Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Protestele se extind: Angajații din Sănătate amenință cu greva GENERALĂ. Și cei din primării sunt nemulțumiți de salarii
Protestele se extind: angajații din Sănătate amenință cu greva GENERALĂ. Și cei din primării sunt nemulțumiți de salarii
România este blocată de proteste în toate domeniile cheie! Cadrele medicale amenință cu declanșarea grevei generale de săptămâna viitoare, dar intre timp continuă protestele. După mai bine de două ore de discuții cu premierul Marcel Ciolacu, sindicaliștii spun că li s-a promis creșterea salariilor, după ce la începutul lunii ianuarie au primit o majorare de 5 procente. Creșterea de 15% va fi dată în lunile martie și iunie, iar în întâlnirile următoare vor stabili cum se vor împărți banii. Chiar și așa, inechitățile din sistemul sanitar cresc, iar sporurile rămân blocate la nivelul anului 2018. Totodată, amenință cu greva și angajații din Administrația Publică Locală. Acestia au depus documentele necesare la Palatul Victoria pentru acest demers. 
Ministerul Sănătății merge pe buna-credință a românilor/ Arhivă foto
Ministerul Sănătății merge pe buna-credință a românilor. Nimeni NU poate verifica dacă o persoană ridică una sau mai multe doze "de urgență" din farmacii
Scandaul dozelor "de urgență" de antibiotice pentru 48 de ore, ce pot fi ridicate din farmacii fără rețetă este departe de a se fi. nÎn prezent, nimeni nu poate verifica dacă o persoană va ridica o singură doză de urgență dintr-o farmacie sau mai multe astfel de doze de urgență, din mai multe farmacii. Secretar de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol spune că STS urmează să dezvolte o platformă informatică în care să fie înregistrate CNP-urile celor care ridică doza de antibiotic fără rețetă din farmacie. Nimeni nu știe însă când va fi funcțională această platformă. În schimb, Ordinul Ministerului Sănătății deja există și ar urma să fie implementat în 60 de zile.
Temerea este că ordinul va duce la creșterea consumului de antibiotice
Rafila dă vina pe subalterni pentru erorile din ordinul privind eliberarea antibioticelor. Ce a făcut ministrul după ce i s-a cerut demisia?
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut o nouă gafă uriașă comisă de subordonații săi. Acesta a afirmat că termenul de 72 de ore pentru doza de urgență în cazul eliberării fără rețetă a antibioticelor a fost „o eroare” și că în ordinul respectiv se avea în vedere termenul de 48 de ore. Explicația a venit însă abia după ce USR a remarcat eroarea și i-a cerut premierului să-l demită pe ministrul Sănătății.
Ministerul Sănătății s-a răzgândit: farmaciile vor elibera antibiotice fără rețetă doar pentru 48 de ore
Ministerul Sănătății s-a răzgândit: farmaciile vor elibera antibiotice fără rețetă doar pentru 48 de ore
Ministerul Sănătății reduce doza de urgență de antibiotice care poată fi eliberată de farmacii fără rețetă de la 72 de ore la 48 de ore. Un Ordin publicat recent în Monitorul Oficial prevedea că farmaciile pot elibera, fără prescripție medicală, antibiotice în doză care să acopere 72 de ore. După doar câteva zile, Ministerul Sănătății s-a răzgândit și a decis ca farmaciile să poată elibera fără rețetă o doză de urgență pentru 48 de ore. 
Care sunt condițiile în care antibioticele se eliberează fără rețetă - Precizări oficiale de la Ministerul Sănătății
Care sunt condițiile în care antibioticele se eliberează fără rețetă - Precizări oficiale de la Ministerul Sănătății
​Ministerul Sănătății reduce doza de urgență de antibiotice - care poată fi eliberată de farmacii fără rețetă - de la 72 de ore la 48 de ore. Un Ordin publicat recent în Monitorul Oficial prevedea că farmaciile pot elibera, fără prescripție medicală, antibiotice în doză care să acopere 72 de ore. După doar câteva zile, Ministerul Sănătății s-a răzgândit și a decis ca farmaciile să poată elibera fără rețetă o doză de urgență pentru 48 de ore.
Boala x
Boala X ar putea fi de 20 de ori mai mortală decât Covid-19. OMS avertizează că ”o viitoare pandemie este doar o chestiune de timp”
Cu o rată de mortalitate de 20 de ori mai mare decât cea a Covid-19 şi fără un vaccin, Boala X ar putea îngenunchea rapid omenirea. Puţini ar rămâne neatinşi de agentul patogen, acesta provocând prăbuşirea sistemelor de sănătate şi colapsul economiilor, în timp ce lumea ar încerca din nou să stăpânească o forţă a naturii. În acest scenariu, experţi în domeniul sănătăţii la nivel mondial au luat cuvântul săptămâna aceasta în cadrul unui panel al Forumului Economic Mondial (WEF), desfăşurat sub tema: „Pregătirea pentru boala X”. Denumirea a fost propusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în 2018.