Soarta bolnavilor de cancer atârnă în continuare de un fir de ață! Rafila, despre Planul de Control: Durează 5 ani... Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, joi, că Planul de Control al Cancerului este un plan care durează 5 ani, nu un document prin care să aprobe astăzi normele şi de mâine lucrurile să se schimbe spre perfecţiune.
Pericolul din uleiul de măsline - În timp ce toată lumea laudă calitățile sale, există și riscuri mai puțin cunoscute Uleiul de măsline este adesea lăudat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, precum reducerea inflamației, protejarea sănătății inimii și promovarea unei stări de bine generale. Cu toate acestea, precum orice alt aliment, uleiul de măsline poate prezenta unele riscuri pentru sănătate dacă este consumat în exces sau dacă provine din surse necalificate. Așa că, să discutăm despre aceste potențiale pericole ascunse în uleiul de măsline.
Primul ajutor în cazul supradozelor de medicamente la copii - Ce simptome trebuie urmărite de părinți Supradoza de medicamente la copii este periculoasă și trebuie împiedicată prin responsabilitatea părinților. Accesul nestingherit al copiilor la medicamente și substanțe toxice le pune viața în pericol. Medicii au descris primul ajutor ce poate fi acordat în prima fază de părinți, frați mai mari în cazul unei incident legat de supradozare.
Ceasul bun - aplicația prin care bătrânii și bolnavii internați în azile sau spitale pot sesiza autorităților ABUZURILE "Ceasul bun" este o aplicație prin care persoanele internate în centre rezidențiale, unități medico-sociale sau spitale de psihiatrie vor putea sesiza abuzurile fizice sau emoționale și să ceară schimbarea centrului în care se află.
De ce ardem de vii în spitale - Rafila a încercat să țină totul secret! HAOS în Sănătate Instalațiile electrice s-au dovedit a fi, în câteva rânduri, cauza izbucnirii incendiilor majore din ultimii 10 ani, din spitalele românești. În Incendiul de la Maternitatea Giulești, în care au murit 6 bebeluși s-a stabilit că focul a plecat de la ștecherul unui aparat de aer condiționat și o priză defectă. După această tragedie, spitalele din România au înregistrat incendii pe bandă rulantă, iar 3 dintre ele au plecat de la instalațiile electrice.
Cum se simt copiii evacuați de urgență după explozie și incendiu: Doar 75 mutați la Nicolae Robănescu - Anunțul lui Marcel Ciolacu Premierul Marcel Ciolacu și medicii au anunțat care este starea de sănătate a copiilor transferați de urgență marți seară după explozia și incendiul de la Spitalul Nicolae Robănescu.
Radu Țincu, după incendiul de la Spitalul „Nicolae Robănescu”: Infrastructura din România este foarte veche, subdimensionată. Cred că am avut noroc aseară Radu Țincu, medic primar la Spitalul Floreasca, din Capitală, a declarat, miercuri, referindu-se la incendiul izbucnit marți seara la Spitalul „Nicolae Robănescu” că "infrastuctura din România este foarte veche, este subdimensionată, iar verificările periodice pot să împiedice anumite defecțiuni sau anumite funcționări defecțioase". "Cred că am avut noroc aseară din toate circumstanțele", a transmis medicul.
Sindromul piciorului diabetic, boala care nu se simte. Cum îți dai seama că o ai Sindromul piciorului diabetic sau ulcerul diabetic este o afectiune a diabeticilor, care se manifesta prin ranile provocate la punctele de presiune din talpa. Pacientul nu simte durere sau discomfort cand acestea se fac insa, netratate, ele pot duce la amputarea piciorului.
Anchetă după incendiul de la Spitalul „Nicolae Robănescu”, din București: controversă privind cauza focului Momente de groază la Spitalul „Nicolae Robănescu”, din Capitală! Un incendiu de proporții a izbucnit aseară, după ce un transformator a luat foc. Zeci de copii internați împreună cu aparținătorii lor și personalul medical au fost evacuați de urgență și transferați la Spitalul Marie Curie, din imediata apropiere. Flăcările puternice au distrus fațada spitalului și două mașini parcate. Este anchetă uriașă după tragedia evitată în ultima clipă. Cine a pus viața copiilor în pericol?
Ceaiul care menține inima sănătoasă și prelungește viața. În plus, combate cu succes colesterolul Considerat un simbol al speranţei şi al rodniciei, păducelul era folosit de romani şi greci în tratarea bolilor de inimă, de ficat şi contra insomniei. În schimb, chinezii alungau dezechilibrele energetice cu ajutorul fructelor de păducel.
Cea mai bună dietă de vară - Slăbești constant câte un kilogram pe săptămână Vara este anotimpul ideal pentru a adopta o dietă sănătoasă și echilibrată care să vă ajute să slăbiți și să vă mențineți greutatea optimă. Cu temperaturile mai ridicate și o varietate de fructe și legume proaspete disponibile, este momentul potrivit să încercați o dietă eficientă de vară pentru a obține rezultatele dorite. În acest articol, vă vom prezenta o dietă concepută pentru a vă ajuta să pierdeți în mod constant câte un kilogram pe săptămână, fără să vă infometați sau să vă privați de alimentele preferate.
Piscinele, cel mai mare pericol pe timp de caniculă - Medicii trag un semnal de alarmă: Cum poți preveni boli grave Medicii trag din nou un semnal de alarmă! Piscinele pot fi un pericol grav pentru sănătate, avertizează infecționiștii. De aceea, trebuie să știi să iei cele mai importante măsuri pe care le poți lua pentru a nu contracta o boală de care scapi greu după aceea.
Val de caniculă în România: aproape 800.000 de apeluri la 112 Sute de mii de români au sunat, în primele trei săptămâni din luna iulie, la numărul de urgenţă 112, pentru a cere ajutor în contextul valurilor de căldură care afectează România, media fiind de cinci apeluri în fiecare minut.
Statul român, dat în judecată pentru că legea apei potabile nu poate fi aplicată - Calitatea apei de la robinet, neglijată de 2 ministere Încă o lege care a pornit cu stângul, încă un proces cu statul! Un ONG anunță că dă în judecată Ministerul Sănătății și Ministerul Mediului pentru că nu au emis la timp normele de aplicare pentru legea care ar trebui să facă apa de băut mai sigură pentru consumatorii români, potrivit Realitatea PLUS.
Pacient mâncat de viermi, într-un spital din București. Medicii spun că nu au materiale, conducerea neagă - FOTO Caz șocant la spitalul Obregia, din Capitală. Un angajat a dezvăluit că pacienții sunt mâncați de viermi. La propriu! Un pacient în stare gravă nu a fost pansat pentru 10 zile, timp în care i s-au dezvoltat viermi în plăgile de la picioare. Medicii nici măcar nu ar fi avut bandaje pentru răni. Urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional!
Care sunt cele mai gustoase tipuri de roșii din piețe. Cum recunoaștem produsele românești Este cunoscut faptul că majoritatea oamenilor caută, în general, roșiile zemoase, dulci, aromate și cu acel gust „al copilăriei”. Astfel, câțiva producători au decis să realizeze un top al celor mai gustoase soiuri de roșii care pot fi cultivate la noi în țară.
Ce tipuri de amibe se găsesc în Marea Neagră și cum îți poți da seama dacă te-ai infectat Amibele sunt organisme unicelulare care se deplasează prin pseudopode, adică prin extinderi temporare ale citoplasmei. Ele pot fi parazite sau libere și pot trăi în medii variate, inclusiv în apa mării. Amibele se găsesc și în Marea Neagră.
La un pas de moarte, după ce a fost mușcat de un purice. Bărbatul a rămas fără mâini și picioare - FOTO Caz șocant în Statele Unite ale Americii! Un bărbat de 35 de ani a rămas fără mâini și o parte din picioare, după ce a fost mușcat de un purice. Acesta se află acum la Terapie Intensivă, cu o maladie gravă.
Pacienții români își așteaptă tratamentul 100 de zile - Unii bolnavi stau ani buni după medicamente Pacienții români trebuie să aibă o răbdare de fier! Bolnavii se confruntă cu o așteptare de peste 900 de zile pentru a avea acces la medicamentele de ultimă generație. Iar asta vine ca urmare a deciziei autorităților de a face economii la bugetul sănătății și a faptului că acestea neglijează actualizarea listei de medicamente compensate.
18 afecțiuni medicale care te fac să spui ADIO vacanței - Când e INTERZIS să călătorești cu avionul în străinătate Avertisment de călătorie cu avionul în străinătate pentru vacanța de vară. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat companiile aeriene încă dinaintea vacanței de vară că pot fi refuzați pasagerii care au anumite afecțiuni.
Cum își mențin silueta femeile din Țările nordice - 2 licori magice cunoscute de secole Femeile din Țările nordice își mențin silueta cu ajutorul unor băuturi naturale care sunt extrem de benefice pentru sănătate.
Ce se întâmplă cu creierul tău dacă bei o jumătate de pahar de suc de cartofi cruzi. Medicii, uimiți de efect Originar de pe pământ american, cartoful a ajuns în Europa prin intermediul ostaşilor spanioli şi în urma diferitelor expediţii făcute de botanişti şi geografi, fiind considerat la început o curiozitate a lumii vegetale. De altfel, în unele ţări europene (Germania, Elveţia şi Austria), prima dată cartoful a fost introdus în colecţiile unor grădini botanice. În Anglia şi mai ales în Irlanda, considerată azi „patria cartofului”, acesta a ajuns la sfârşitul secolului al XVI-lea.
Cel mai sănătos tip de pâine de pe piață. Previne sute de boli Profesorul nutriţionist Zhou Weibiao, de la Universitatea Naţională din Singapore, a inventat pâinea violet. El şi-a dorit să realizeze o pâine care să aibă o textură similară celei albe, dar să fie mai sănătoasă decât aceasta.
Avertismentul medicilor pe vreme de caniculă - Cum trebuie să prevenim infecțiile respiratorii Avertisment lansat de medici în timpul căldurii extreme ce a cuprins România! Aceștia au explicat ce infecții respiratorii sunt periculoase în această perioadă de caniculă și cum trebuie să le prevenim.
Doliu în lumea medicală: moarte fulgerătoare, la 42 de ani, în brațele colegilor. S-a stins după ce i s-a făcut rău la volan Este doliu în serviciile medicale de urgență din Constanța: coordonatorul bazei aeromedicale SMURD, medicul Mihai Vlad, a murit, la doar 42 de ani.
Amiba care se hrănește cu creier uman a mai făcut o victimă: un copil de 2 ani Un băiat de 2 ani, din Nevada, a murit din cauza amibei care mănâncă se hrănește cu creier uman.
E.Coli în Marea Neagră. Apa a fost testată din nou: anunț important pentru toți turiștii de pe litoralul românesc E.coli în Marea Neagră. Anunț important pentru românii care au deja rezervări sau iau în considerare vacanțe pe litoralul românesc.
Lista alimentelor care trebuie evitate cu orice preț în zilele în care faci plajă - Românii le consumă foarte des în concediu și se expun la pericole Există anumite alimente care trebuie evitate în zilele în care decidem să facem plajă.
Topul celor mai toxice mezeluri pe care le băgăm în noi fără să citim etichetele - Pericol pentru sănătate Mezelurile sunt produse din carne procesată care conțin adesea aditivi alimentari, grăsimi, sare și condimente. Unele dintre ele pot fi foarte nocive pentru sănătate, deoarece pot crește riscul de boli cardiovasculare, cancer, diabet sau boli pulmonare. Iată un top 10 al celor mai toxice mezeluri din magazine:
Fructele care conțin cel mai mult zahăr, adevărate bombe calorice - Ce cantități ar trebui să mănânci ca să nu te îngrași Fructele sunt alimente sănătoase, care ne oferă vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Ele ne ajută să ne hidratăm, să ne detoxifiem și să ne îmbunătățim digestia. Totuși, fructele conțin și zaharuri naturale, care în exces pot fi dăunătoare pentru siluetă și pentru sănătate. De aceea, este important să știm care sunt fructele care conțin cel mai mult zahăr și ce cantități ar trebui să mănânci ca să nu te îngrași.