Copil de doar 12 ani, operat pe creier în semiîntuneric de o tumoră de 10 centimetri. Intervenție chirurgicală revoluționară la Iași O intervenție chirurgicală revoluţionară, în semiîntuneric, a avut loc la Iași. Medicii au făcut eforturi uriașe pentru a salva viaţa unui băiat în vârstă de 12 ani, din Tulcea, care avea o tumoră cerebrală de peste 10 centimetri. Operația a fost un scces. Echipa medicală a fost condusă de conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi.
Un medicament banal, folosit pentru a trata răceala, retras de pe piața. Au fost găsite grave nereguli Pe 22 februarie 2024, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a finalizat o revizuire a capsulelor moi Ibuprofen NVT 400 mg, în urma unui dezacord între statele membre ale UE cu privire la autorizarea acestora.
Se dau 15.000 de lei de la stat pentru îndrăgostiți. Guvernul sprijină cuplurile infertile Guvernul României vine în ajutorul cuplurilor infertile, oferindu-le sprijin financiar pentru tratamentele necesare. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că fiecare cuplu eligibil va putea primi până la 15.000 de lei pentru acoperirea costurilor legate de tratamente de specialitate, medicamente și proceduri medicale.
Accesul la medicamente esenţiale la preţuri rezonabile le dă bătăi de cap guvernanților. Ciolacu: Vom crea un grup de lucru Guvernul va aproba crearea unui grup de lucru care să identifice soluţii privind accesul pacienţilor la medicamente esenţiale la preţuri rezonabile, a anunțat, joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu.
Sprijin de până la 15.000 de lei pentru cuplurile infertile. Anunțul premierului Ciolacu Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, că în şedinţa Executivului va fi aprobată o măsură importantă pentru persoanele şi cuplurile infertile care doresc să aibă copii. Potrivit lui Ciolacu, acestea vor putea beneficia de sprijin de până la 15.000 de lei pentru asigurarea medicamentelor şi procedurilor de specialitate în ţară. În acest sens, va fi suplimentat bugetul Ministerului cu 150 de milioane lei, pentru a acoperi aproximativ 10.000 de beneficiari.
Angajările în Sănătate, deblocate de Guvern. 2.700 de posturi vacante din spitale și la serviciile de ambulanță vor fi scoase la bătaie Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că în şedina Executivului vor fi deblocate angajările pentru alte 2700 posturi vacante din spitale şi serviciile de ambulanţă, aceasta fiind a treia decizie similară a Guvernului în sprijinul sistemului medical după cele din ianuarie şi februarie.
Cea mai sănătoasă carne de pește. Dr. Vlad Ciurea: „Merge foarte bine pentru celula nervoasă” Reputatul medic neurochirurg Vlad Ciurea susține că peștele ar trebui să fie nelipsit din alimentația noastră.
Panică în Ploiești: creșteri semnificative ale concentrațiilor de hidrogen sulfurat și benzen în aer Locuitorii Ploieștiului se confruntă cu o scădere semnificativă a calității aerului în ultimele zile, cauzată de creșteri alarmante ale concentrațiilor de hidrogen sulfurat (H2S) și benzen (C6H6).
Maternitate nouă la Spitalul Clinic de Urgență "Sfântul Ioan". Firea și Băluță au pus piatra de temelie A început prima etapă de execuție a celei mai noi și moderne maternități din Capitală, găzduită de Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan”.
Restructurare din temelii la Ministerul Sănătății: Un nou proiect reduce numărul de secretari de stat și de posturi Ministerul Sănătăţii a pus în consultare un proiect de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii care prevede reducerea numărului de secretari de stat şi de posturi din instituţie.
Revoluție în tratarea diabetului. INSULINA cu doză săptămânală a primit aviz european. Numărul injecțiilor se reduce la 52 pe an Agenția Europeană pentru Medicamente a acordat autorizația pentru insulina cu injectare săptămânală, primul tratament de acest fel din lume destinat pentru tratamentul diabetului la adulți. Pentru pacienți este o veste uriașă, având în vedere că stresul administrării dozei zilnice dispare, fiind vorba de doar 52 de doze pe an.
Tatuajele cresc riscul de cancer de sânge. Un recent studiu sugerează că și suprafața contează Tatuajele cresc riscul de cancer de sânge, arată un recent studiu al cercetătorilor din Suedia. Aceștia au descoperit că persoanele cu tatuaje au un risc cu peste 20% mai mare de a dezvolta limfom, prin comparație cu o persoană netatuată. Rezultatele trebuie însă verificate și coroborate cu alte studii, pentru a determina mai precis legătura cauzală.
Ce înseamnă dacă locuiești în apropierea unui parc sau loc de joacă. Cât de afectat este creierul Un nou studiu evidențiază importanța locuirii în apropierea spațiilor verzi și impactul pozitiv pe care acestea îl au asupra sănătății mintale. Cercetările arată că timpul petrecut în aer liber, în natură, nu numai că îmbunătățește sănătatea fizică, dar are și un efect benefic semnificativ asupra bunăstării mentale.
Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi două bucăți de kiwi cu coajă zilnic. Puțină lume știe asta Cine este fan al fructului kiwi, ar trebui să ia în considerare consumul lui mai frecvent. Acest fruct aduce numeroase beneficii pentru sănătatea ta, mai ales dacă îl mănânci cu tot cu coajă.
Ora potrivită pentru a lua micul dejun. Creierul are nevoie de acest stimulent Ora la care ne decidem să mâncăm prima masă a zilei poate influența semnificativ durata și calitatea vieții noastre, avertizează un renumit medic cardiolog. Dr. Mary Branch, medic în Statele Unite, subliniază importanța unui program alimentar regulat pentru sănătatea generală și pentru pierderea în greutate.
Obiceiul culinar care te ucide încet și sigur. Foarte mulți români fac această greșeală Românii adoră carnea făcută pe grătar, încă, medicii trag un semnal de alarmă. Acest obicei nu este benefic pentru sănătate, fiindcă poate duce la apariția cancerului.
Dosarul Pantelimon. Au redus nivelul de noradrenalină la bolnavi? Audieri ale asistentelor și infirmierelor de la ATI Mai multe asistente și infirmiere de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Pantelimon vor fi audiate de ofițerii Serviciului Omoruri din Capitală. Aceștia vor să afle dacă angajatele spitalului au redus nivelul noradrenalinei, substanță vitală pentru supraviețuirea bolnavilor internați la ATI.
România, pe primul loc la numărul de decese cauzate de rujeolă! Îmbolnăvirile continuă să crească alarmant în Europa UNICEF a anunțat că numărul cazurilor de rujeolă din întreaga Europă continuă să crească „vertiginos”, situația devenind din ce în ce mai îngrijorătoare. Conform datelor recente, cazurile înregistrate în primele trei luni ale acestui an aproape egalează numărul total al îmbolnăvirilor raportate pe tot parcursul anului trecut. Aceasta evidențiază o criză sanitară în plină desfășurare, ce necesită măsuri urgente și eficiente.
Zile libere de la stat pentru controale medicale. Noul proiect al senatoarei PNL Nicoleta Pauliuc Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a înaintat un nou proiect legislativ prin care se propune ca angajații să beneficieze de două zile libere plătite pentru a-și face controale preventive Măsura propusă de senatoarea-supraviețuitoare de cancer vine în sprijinul drepturilor pacienților oncologici.
Zeci de medicamente neconforme, în România. Pastilele care vor fi RETRASE din farmacii Mai multe medicamente vor fi retrase din farmaciile din România întrucât nu respectă standardele de conformitate.
Techirghiol a sărbătorit 125 de ani de Balneologie! Congres mondial, în stațiunea recunoscută pentru inovația în tratamente naturiste Stațiunea Techirghiol a sărbătorit 125 de ani de Balneologie! Recunoscută la nivel mondial pentru importanța și unicitatea sa în domeniul medical, în stațiune s-au reunit experți de renume din mai multe țări, printre care Japonia, Franța și Statele Unite. Pe parcursul mai multor zile, specialiștii au explorat și au dezbătut diferite metode de tratare a bolilor cu ajutorul factorilor terapeutici naturali.
Doliu în lumea medicinei. România a pierdut unul dintre pionierii luptei împotriva maladiei HIV/SIDA Lumea medicinei din România este în doliu. Un doctor renumit al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” a pierdut lupta cu viața. Este vorba despre Ioana Maria Strauss, inamicul numărul 1 al bolii HIV/SIDA.
Se pregătește un nou tip de vaccin în Europa și SUA. Cine va fi obligat să urmeze tratamentul? Statele Unite ale Americii și ţările europene iau măsuri pentru a achiziționa sau produce vaccinuri împotriva virusului gripei aviare H5N1. Tratamentul ar putea fi utilizat la protejarea lucrătorilor expuși riscului de infecţie din sectoare precum creșterea păsărilor şi lactatelor, pe fondul avertismentelor că anumite mutații ale virusului aviar pot deveni la fel de periculoase precum coronavirusurile.
O nouă pandemie este inevitabilă și nu suntem pregătiți. Avertismentul unui fost oficial britanic Avertisment îngrijorător al unui fost oficial britanic în domeniul științific. Acesta susține că o nouă pandemie este inevitabilă, iar statele nu sunt suficient pregătite să acționeze efecient.
Schema prin care magazinele obligă clienții să cumpere produse care expiră repede Clienții sunt forțați să cumpere produse care expiră mai repede. Este noua schemă pusă în practică de multe lanțuri de supermarketuri, denumită și schema Ț.
Comisia Europeană a solicitat suspendarea autorizaţiei pentru o serie de medicamente generice neconforme. 45 sunt autorizate în România În acord cu statele membre ale Uniunii Europene (UE) şi în urma unui aviz al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), Comisia Europeană a solicitat, vineri, statelor membre să suspende autorizaţia de comercializare pentru o listă de medicamente generice testate de compania indiană Synapse Labs, din cauza dovezilor insuficiente cu privire la fiabilitatea datelor de testare.
Alimentele pe care nu ai voie să le consumi sub nicio formă seara Seara, organismul nostru se pregătește pentru odihnă și recuperare, iar alegerea alimentelor potrivite poate influența calitatea somnului și starea de bine a doua zi. Anumite alimente pot provoca insomnie, probleme digestive sau pot contribui la creșterea în greutate dacă sunt consumate înainte de culcare.
Descoperire fantastică a oamenilor de știință: ce substanțe nutritive pot să încetinească semnificativ îmbătrânirea creierului Un nou studiu a identificat anumite modele de biomarker nutrienţi, care sunt promiţătoare şi au asocieri favorabile cu măsurile de performanţă cognitivă şi de sănătate a creierului.
Motivul pentru care vânătăile se vindecă mai greu la unele persoane. Ce spune asta despre organism Vindecarea rănilor este un proces complex care implică mai multe etape și factori. Unele persoane observă că rănile lor se vindecă mai greu din diverse motive. Iată câțiva factori importanți care pot influența acest proces:
Dieta pentru un corp de plajă perfect. Apucă-te de acum! Obținerea unui corp de plajă nu este doar despre a arăta bine în costumul de baie, ci și despre a te simți sănătos și plin de energie. O dietă echilibrată joacă un rol crucial în acest proces. Iată câteva sfaturi și recomandări pentru a-ți sculpta corpul de vis, pregătit pentru plajă.