Asocierea dintre ghinion și pisicile negre datează din secolul al XIII-lea, după cum explică Mentalfloss. În Evul Mediu, nu se știe exact cum și de ce pisicile au fost asociate cu diavolul, dar credința a fost atât de puternică, încât pisicile negre erau ucise în timpul pandemiei de ciumă neagră din jurul anului 1348 d.Hr. În mod ironic, sacrificarea pisicilor nu a făcut decât să agraveze ciuma, care era răspândită de rozătoare.
Pisicile negre, în folclor
Există o mulțime de mituri ţesute în jurul pisicilor negre de-a lungul istoriei. În folclorul scoțian există o zână cunoscută sub numele de Cat Sìth, o pisică neagră uriașă, cu o mică pată albă pe piept despre care se credea că are capacitatea de a fura sufletul unei persoane moarte înainte ca zeii să-l revendice. Această credință a dus la crearea ceasurilor de noapte și de zi pentru a păzi corpurile chiar înainte de înmormântare.
În multe dintre țările europene în care felinele sunt încă văzute ca aducătoare de ghinion, pisica neagră este un prevestitor de rău augur şi vei avea nenoroc atunci când o pisică neagră îți taie calea. Germanii au nuanţat această superstiţie, considerând că o pisică care trece de la dreapta la stânga drumul tău aduce veşti proaste, iar cea care trece de la stânga la dreapta aduce noroc.
În aceste ţări, pisicile negre aduc noroc!
Se pare că influența egiptenilor antici și dragostea lor pentru pisici s-au păstrat în unele culturi europene. Marinarii și soțiile lor credeau în puterea norocului a pisicii negre, unii pescari ținând astfel de pisici la bord, în timp ce femeile țineau acasă pisici negre pentru a avea parte de bunăstare.
Cultura japoneză onorează, de asemenea, pisicile negre ca simboluri ale norocului și sunt considerate ca fiind deosebit de importante pentru femeile singure, deoarece se crede că o pisică neagră atrage mulți pretendenți buni. În Rusia, toate pisicile sunt considerate norocoase.
Sursă text: Click!pentrufemei