și câteva pe care ar trebui să le evităm!
Trucurile care-ți pot salva vacanța, dacă te cazezi la hotel. Nu vei mai face niciodată aceste greșeli! Dacă plănuiți să călătoriți din motive de afaceri sau pentru plăcere, veți petrece timp în camera de hotel. Așadar, iată câteva trucuri care vă feresc de probleme, fie că vorbim de microbi, bacterii, risc de îmbolnăvire sau pur și simplu alte neplăceri uneori inerente.
Un copil de 7 ani a căzut dintr-un telescaun, la Straja. În ce stare se află victima Un copil în vârstă de 7 ani a fost transportat de urgenţă la spital, după ce a căzut de pe telescaun în staţiunea Straja, din judeţul Hunedoara.