Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Ulei de masline
Pericolul din uleiul de măsline - În timp ce toată lumea laudă calitățile sale, există și riscuri mai puțin cunoscute
Uleiul de măsline este adesea lăudat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, precum reducerea inflamației, protejarea sănătății inimii și promovarea unei stări de bine generale. Cu toate acestea, precum orice alt aliment, uleiul de măsline poate prezenta unele riscuri pentru sănătate dacă este consumat în exces sau dacă provine din surse necalificate. Așa că, să discutăm despre aceste potențiale pericole ascunse în uleiul de măsline.
De ce ardem de vii în spitale - Rafila a încercat să țină totul secret!
De ce ardem de vii în spitale - Rafila a încercat să țină totul secret! HAOS în Sănătate
Instalațiile electrice s-au dovedit a fi, în câteva rânduri, cauza izbucnirii incendiilor majore din ultimii 10 ani, din spitalele românești. În Incendiul de la Maternitatea Giulești, în care au murit 6 bebeluși s-a stabilit că focul a plecat de la ștecherul unui aparat de aer condiționat și o priză defectă. După această tragedie, spitalele din România au înregistrat incendii pe bandă rulantă, iar 3 dintre ele au plecat de la instalațiile electrice. 
Incendiu la Spitalul „Nicolae Robănescu” / Foto: Inquam Photos
Radu Țincu, după incendiul de la Spitalul „Nicolae Robănescu”: Infrastructura din România este foarte veche, subdimensionată. Cred că am avut noroc aseară
Radu Țincu, medic primar la Spitalul Floreasca, din Capitală, a declarat, miercuri, referindu-se la incendiul izbucnit marți seara la Spitalul „Nicolae Robănescu” că "infrastuctura din România este foarte veche, este subdimensionată, iar verificările periodice pot să împiedice anumite defecțiuni sau anumite funcționări defecțioase". "Cred că am avut noroc aseară din toate circumstanțele", a transmis medicul.
Incendiu la Spitalul „Nicolae Robănescu”, din Capitală / Foto: Inquam Photos
Anchetă după incendiul de la Spitalul „Nicolae Robănescu”, din București: controversă privind cauza focului
Momente de groază la Spitalul „Nicolae Robănescu”, din Capitală! Un incendiu de proporții a izbucnit aseară, după ce un transformator a luat foc. Zeci de copii internați împreună cu aparținătorii lor și personalul medical au fost evacuați de urgență și transferați la Spitalul Marie Curie, din imediata apropiere. Flăcările puternice au distrus fațada spitalului și două mașini parcate. Este anchetă uriașă după tragedia evitată în ultima clipă. Cine a pus viața copiilor în pericol?
Dieta de vara
Cea mai bună dietă de vară - Slăbești constant câte un kilogram pe săptămână
Vara este anotimpul ideal pentru a adopta o dietă sănătoasă și echilibrată care să vă ajute să slăbiți și să vă mențineți greutatea optimă. Cu temperaturile mai ridicate și o varietate de fructe și legume proaspete disponibile, este momentul potrivit să încercați o dietă eficientă de vară pentru a obține rezultatele dorite. În acest articol, vă vom prezenta o dietă concepută pentru a vă ajuta să pierdeți în mod constant câte un kilogram pe săptămână, fără să vă infometați sau să vă privați de alimentele preferate.
Ce se întâmplă cu creierul tău dacă bei o jumătate de pahar de suc de cartofi cruzi
Ce se întâmplă cu creierul tău dacă bei o jumătate de pahar de suc de cartofi cruzi. Medicii, uimiți de efect
Originar de pe pământ american, cartoful a ajuns în Europa prin intermediul ostaşilor spanioli şi în urma diferitelor expediţii făcute de botanişti şi geografi, fiind considerat la început o curiozitate a lumii vegetale. De altfel, în unele ţări europene (Germania, Elveţia şi Austria), prima dată cartoful a fost introdus în colecţiile unor grădini botanice. În Anglia şi mai ales în Irlanda, considerată azi „patria cartofului”, acesta a ajuns la sfârşitul secolului al XVI-lea.
Fructe
Fructele care conțin cel mai mult zahăr, adevărate bombe calorice - Ce cantități ar trebui să mănânci ca să nu te îngrași
Fructele sunt alimente sănătoase, care ne oferă vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Ele ne ajută să ne hidratăm, să ne detoxifiem și să ne îmbunătățim digestia. Totuși, fructele conțin și zaharuri naturale, care în exces pot fi dăunătoare pentru siluetă și pentru sănătate. De aceea, este important să știm care sunt fructele care conțin cel mai mult zahăr și ce cantități ar trebui să mănânci ca să nu te îngrași.