Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu
Rafila îl contrazice pe Ciolacu privind concediile medicale: De unde spune ministrul că ar trebui începute verificările
Alexandru Rafila intervine în scandalul impozitării concediilor medicale cu 10%. Ministrul Sănătății spune că există persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru anumit tip de patologie sau există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale şi crede că acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare. Reacția lui Rafila vine la două zile după ce premierul Marcel Ciolacu a afirmat că au fost date 274.000 de concedii medicale pentru dureri de spate şi 187.000 de concedii medicale pentru strănutat şi răceală şi s-a arătat nemulţumit că pentru astfel de afecţiuni se dau concedii medicale pentru care ar trebui aplicată scutirea de impozit, dacă acest lucru va fi aprobat şi de Camera Deputaţilor. 
Haosul din sistem îi afectează exact pe cei care au cea mai mare nevoie de tratamente
Lovitură pentru românii cu venit minim garantat. 165.000 de oameni au dispărut din lista asiguraților de sănătate. Nu pot primi consultații și rețete compensate
Lovitură pentru românii care beneficiază de venitul minim garantat. Circa 165.000 de oameni nu se mai regăsesc pe lista asiguraților în sistemul de sănătate, ceea ce înseamnă că nu mai pot primi consultații gratuite, bilete de trimitere de la medicul de familie și rețete compensate, dar nici nu mai pot fi internați. Situația a fost prezentată de către președintele medicilor de familie din București și confirmată de premierul Marcel Ciolacu.
Peste 15.000 de români au fost tratați la spitalul mobil
Caravana Medicală a adus speranță și servicii medicale gratuite pentru mii de români din 27 de județe
Caravana Medicală a trecut de la începutul acestui an prin cinci județe, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, iar acum Mureș. În cele aproape 2 luni de la începerea anului 2024 au fost consultate peste 2700 de persoane. Români de toate vârstele și-au așteptat rândul pentru a beneficia de servicii medicale gratuite, ceea ce subliniază nevoia acută de acces la îngrijire medicală în aceste comunități.    
Gravidă/Arhivă foto
Consumul alimentelor ambalate în plastic. Risc uriaș pentru femeile însărcinate: se poate ajunge la avort sau naștere prematură
Consumul alimentelor ambalate în plastic ar putea provoca nașteri premature sau avorturi, arată un nou studiu dezvoltat de cercetătorii americani. Oamenii de știință au descoperit că plasticul folosit pentru protejarea alimentelor conține mai multe substanțe chimice care provoacă dereglări hormonale. Cercetarea a plecat de la creșterea alarmantă a numărului de nașteri premature fără o cauză exactă.