Primul medicament pentru regenerarea DINȚILOR a intrat în faza testelor pe oameni Primul medicament din lume care are ca efect regenerarea dinților a primit aprobarea pentru a intra în faza de teste pe pacienți umani. Tratamentul, dezvoltat de oameni de știință din Japonia, a avut rezultate încurajatoare pe șoareci și dihori.
Ai vânătăi, dar nu știi cum să scapi repede de ele? Iată câteva remedii naturale de mare ajutor Vânătăile sunt niște leziuni ale pielii care apar în urmă ruperii sau deteriorării vaselor de sânge aflate sub piele.
Sfaturi de la nutriționiști. În ce condiții se pot consuma lactatele expirate: „Apropo de lactate, confirm că le mănânc expirate. Ba mai mult, le cumpăr din frigiderul cu preț redus” Dr. Mihaela Bilic, un cunoscut medic nutriționist, a dezvăluit într-o postare pe Facebook că ea consumă frecvent produse lactate expirate și le achiziționează de la secțiunea de „preț redus și vânzare accelerată” din supermarketuri.
16 elevi au ajuns la spital cu enterocolită după ce au mâncat sandvișuri la școală Un număr de 16 copii de la şcoala din localitatea ieşeană Strunga vor fi duşi, joi după-amiază, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce s-au simţit rău în urma consumului unor alimente.
Alimentele pe care trebuie să le incluzi în dietă pentru un ficat sănătos Organismul tău are nevoie constant de o alimentație echilibrată și de un stil de viață sănătos pentru a te menține pe linia de plutire și fără prea multe vizite la medicii specialiști.
Care sunt cele mai gustoase roșii din piețe. Cum recunoști produsele românești Este cunoscut faptul că majoritatea oamenilor caută, în general, roșiile zemoase, dulci, aromate și cu acel gust „al copilăriei”. Astfel, câțiva producători au decis să realizeze un top al celor mai gustoase soiuri de roșii care pot fi cultivate la noi în țară.
Ambulanțier băut, implicat într-un accident pe Calea Dorobanți! A lovit un pieton care traversa neregulamentar Un accident de circulație s-a produs aseară, în jurul orei 22:00, pe Calea Dorobanți, fiind implicat un conducător al unei ambulanțe SABIF. Brigada Rutieră a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la incident.
Motivul pentru care se comercializează șunca feliată în vid. Cum are loc procesul de vidare Șunca feliată, un produs apreciat pe mesele românilor pentru savoarea și versatilitatea sa, este adesea ambalată în vid pentru a oferi consumatorilor o experiență culinară convenabilă și de calitate. Fie că este savurată la micul dejun sau ca gustare rapidă, șunca vidată este o soluție practică în bucătărie. Dar cum ajunge aceasta în forma sa convenabilă și ce presupune procesul de vidare?
Cât de periculos este internetul? Tinerii dependenți suferă modificări ale creierului Studiile recente indică faptul că tinerii dependenți de internet sunt expuși unor modificări semnificative ale creierului, potrivit unor cercetări noi. Această dependență de tehnologie poate duce la tulburări ale somnului, izolare socială și chiar tulburări alimentare. Un studiu recent sugerează că acești tineri pot întâmpina dificultăți în menținerea relațiilor sociale și a activităților, preferând să petreacă mai mult timp online decât în interacțiune cu ceilalți.
Vitamina esențială înainte de radiografii. Ce spun medicii Radiografiile, deși indispensabile în diagnosticarea medicală, au efecte negative asupra organismului nostru. Chiar și aparatele moderne de radiografie, concepute pentru a minimiza expunerea la radiații, nu pot elimina complet riscurile asociate. Expunerea la radiații, chiar și la niveluri scăzute, poate avea efecte adverse asupra sănătății.
Alertă în județul Brașov! Au fost raportate 12 noi cazuri de tuse convulsivă: majoritatea pacienților sunt copii sub 8 ani Alertă în județul Brașov! 12 noi cazuri de tuse convulzivă au fost înregistrate în ultima perioadă în judeţ, anunță autoritățile. Dintre pacienţi, doar unul este adult, ceilalţi fiind copii cu vârste mai mici de opt ani. Direcţia de Sănătate Public (DSP) Braşov atrage atenţia asupra importanţei vaccinării împotriva acestei boli. Specialiștii reamintesc, în context, că vaccinul făce parte din schema gratuită.
Alimente nocive pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea spune cum să renunțăm definitiv la ele: „Cele trei prafuri albe” Medicul Vlad Ciurea avertizează omenirea care sunt alimentele nocive pentru creier. Conform specialistului, acestea ar trebui eliminate definitiv din alimentația noastră.
Cum recunoști căpșunile românești, naturale. Detaliul care îți arată că sunt stropite cu otravă de import Faima căpşunilor româneşti a depăşit graniţele ţării, datorită aromei fără pereche şi a mirosului fructelor cultivate în România. Cum facem să diferenţiem căpşunile autohtone de cele de import?
Statul va asigura servicii medicale pentru terapia durerii. Ce prevede noul act normativ Termenul de „terapia dureri” apare într-un nou act normativ adoptat în plenul Camerei Deputaților. Actul explică în detaliu în ce constau serviciile medicale de care pot avea parte cei asigurați în sistemul medical.
Dr. Mihai Dobra: singurul român acceptat la prestigiosul curs de chirurgie urologică laparoscopică la IRCAD Strasbourg sesiunea 2024 Dr. Mihai Dobra - medic primar chirurgie urologică și doctor în Științe Medicale, a atins o realizare remarcabilă, fiind singurul medic român acceptat la prestigiosul curs intensiv de Chirurgie Urologică Laparoscopică la IRCAD, Strasbourg, sesiunea 2024. Aceasta este o realizare semnificativă pentru performanța specialității urologice din România.
Acest medicament reduce la jumătate riscul de progresie a cancerului Un nou medicament dezvoltat de GSK pentru tratamentul mielomului multiplu, Blenrep, a demonstrat capacitatea de a reduce aproape la jumătate riscul de progresie a bolii sau de deces, comparativ cu tratamentele standard. Aceste date au fost prezentate recent la o conferință medicală importantă.
Boala de care nu știi că suferi când setea devine insuportabilă. Primele simptome care te pot pune în gardă Senzația de sete și nevoia de a consuma rapid apă sunt firești în anumite situații, cu mar fi consumul de alimente mai picante sau după exerciții fizice. Când nevoia de a bea apă devine însă excesivă, înseamnă că suferi de o boală gravă. La ce simptome trebuie să fii atent pentru a urma tratamentul potrivit.
Femeile care urmează această dietă trăiesc mai mult. Care sunt pașii simpli de urmat Un studiu remarcabil, desfășurat pe parcursul unui sfert de secol, a urmărit mii de femei pentru a descoperi o dietă care poate prelungi viața. Rezultatele arată că adoptarea unei diete mediteraneene poate reduce semnificativ riscul de deces și poate promova longevitatea.
Tinerii care consumă alcool, risc de 4 ori mai mare de a deveni dependenţi la maturitate! Specialiștii avertizează: aproximativ 200 de boli, asociate Consumul de alcool este asociat cu aproximativ 200 de boli şi poate cauza accidente, traumatisme, accidente de muncă și violenţă. Specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INS) trag un semnal de alarmă și spun că tinerii care consumă alcool au un risc de patru ori mai mare de a deveni dependenţi de acesta la vârsta adultă.
Cum știi sigur că suferi de burnout? Se poate confunda cu oboseala. Simptomele specifice ale burnoutului Epuizarea fizică și emoțională, lipsa de reacție și empatie, dar și lipsa randamentului sunt câteva dintre simptomele specifice burnout, dar care sunt ușor confundate cu oboseala.
Căsnicie doar de dragul copilului? O alegere greșită, spun specialiștii Multe căsnicii nefericite se transformă în adevărate drame, doar pentru că cei doi parteneri au teama de a divorța, din cauză că ar influența negativ viitorul copilului.
Litoral 2024. Ce beneficii ne oferă marea și soarele. Cât stăm în apă, cât stăm la plajă? Sfaturile specialiștilor O vacanță pe litoral înseamnă plajă și înot în apă marii și are multe efecte pozitive pentru sănătate, mai ales pentru copii. Însă trebuie ținut cont de sfaturile specialiștilor, astfel încât să te protejezi de razele ultraviolete. Razele UVB și UVA sunt periculoase pentru organism, căci pot duce la apariția cancerului de piele, la arsuri solare, cât și la accelerarea procesului de îmbătrânire.
Doliu uriaș! „A fost un adevărat pionier în domeniul psihologiei și al psihoterapiei românești” Doliu uriaș în psihologia românească. S-a stins din viață cunoscutul psihilog Magda Luchian, „un adevărat pionier în domeniul psihologiei și al psihoterapiei românești”.
Obiceiuri care te îmbătrânesc. Nici nu te-ai fi gândit cât de mult contează CUM bei apă! Deși pare să fie un lucru banal, băutul apei nu-i chiar ceea ce pare la prima vedere. Hidratarea corectă este doar un pas în procesul schimbării în bine, dar unul foarte important, care ne poate ajuta să ne simțim și să arătăm mai bine pe măsură ce trec anii.
Tratament minune: distruge cancerul în 48 de ore. Oamenii de știință au găsit metoda de a-l produce în laborator Cercetătorii americani au demonstrat pentru prima oară că un compusul chimic extras din plante, care a făcut ca tumori canceroase să dispară în doar 48 de ore, poate fi sinteizat în laborator. Descoperirea deschide perspective uriașe în direcția tratării cancerului pe căi nondistructive
Avertismentul specialiștilor: „Unii copii au depresie chiar de la vârsta de 5 ani” Tot mai mulți copii suferă de anxietate sau depresie, chiar de la vârsta de 5 ani, afirmă psihologul Aida Ivan. Specialiștii recomandă ca părinții să meargă cu copiii la psiholog la primele semne observate - de exemplu tristețe, scăderea performanței la grădiniță sau la școală sau izolarea. Anxietatea apare de la 5 ani, existând copii cu anxietate mărită de la 5 ani.
Animalul crescut de români, dar consumat de străini. Carnea este cerută în străinătate Când vine vorba de mese îmbelșugate și mâncăruri tradiționale, românii se mândresc cu rețetele lor delicioase. Fie că discutăm despre preparate din carne de porc, pui, sau miel, trebuie să subliniem faptul că o anumită carne crescută în România a început să fie din ce în ce mai rar consumată: carnea de ied.
Creștere alarmantă a cazurilor de febră denga la nivel mondial: 7 milioane cazuri în doar primele 4 luni din 2024, comparativ cu 4,5 milioane pe întreg anul 2023 În ultimii cinci ani, numărul cazurilor de febră dengă a înregistrat o creștere alarmantă la nivel mondial, cu o situație particular de îngrijorare în America în cursul anului actual, conform unui raport recent publicat de Organizația Mondială a Sănătății.
Copil de doar 12 ani, operat pe creier în semiîntuneric de o tumoră de 10 centimetri. Intervenție chirurgicală revoluționară la Iași O intervenție chirurgicală revoluţionară, în semiîntuneric, a avut loc la Iași. Medicii au făcut eforturi uriașe pentru a salva viaţa unui băiat în vârstă de 12 ani, din Tulcea, care avea o tumoră cerebrală de peste 10 centimetri. Operația a fost un scces. Echipa medicală a fost condusă de conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi.
Un medicament banal, folosit pentru a trata răceala, retras de pe piața. Au fost găsite grave nereguli Pe 22 februarie 2024, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a finalizat o revizuire a capsulelor moi Ibuprofen NVT 400 mg, în urma unui dezacord între statele membre ale UE cu privire la autorizarea acestora.