Iată ce să nu oferi niciodată drept mărțișor:
1. Evită-le pe cele cu forme ascuțite
Mărțișoarele cu forme ascuțite sunt asociate cu simbolul tăierii sau întreruperii legăturilor. Aceste obiecte pot fi percepute ca aducătoare de conflicte și nefericiri, așa că evită-le când alegi mărțișoare pentru persoanele dragi.
2. Obiecte care te pot duce cu gândul la moarte
Cruci, obiecte în formă de lacrimă sau alte simboluri asociate cu moartea sau tristețea pot aduce o energie negativă și trebuie evitate în această perioadă plină de vitalitate și optimism.
3. Mărțișoarele negre sau închise la culoare
Tradițional, șnurul mărțișoarelor sunt colorate în alb și roșu, simbolizând puritatea și dragostea, dar și viață. Evită să asociezi aceste șnururi vesele cu mărțișoarele negre sau în nuanțe întunecate. Ele pot fi asociate cu tristețea și aducerea de energii negative. Alege culori luminoase și vesele pentru a aduce bucurie.
Pe ce parte se poartă mărțișorul? Puțină lume știe acest lucru
4. Obiecte împărțite în două
De asemenea, evită obiectele care sunt împărțite în două părți. Se spune că acestea pot simboliza despărțirea cuplului. În schimb, alege mărțișoare care reprezintă unitatea și armonia, precum inimi, soare, porumbel, coșar, ghiocel.
De ce șnurul mărțișorului este colorat în alb și roșu? Povestea uimitoare a celui mai îndrăgit simbol al primăverii
5. Cadouri prea costisitoare
Chiar dacă intenția ta este de a impresiona, oferirea unui mărțișor extrem de costisitor poate crea disconfort. Potrivit tradiției, mărțișorul trebuie să fie un gest simplu și sincer, iar cadourile prea scumpe pot induce presiune sau sentimente de datorie.
În alegerea mărțișorului, ține cont de tradiții, simboluri și de dorința de a aduce bucurie. Un mărțișor frumos, colorat și plin de energie pozitivă va fi întotdeauna o alegere sigură. Evitând aceste elemente considerate ghinion, poți să ai siguranța că mărțișorul tău va aduce zâmbete și noroc celor dragi. Bucură-te de tradiție și fă alegerea potrivită pentru un început de primăvară plin de optimism!
Sursă text: Click.ro
Citește și Când şi cum se aleg Babele? Tradiţii şi obiceiuri pentru începutul primăverii