Revoltător: temperaturi extreme, ambulanțele fără aer condiționat! Gheorghe Chiș: Parcul de ambulanțe românesc este unul depășit Ambulanțele care intervin pentru oamenii răpuși de caniculă NU au aer condiționat. Sindicaliștii atrag atenția că totul este pus pe seama faptului că salvările sunt vechi, iar numărul solicitărilor crește de la o zi la alta.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mănânci fructe niciodată - Studiile arată un rezultat surprinzător Fructele sunt o sursă importantă de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre, care contribuie la sănătatea generală a organismului. Fructele pot preveni sau reduce riscul de anumite boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, obezitatea și unele tipuri de cancer. Fructele pot îmbunătăți și digestia, hidratarea, imunitatea și starea de spirit.„
Alimentul care ajută la scăderea rapidă a glicemiei și aduce multe beneficii pentru sănătate Un aliment surprinzător aduce beneficii în scăderea glicemiei pentru cei care au probleme. Ar trebui consumat frecvent.
Efectele COVID lung, impact devastator asupra funcțiilor cognitive - Ceața cerebrală, echivalentă cu o îmbătrânire cu 10 ani Veste devastatoare după anii de pandemie. Sechelele în urma infectării joacă un rol foarte important în viața ulterioară, susțin oamenii de știință. Efectele COVID lung provoacă o adevărată îmbătrânire în cazul persoanelor afectate. Ceața cerebrală de care suferă cei afectați arată o degradare a funcțiilor cognitive echivalată cu o înaintare în vârstă de 10 ani.
Primul vaccin contra BRONȘIOLITEI la sugari a fost autorizat pentru utilizare în Europa Primul vaccin contra BRONȘIOLITEI la sugari a fost autorizat, vineri, de către Agenţia Europeană pentru Medicamente. Tratamentul, produs de Pfizer, este recomandat și pentru persoanele trecute de 60 de ani.
Alimentul minune care curăță sângele, recomandat de prof. dr. Vlad Ciurea - Ce nu trebuie să faci ca să nu-ți distrugi creierul Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a anunțat care sunt cele mai importante alimente pe care este foarte bine să le consumăm pentru curățarea vaselor de sânge.
Planul Naţional de Combatere a Cancerului ar putea fi aprobat săptămâna viitoare. Anunț crucial al ministrului Rafila - Viața a sute de oameni, în joc Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, vineri, că Planul Naţional de Combatere a Cancerului ar putea deveni funcţional odată cu aprobarea unei ordonanţe de guvern (oug) prin care să fie puse în aplicare programele de sănătate. Acest lucru s-ar putea întâmpla, potrivit ministrului, chiar săptămâna viitoare. Anunțul lui Rafila vine la doar o zi după ultimatumul pe care i l-a dat premierul Marcel Ciolacu.
Boala cu 1.000 de fețe, în România. Copiii, grav afectați. Semnal de alarmă tras de medici: primele simptome Medicul Tudor Ciuhodaru anunță că un pacient a ajuns la spitalul din Iași fiind diagnosticat cu boala Lyme sau ”boala cu 1.000 de fețe”. Această boală se face ca urmare a mușcăturilor de căpușe.
Pericolul uriaș pentru cei care ascultă muzică în căști - La ce riscuri se expun În era digitală, căștile au devenit un accesoriu omniprezent. Fie că ne deplasăm, lucrăm sau ne relaxăm, mulți dintre noi folosim căștile pentru a asculta muzică, podcasturi sau pentru a viziona videoclipuri. Cu toate acestea, această practică aparent inofensivă poate avea consecințe grave asupra sănătății noastre dacă nu este gestionată corect. În acest articol, vom explora pericolele ascultării muzicii în căști și cum putem minimiza riscurile asociate.
Cel mai toxic pește vândut în România. Conține niveluri crescute de mercur În ciuda avertismentelor repetate ale medicilor, acest tip de pește este la loc de cinste printre preferințele românilor.
ANPC, semnal de alarmă pentru turiști: Pârâul care face legătura dintre Siutghiol şi Lacul Tăbăcăriei, un FOCAR DE INFECȚIE - VIDEO Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a transmis că pârâul care face legătura dintre Siutghiol şi Lacul Tăbăcăriei este un adevărat focar de infecție.
Trei feluri de mâncare pe care trebuie să le consumi cât mai mult în lunile de vară Vara este un anotimp al exploziei de culori și arome, când natura ne oferă o gamă largă de fructe și legume proaspete. Este momentul perfect pentru a ne bucura de mâncăruri ușoare, sănătoase și delicioase, care ne ajută să ne menținem hidratați și să ne încărcăm cu energie.
Focar de antrax: alertă maximă în România. Cum se răspândește boala Este stare de alertă în comuna Țigănaș, din județul Iași, după ce în ferma unui cioban s-a descoperit un animal sacrificat infectat cu antrax.
A turnat oțet pe pâinea prăjită, în fiecare dimineață. Rezultatul, cu adevărat incredibil! Multe persoane au obiceiul, aparent ciudat, de a mânca pâinea prăjită la micul dejun cu un strop de oțet pe ea.
Ce fac muștele pe mâncarea ta? Cercetătorii au observat lucruri de-a dreptul dezgustătoare Imaginați-vă următoarea scenă: o gașcă de muște cu piciorușe păroase aterizează pe felul dumnevoastră preferat de mâncare. Fac câțiva pași, își freacă extremitățile murdare și pleacă la fel de nepoliticos cum au venit. Întrebarea este: ne mai putem atinge de acea mâncare? Atenție, urmează descriere care pot crea disconfort alimentar.
LISTA cu alimente și băuturi ce pot fi consumate pe timp de caniculă - 7 produse INTERZISE total la plajă Căldura mult așteptată a verii vine și cu mari complicații în cazul caniculei. Medicii atrag atenția în legătură cu alimentele și băuturile ce trebuie evitate complet în zilele toride, și în vacanța de la mare, și la job.
Cât de sănătoasă este, de fapt, zacusca? Un răspuns neaşteptat Preferată atât pentru un mic dejun rapid, cât și pentru o cină ușoară, zacusca este la mare căutare, mai ales în acest sezon.
Boala silențioasă care vine din pâine. Cum îți dai seama dacă o ai Este una dintre cele mai comune boli din lume, însă în multe cazuri este asimptomatică. O anemie care nu mai trece, dificultatea de concentrare sunt semne care pot anunța o boală gravă.
Ingredientul care face ciorba toxică - Cele mai multe gospodine nu știu acest lucru Ciorba este un fel de mâncare tradițional și iubit de români, dar și de alte popoare. Ciorba are multe beneficii pentru sănătate, dacă este preparată corect și cu ingrediente naturale. Dar ce se întâmplă dacă adaugi în ciorbă un ingredient care este mai toxic decât crezi?
Creștere alarmantă a cazurilor de tumori pe creier la tineri. Stresul și tehnologia ne pot băga în mormânt! - Avertisment dur al unui medic neurochirurg Semnal de alarmă tras de medici privind aparția, în ultima perioadă, a tot mai multor cazuri de tineri cu diverse tumori grave. Stresul cotidian și utilzarea tehnologiei mobile ar putea fi printre cauzele ce stau la baza înmulțirea cazurilor de acest fel, spun specialiștii.
Cât pot fi păstrate la congelator, de fapt, vinetele coapte. Greșeala care te poate îmbolnăvi grav O porţie de vinete coapte îşi pierde, prin congelare, în jur de 25% din substanţele minerale.
Pericolul din salata de vinete - Foarte puțini oameni știu că își pot pune sănătatea în pericol - Cum se poate evita Salata de vinete este un preparat tradițional românesc, apreciat pentru gustul său delicios și pentru simplitatea ingredientelor.
Frunzele de viţă-de-vie au proprietăţi vindecătoare miraculoase: remediu împotriva durerilor, vindecă arsurile și tratează insomnia Frunzele de viţă-de-vie sunt atât un aliment, cât şi medicament. Dacă sunt spălate, zdrobite cu sucitorul şi aplicate pe frunte, în două sau trei straturi, elimină durerile de cap.
Trei alimente toxice pe care cei mai mulți oameni le mănâncă frecvent Când vine vorba de alimentație, nu toate produsele pe care le găsim în supermarketuri sau pe care le comandăm la restaurant sunt sănătoase pentru organismul nostru. Unele dintre ele conțin substanțe chimice, aditivi, conservanți sau zaharuri care pot afecta negativ sănătatea noastră pe termen lung.
Concluzie după 3 ani de pandemie: Imunitatea dată de anumite gene determină COVID-19 asimptomatic la un sfert dintre cei infectați Cercetătorii au ajuns la o concluzie surprinzătoare legată de coronavirus la trei ani de la explozia pandemiei. Imunitatea dată de anumite gene ar putea fi răspunzătoare pentru declanșarea formei asimptomatice de COVID-19, se arată în cel mai nou studiu în acest domeniu.
Crampele din picioare pot ascunde boli extrem de grave - Semnele ucigașului tăcut din spasmele musculare Crampele musculare sau spasmele musculare pot ascunde cauze mult mai grave decât s-ar putea crede.
E. Coli în Marea Neagră, alertă pe litoralul românesc. Institutul Naţional de Sănătate Publică, anunț important pentru toți turiștii Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis, miercuri, că valorile crescute ale concentraţiei de E.coli descoperite în apa Mării Negre nu au fost constante şi nu se încadrează în situaţie anormală.
Apă contaminată cu arsen, la robinetele oamenilor din Prahova. DSP a interzis consumul Apă contaminată cu arsen a curs, de luni de zile, la robinetele din două comune din Prahova. DSP a interzis consumul imediat.
Cura de slăbire cu polen. Dieta de vară cu rezultate imediate Cura de slăbire cu polen sau cu păstură crudă vă ajută sa slăbiți repede și eficient, fără a avea senzație de foame.
Secretul salatei de vinete - "Ingredientul" care-i dă un gust unic în România Salata de vinete este una dintre cele mai populare și apreciate preparate din bucătăria românească, fiind nelipsită de pe mesele festive sau de pe cele de zi cu zi. Salata de vinete este o pastă cremoasă și aromată, obținută din vinete coapte, tocate și amestecate cu ulei, ceapă, sare și zeamă de lămâie. Uneori, se adaugă și maioneză, mustar sau ou pentru a-i da o consistență mai bogată și un gust mai intens.