Alimentul minune vine din Coreea de Sud. Scapi de grăsimea de pe abdomen, îmbunătățește memoria și scade riscul de diabet Kimchi, un preparat tradițional coreean obținut prin fermentarea unor legume precum varza, ceapa verde si ridiche, este considerat un remediu pentru cei care vor să slăbească.
Stare de alertă epidemiologică în România, din cauza exploziei cazurilor de gripă. Recomandări pentru populație Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, joi, că s-a luat decizia declarării stării de alertă epidemiologică în urma înregistrării, timp de trei săptămâni consecutiv, a creșterii numărului de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii). Nu se instituie restrictții.
Cea mai nouă și mai modernă maternitate din România la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din Sectorul 4 Sectorul 4 va da startul construcției de la zero a unei noi maternități, în incinta Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan”, prima astfel de unitate medicală ridicată în București, după anul 1989.
Concediu pentru copil 2024. Câte zile libere pot obține tații anul acesta Concediul paternal se acordă proaspeților tătici care își doresc să se implice în îngrijirea și creșterea copilului în primii doi ani de viață.
Obiceiul alimentar care blochează inima. Avertismentul cardiologilor: renunță să mai faci așa ceva! Deși poate fi cunoscut faptul că alimentele bogate în nutrienți sunt bune pentru sănătatea inimii și că alimentele ultraprocesate nu sunt, există un obicei pe care mulți oameni îl au, dar care poate provoca mai mult rău decât bine.
Legumele care îți curăță arterele. Include cel puțin una în alimentație pentru o sănătate de fier! Sănătatea cardiovasculară este esențială pentru o viață lungă și activă. Una dintre cele mai comune afecțiuni legate de inimă este ateroscleroza, care apare când arterele se îngroașă și se întăresc din cauza acumulării de plăci. În mod fericit, anumite legume au proprietăți care pot contribui la menținerea sănătății arterelor și prevenirea aterosclerozei.
Stresul și bolile grave pe care le poate genera. Cum îl gestionăm astfel încât sănătatea să nu fie serios afectată Stresul, o componentă inevitabilă a vieții moderne, poate avea consecințe semnificative asupra sănătății noastre fizice și mentale. În acest articol, vom explica ce este stresul, cum afectează viața noastră și ce boli pot fi cauzate de acest fenomen omniprezent.
Caravana Medicală este în județul Brașov timp de șase zile - VIDEO Caravana medicală își continuă drumul prin Brașov și sare zi de zi în ajutorul oamenilor necăjiți din zonele defavorizate. Fie că este vorba despre consultații oftalmologice, analize de sânge sau investigații cardiologice, voluntarii spitalului mobil sunt pregătiți să ofere aceste servicii gratuit. Mulți dintre pacienți nu au mai trecut pe la medic de ani buni, așa că prezența caravanei este pentru ei o rază de speranță. Bătrânii veniți să primească ajutor din partea Caravanei Medicale s-au plâns de pensiile mici și costurile mari de care se lovesc, în general, la doctori.
4 cazuri de malarie înregistrate în ultima lună la Spitalul Victor Babeş. Pacienții au călătorit anterior în Zanzibar Patru cazuri de malarie severă au fost înregistrate în ultima luna la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, în cazul unor pacienţi care călătoriseră recent în Zanzibar.
Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Greșeala care poate compromite total preparatul Nu toate uleiurile sunt destinate utilizării la gătit, în special în preparatele la temperaturi înalte. Altele se descurcă mai bine în preparate la rece sau folosite ca suplimente alimentare, de exemplu. Astfel, este foarte important să știți ce ulei se pretează cel mai bine pentru prăjit.
Alertă alimentară în magazinele românești: E-Coli și stafilococ auriu, în carnea de pui și de porc „Stafilococ auriu și e-coli”, asta au descoperit experții unui laborator de analize în mai multe probe luate din carnea comercializată în supermarketurile românești. Rezultatele șocante ar fi apărut din cauza faptului că se administrează prea multe antibiotice animalelor din ferme.
Rafila: Astăzi am avut, din păcate, un deces cauzat de rujeolă la o femeie de 24 de ani, nevaccinată Ministrul Sănătăţii - Alexandru Rafila a anunţat, luni, că o femeie de 24 de ani, care nu fusese vaccinată, a murit din cauza rujeolei. El adaugă că în ultima perioadă rujeola a cauzat şase decese. Ministrul atrage atenţia asupra faptului că boala este extrem de uşor transmisibilă, iar cu cât vârsta pacientului este mai mare, cu atât forma bolii este mai gravă.
Alexandru Rafila: „Există interes pentru vaccinarea HPV. Cunosc foarte multe femei care se vaccinează” Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că femeile din România au început să arate interes faţă de vaccinarea anti-HPV, susţinând că decizia statului de a compensa acest vaccin, care nu este unul ieftin, le încurajează pe multe femei în a lua hotărârea pro-vaccinare.
Căminul groazei. Grozăveștiul s-a umplut de ploșnițe. Conducerea, amendată cu 8.000 de lei Căminul Grozăvești a fost luat în vizor de Direcția de Sănătate Publică București, după ce studenții s-au plâns că întreg căminul este plin de ploșnițe. DSP a amendat cu 8.000 de lei Universitatea București, proprietara căminului.
8 copii, internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara cu suspiciune de botulism. Doi dintre ei necesită monitorizare permanentă Opt copii cu vârste între 3 şi 7 ani sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara cu suspiciune de botulism. Potrivit medicilor, doi dintre ei au nevoie de monitorizare permanentă.
Cel mai important test de sânge pe care trebuie să-l faci anual: depistează boli grave Când vine vorba de dezvoltarea obiceiurilor care sprijină longevitatea, probabil toată lumea cunoaște principiile de bază. Consumul unei diete bogate în nutrienți, mișcarea regulată a corpului, reducerea consumului de alcool, pot adăuga ani vieții tale.
Rafila: „Este regretabil că Pfizer aruncă în aer credibilitatea vaccinării” Alexandru Rafila este de părere că Pfizer va "cumpăni bine" în ceea ce priveşte procesul intentat României pentru vaccinurile pe care nu le mai cumpără.
Otrava din carnea pe care o consumăm zilnic. Noul studiu care dă totul peste cap Un nou studiu făcut pe alimente bogate în proteine, precum carnea de vită și tofu, dezvăluie dezastrul din farfurie. Aproape 90% dintre mostrele analizate aveau microplastic în ele.
Ceaiul de ceapă, miracol pentru sănătate. De ce ar trebui să bei zilnic o ceșcuță din licoarea care a uimit lumea medicală Ceapa, o legumă foarte nutritivă, poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii. Proprietățile medicinale ale cepei au fost apreciate încă de acum mii de ani. Se spune că atleții din Grecia Antică apelau la această legumă pentru a-și purifica sângele.
Doliu în lumea medicală din România. Unul dintre cei mai mari medici a murit: "Ni-l vom aminti ca pe Omul bun" Lumea medicală din România este din nou în doliu.
Ai pielea mâinilor mereu uscată? Mare atenție! Poți suferi de o boală gravă Pielea poate dobândi un aspect uscat atunci când suferim de anumite boli. Dacă ai și tu aceste simptome, mergi de urgență la medic!
Nu mai mânca portocale dacă suferi de această boală! Pericolul ascuns din cele mai consumate fructe Cele mai populare citrice, portocalele, sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale nu este recomandat tuturor.
Un nou test de sânge ți-ar putea salva viața: depistează cancerul cerebral Un nou test de sânge ar putea revoluționa medicina. Examenul medical este capabil să detecteze cu precizie o serie de tumori cerebrale, inclusiv cele cu rată mare de mortalitate.
Ce se întâmplă cu mult așteptatele programe de screening? Anunțul ministrului Rafila Alexandru Rafila a declarat că absolut toată legislația este finalizată și că, în primele șase luni din 2024 se va da drumul la programele naționale de screening.
Premieră în justiție: primul medic care a recunoscut că și-a făcut averea din șpăgile de la pacienți. Cum a scăpat de închisoare Premieră în justiția și sistemul medical din România, chirurgul Cristian Paleru, de la Institutul Marius Nasta, din Capitală, este primul medic român acuzat de corupție care a recunoscut că a făcut avere din banii de la pacienți. Paleru a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției și nu va ajunge la închisoare. A acceptat să i se confiște banii din șpăgi și o parte importantă din avere.
Alexandru Rafila, ordin către medicii de familie: vaccinarea anti-Covid la comandă Ordin controversat dat de ministrul Sănătății. Toți medicii de familie din țară au primit câte 15 doze de vaccin anticovid, adaptat noilor tulpini, pentru a vaccina pacienții.
Lista celor 20 antibiotice care pot fi eliberate din farmacie FĂRĂ REȚETĂ, în doză de urgență Doar 20 de antibiotice figurează în lista celor care pot fi eliberate, în regim de urgență și în doze pentru doar 48 ore, din farmacie fără rețetă. Produsele din listă nu sunt însă „la liber”, precizează farmaciștii.
Câte căni de ceai trebuie să bei zilnic pentru a trăi mai mult: licoarea care încetinește procesul de îmbătrânire Deși băutura preferată a oamenilor este cafeaua, oamenii de știință sunt de părere că ceaiul ți-ar putea prelungi viața. Conform unui studiu, trei căni de ceai ar putea încetini procesul de îmbătrânire.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci citrice după masă La mare căutare în sezonul rece, citricele reprezintă o sursă excelentă de vitamine. Mare grijă, însă, la perioada în care le consumi!
Mama lui Horia Emil Cioflan, "doctorul cu mâini de aur", medic și ea, nu a rezistat durerii: a murit în ziua înmormântării lui Horia Emil Cioflan, unul dintre cei mai buni medici în Obstetrică-ginecologie din Europa, supranumit medicul cu „mâini de aur“, a murit la doar 57 de ani. Mama sa, de profesie tot medic, a decedat în ziua înmormântării acestuia.