Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Câte calorii are un covrig, de fapt?! Este mai „greu” decât 100 de grame de friptură de porc la grătar / Sursa foto - Profimedia
Câte calorii are un covrig, de fapt?! Este mai „greu” decât 100 de grame de friptură de porc la grătar
Ar trebui să știți că merdenelele, covrigii și plăcintele din patiserii se numără printre cei mai mari inamici ai unei siluete de vis. Numărul de calorii conținut de aceste produse este extrem de mare, punând în pericol orice tentativă de a menține greutatea sau de a slăbi. Deși atrag prin mirosul lor apetisant și gustul deosebit, aceste delicii de patiserie sunt adevărate bombe calorice, un aspect important de luat în considerare pentru cei care doresc să își controleze greutatea.
Capsuni
Ce secret dezgustător ascund căpșunile: ce sunt acarienii și tripsii
Căpșunile sunt printre cele mai iubite fructe datorită gustului lor dulce și răcoritor. Cu toate acestea, un secret mai puțin cunoscut și destul de neplăcut a ieșit la iveală în ultimii ani: căpșunile pot găzdui mici insecte invizibile cu ochiul liber, cunoscute sub numele de acarieni sau tripsi. Aceste mici creaturi sunt inofensive pentru sănătatea umană, dar gândul că am putea consuma insecte odată cu fructele noastre preferate este destul de scârbos pentru mulți.
Ce este boala „obrajilor pălmuiți” și cum se transmite. Mulți copii suferă de ea
Ce este boala „obrajilor pălmuiți” și cum se transmite. Mulți copii suferă de ea
Boala obrajilor pălmuiți, cunoscută și sub denumirea de „a cincea boală a copilăriei” sau eritem infecțios, este o infecție virală ce afectează în principal copiii. Aceasta este cauzată de parvovirusul uman B19 și nu există un vaccin pentru prevenirea acestei afecțiuni. Recent, cazurile de boală a obrajilor pălmuiți au crescut, în special în rândul copiilor de la creșe și grădinițe.
Ministrul Mediului semnează Memorandumul pentru Centura Verde București-Ilfov / Foto: Ministerul Mediului
Ministrul Mediului semnează Memorandumul pentru Centura Verde București-Ilfov: Este un proiect de sănătate publică
Centura Verde Bucureşti-Ilfov este un proiect de sănătate publică, ce are o componentă socială şi antipoluare puternică şi de atenuare a efectelor schimbărilor climatice, parte a unei soluţii sistemice ce presupune şi o semnificativă componentă de mediu, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, postat pe pagina de Facebook a instituţiei.
Sunt din nou suspiciuni că decesele au fost ascunse pentru a nu se declanșa o anchetă
Noi acuzații teribile la Spitalul Pantelimon. 30 de pacienți ar fi murit în câteva zile
Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală este din nou în centrul unui scandal uriaș, cu acuzații extrem de grave! Potrivit unei anchete jurnalistice, situația semnalată la secția de Terapie Intensivă, la începutul lunii aprilie, când in decurs de 4 zile au murit 17 oameni, nu ar fi singulară. Si la jumătatea lunii ianuarie, într-un singur week-end, s-ar fi înregistrat 30 de decese. Realitatea PLUS a cerut un punct de vedere de la unitatea medicală, însa nu am primit niciun răspuns până la aceasta oră.
Val de intoxicații cu ciuperci otrăvitoare! Urgențele spitalelor sunt pline: legumele consumate de români au suferit mutații/ Arhivă foto
Val de intoxicații cu ciuperci otrăvitoare! Urgențele spitalelor sunt pline: legumele consumate de români au suferit mutații
Alertă uriașă în spitalele din țară. Tot mai multe persoane au ajuns în stare gravă la urgențe după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. Medicii trag un semnal de alarmă ca alimentele să fie cumpărate doar din locuri autorizate sanitar și din culturi verificate, pentru că altfel își pun viața în pericol. Cu cât simptomele apar mai rapid, cu atât intoxicația este mai gravă și poate duce chiar la deces. 
Cum îți miroase corpul când ficatul începe să cedeze
Cea mai bună metodă prin care îți poți detoxifia ficatul: ce alimente trebuie să consumi regulat
Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp, responsabil pentru detoxifierea sângelui, metabolizarea grăsimilor, protejarea împotriva toxinelor și producerea de bile pentru digestie. Din cauza stilului de viață modern, expunerea la poluare, alimentația nesănătoasă și consumul de alcool, ficatul poate deveni supraîncărcat și poate necesita o curățare periodică. Iată câteva metode eficiente pentru a-ți curăța ficatul: