Patru alimente pe care trebuie să le consumi cel puțin o dată pe săptămână, pentru sănătatea ta În lumea din ce în ce mai agitată în care trăim, unde mâncarea fast-food și produsele procesate devin o parte integrală a dietei noastre, sănătatea ne poate fi pusă la încercare. Însă avem la dispoziție o multitudine de alimente sănătoase, naturale, care ne pot ajuta să menținem o stare de bine și să ne îmbunătățim sănătatea în mod semnificativ.
Singura legumă care poate înlocui proteinele din carne aproape în totalitate în alimentația noastră În ultimii ani, interesul pentru alimentația sănătoasă și echilibrată a crescut semnificativ, iar mulți oameni au început să caute alternative sănătoase la produsele alimentare tradiționale.
Medici veterinari FALȘI, în România - Cum ar fi obținut diplome: Investigație de amploare Un nou caz scandalos cu medici falși a izbucnit în România. De această dată în domeniul veterinar. O investigație jurnalistică a arătat că vacile sunt tratate de medici falși. Se întâmplă în județul Maramureș, acolo unde doi medici veterinari din două comune nu sunt găsiți de facultatea pe care susțin că au absolvit-o. Este vorba despre o universitate din Chișinău.
Care e diferența între zacusca sârbească și cea românească - Bătălia gusturilor - Ingredientele care fac diferența decisivă Zacusca este un preparat tradițional apreciat în multe țări din Europa de Est, fiecare având variante proprii și rețete specifice care au devenit o adevărată artă culinară.
Din ce este făcută de fapt guma de mestecat - După ce citești și te îngrozești, o să te gândești de două ori înainte să bagi așa ceva în gură Guma de mestecat este un produs extrem de popular și omniprezent în cultura noastră modernă. Deși mulți dintre noi o consumăm zilnic, puțini dintre noi cunoaștem cu adevărat compoziția reală a acestei delicatese.
Nu mai arunca mătasea de porumb! Este aur pentru sănătate: tratează boli grave și vindecă rapid Cui nu îi place porumbul fiert sau copt? Însă ce faci cu mătasea de porumb? Dacă până acum o aruncai, află că te poți folosi de ea pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate.
Planta pe care mulți o rup sau o calcă în picioare, cel mai bun leac împotriva diabetului și creșterii în greutate Cicoarea este folosită de mulți ani pe post de înlocuitor al cafelei. Cafeaua de cicoare nu numai că nu conține cofeină, însă are nenumărate beneficii pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă mănânci cel puțin un castravete în fiecare zi - Riscurile pe care nimeni nu le spune Castravetele este un aliment răcoritor și delicios, extrem de popular în timpul verii. Cu o compoziție bogată în apă, vitamine și minerale, acesta poate aduce o serie de beneficii pentru sănătatea noastră, atât fizică, cât și mentală.
Povestea tânărului de 32 de ani mort de infarct, tratat cu algocalmin la Spitalul Urziceni - Fratele și soția, mărturii despre ultimele ore de viață Detalii tulburătoare despre bărbatul de 32 de ani care a murit la câteva ore după ce fusese tratat la Spitalul municipal din Urziceni. Ultimele sale ore de viață, curmată de infarct, au fost descrise de fratele său și soția sa, în mărturii emoționante.
Exclusiv Primarul din Urziceni anunță măsuri drastice după ce o femeie a născut pe trotuar - Demiterea managerului spitalului, decisă MARȚI Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a anunțat că marți se ia decizia legată de demiterea managerului spitalului municipal, într-o declarație făcută în exclusivitate la România Suverană, cu Alexandra Păcuraru. Edilul a invocat și lipsa medicilor de gardă de la Obstetrică în cazul care a șocat toată țara când o femeie a născut în stradă, refuzată de cadrele medicale din Spitalul Urziceni.
Anunț înfricoșător: Jumătate din populația globului va suferi de o boală mintală până la vârsta de 75 de ani - Studiu exploziv O veste alarmantă vine de la cercetători. Una din două persoane din populația globului va suferi de tulburări cognitive până va împlini 75 de ani.
Alt scandal la Spitalul din Urziceni, după femeia obligată să nască pe trotuar - Ancheta Poliției după decesul unui bărbat de 32 de ani, tratat în spital Un nou scandal șochează după incidentul teribil provocat de Spitalul din Urziceni. Poliția din Ialomița a intrat pe fir și face investigații după ce un bărbat a murit acasă, la doar câteva ore după îngrijirile acordate în spital. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut deja demisia managerului spitalului după cazul femeii care a născut în afara spitalului pentru că a fost refuzată de medici.
Ingredientul periculos din pâine care te poate îmbolnăvi de cancer Acrilamida din anumite alimente, cum ar fi biscuiții sau chipsurile, prezintă un risc pentru sănătatea publică, confirmă Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Această substanță chimică poate crește riscurile de cancer la consumatori.
Mesajul Ministerului Sănătății în cazul femeii care a născut pe trotuar, în curtea spitalului din Urziceni După ce în spațiul public au apărut imagini cu o femeie care naște pe trotuarul de lângă Spitalul Municipal din Urziceni, Ministerul Sănătății anunță, într-un comunicat, că evenimentul "de o gravitate deosebită" este "inacceptabil". Ministerul dă vina pe primăria în subordinea căreia se află unitatea medicală.
Care sunt cele mai sănătoase tipuri de brânză - Top 7 cu sortimentele care au o mulțime de beneficii Nu toate felurile de brânză sunt recomandate pentru sănătate. Conținutul mare de sare poate uneori să nu fie cel mai potrivit. Cu toate astea există cel puțin 7 tipuri de brânzeturi care aduc mai multe beneficii.
Caz șocant la Iași: ce au găsit medicii în stomacul unui bărbat pe lângă un ciocan, o lamă de cuțit și o cruciuliță - FOTO Medicii de la Spitalul "Sfântul Spiridon", din Iași, au avut de tratat, weekend-ul acesta, un pacient neobișnuit, adus de o ambulanță cu o plagă înjunghiată la nivelul abdomenului. Șocant ce au găsit doctorii în stomacul bărbatului! Imaginile vă pot afecta emoțional!
Încă doi soți au murit după ce au dat cu spray de țânțari în casă Doi soți din Iași au murit la scurt timp după ce au dat cu spray de țânțari în casă.
Fructele de sezon care ne apără de cancer și îmbătrânirea prematură a creierului Murul, cunoscut stiintific sub numele de Rubus fruticosus este de fapt un arbore ce face niste fructe sanatoase si gustoase. Murele, fructele mici, de culoare neagra, ascund numeroase substante nutritive, minerale si vitamine.
Lista servicilor stomatologice decontate pentru români a fost suplimentată - tratamentele decontate de CNAS Detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional și tomografiile dentare vor fi decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. De asemenea, copiii cu vârste de până în 18 ani beneficiază de decontarea integrală a sumelor necesare pentru tratamentele stomatologice, conform măsurilor intrate în vigoare pe 1 iulie 2023.
Ce poți să pățești dacă mănânci roșii în fiecare zi Roșiile sunt foarte gustoase, sănătoase și consumate în cantitate mare de români, în special vara când prețurile sunt atât de avantajoase. Cu toate astea, pe lângă beneficii pot exista și riscuri ale consumului de roșii în fiecare zi.
Direcția de Sănătate Publică, AVERTISMENT pentru populație: risc ridicat de îmbolnăvire cu "BOALA APEI" de fântână Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău atrage atenţia cu privire la riscul ridicat de îmbolnăvire cu "boala apei" ca urmare a faptului că aproximativ 60% dintre probele de apă prelevate din fântâni în prima parte a anului au fost necorespunzătoare consumului uman.
O singură legumă conține mai mult fier decât orice tip de carne - oamenii nu știu acest lucru și o consumă prea rar În lumea nutriției, există anumite alimente care sunt cunoscute pentru valoarea lor nutrițională excepțională. Un astfel de aliment este linte verde. Este o sursă bogată de fier, chiar mai mult decât majoritatea tipurilor de carne. Dacă încerci să adaugi mai mult fier în dieta ta, sau dacă urmezi o dietă vegetală sau vegană și ești în căutarea unei surse de fier care nu provine din carne, linte verde ar putea fi exact ceea ce cauți.
Cât de mare e riscul de intoxicație cu cianură dacă înghiți sâmburi de măsline Măslinele sunt alimente populare în dietele mediteraneene și se știe că au multe beneficii pentru sănătate, inclusiv un conținut bogat de grăsimi sănătoase, antioxidanți și vitamina E. Cu toate acestea, există unele riscuri asociate cu consumul sâmburilor de măsline, inclusiv potențiala intoxicație cu cianură. În acest articol, vom analiza cât de mare este acest risc.
Detalii șocante despre azilul din Mureș: 3 morți în 6 luni, nicio autopsie făcută. Ce ascund torționarii? Ies la iveală noi detalii șocante despre azilul groazei din Mureș. 12 beneficiari de la un centru din Baia Mare au fost transferați în timpul pandemiei la azilul ororilor din Târgu Mureș. În doar 6 luni, au murit 3 persoane fără măcar să se facă necropsia. Șocant este că reprezentantul legal al acestor persoane cu dizabilități susținea că vor ajunge într-un loc unde vor fi tratate conform standardelor europene. La Mureș, cel mai cumplit azil de până acum, anchetatorii au descoperit persoane bătute, subnutrite, chinuite, cu râie și ținute ca în lagăr. Urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional!
Top 10 alimente care te protejează de cancer - Merită incluse cât mai des în alimentație Există alimente care pot proteja de cancer, sau cel puțin pot să întărească sistemul imunitar tocmai împotriva acestei maladii teribile.
Alimentele pe care să nu le mănânci niciodată pe plajă - Adevărate pericole ignorate de turiști Nu toate alimentele sunt potrivite pentru a fi consumate pe plajă.
Imagini tulburătoare surprinse într-un spital pentru COPII din Cluj-Napoca: colcăie gândacii! - VIDEO Imagini halucinante au fost surprinse la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. Pacienții au trecut prin momente cumplite după ce au observat gândaci prin cabinete și saloane.
Secretul mujdeiului de usturoi sănătos - Cum trebuie preparat pentru a nu ne afecta sănătatea Când vine vorba despre bucataria românească, un condiment nu poate lipsi din meniu: mujdeiul de usturoi.
Semnul de pe frunte care arată un risc mai mare de deces din cauza bolilor de inimă Cardiologii au descoperit că un semn pe frunte poate indica un risc crescut de deces cauzat de boli de inimă. Rezultatele acestui studiu au fost prezentate la Congresul Societății Europene de Cardiologie.
Premieră Vaccin HPV, gratuit la fete până la 18 ani: Va fi compensat pentru băieți și tinere peste 18 ani - Anunțul lui Rafila Premieră în România. Vaccinul anti-HPV, contra diferitelor tipuri de cancer, va fi compensat din toamna anului 2023, și pentru băieți, dar și pentru femeile cu vârsta de la 18 la 45 de ani. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.