Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Infecție COVID-19
Creștere ACCELERATĂ a numărului de infectări COVID în orașul Otopeni! Cum arată CIFRELE în tot județul Ilfov - TABEL
Ziua de astăzi ne aduce în continuare valori alarmante ale incidențelor din județul Ilfov. Cea mai mare rată o înregistrează tot localitatea Otopeni, a cărei incidență pare să nu se mai oprească din creștere, ajungând, astăzi, la valoarea de 37.88, de la 34,74 (miercuri), urmată de Corbeanca - 33.88, de la 30,87 (miercuri), Mogosoaia - 28.56, de la 27,16 (mierucuri) și Popești-Leordeni - 26.9. Între timp, pragul de incidență a crescut și el, nemaiexistând nicio localitate ilfoveană sub 6 la mie. 
Cercetător / Profimedia
Vaccinul care ar putea pune CAPĂT pandemiei Covid, în lucru, în India: NU sunt doze injectabile! Cum va arăta acesta
În laboratoarele de la Bharat Biotech (India) se pregătesc vaccinuri anti-Covid care vor fi sub formă de spray-uri nazale, în loc să fie injectate în sânge. Acestea ar putea fi, spun specialiștii, soluția în combaterea pandemiei de coronavirus cu care omenirea se confunră de la finalul anului 2019 și care a dus la un total de 385,508,990 de infectări la nivel mondial și 5,719,442 de decese.
Cea mai detaliată radiografie dezvăluie cum arată, de fapt, plămânii după infectare / Foto: Profi Media
Adevărata dimensiune a dezastrului Covid. Cea mai detaliată radiografie dezvăluie cum arată, de fapt, plămânii după infectare - FOTO
Pentru marea majoritate a pacienților infectați, Covid începe și se termină în plămâni. Într-o fotografie făcută publică de National Geographic, se poate vedea cât de grav este afectat plămânul în infecția cu coronavirus. Imediat ce virusul se instalează în corp, sistemul imunitar reacționează. În unele cazuri, însă, consecințele sunt fatale. 
Ai simptome Covid, dar testul iese NEGATIV? / Foto: Profi Media
Ai simptome Covid, dar testul iese NEGATIV? Detaliul șocant despre subvarianta Omicron B.A.2 care i-a îngrozit pe medici
Doar pentru că testul rapid iese negativ la coronavirus nu înseamnă că trebuie să ignori simptome ca gât uscat și febră și să le pui pe seama unei răceli banale. Avertismentul vine din partea epidemiologului Faheem Younus, cel care trage un puternic semnal de alarmă asupra pericolului pe care-l reprezintă subvarianta B.A.2 Omicron, identificată în peste 50 de țări, inclusiv România. 
Coronavirus România
9 județe și Capitala au raportat peste 1000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore - TABEL
Bucureștiul rămâne și astăzi orașul cu cele mai multe cazuri pozitive de coronavirus înregistrate ăn decurs de 24 de ore. Vorbim despre peste 3.800 de cazuri noi de COVID-19 în Capitală, de ieri și până astăzi. Pe locul doi se află județul Timiș - 2766, urmat de Sibiu - 1374. Județele Bihor, Buzău, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Prahova au raportat, de asemenea, peste 1000 de cazuri în ultimele 24 de ore. 
Pacient / Profimedia
Valoare EXPLOZIVĂ a incidenței COVID, în orașul Otopeni! Cifrele par de neoprit în tot județul Ilfov - TABEL
Ziua de astăzi ne aduce în continuare valori alarmante ale incidențelor din județul Ilfov. Cea mai mare rată o înregistrează tot localitatea Otopeni, a cărei incidență pare să nu se mai oprească din creștere, ajungând, astăzi, la valoarea de 34,74, urmată de Corbeanca - 30,87, Mogosoaia - 27,16 și Ciorogârla - 25,25. Între timp, pragul de incidență a crescut și el, nemaiexistând nicio localitate ilfoveană sub 5 la mie. 
Octavian Jurma, epidemiolog
Octavian Jurma: vom ajunge la 70.000 de cazuri noi de infectări pe zi. Scenariu APOCALIPTIC privind numărul REAL al infectărilor. Când vom reveni la NORMALITATE
Medicul și, totodată, cercetătorul Octavian Jurma a comentat, astăzi, la Realitatea PLUS, scenariul avansat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit căruia România ar putea să revină la normalitate la finalul lunii martie. Jurma a vorbit și despre valul de infectări în rândul copiilor, dar și despre explozia generală de infectări din țara noastră. Astfel, pornind de la recorul de infectări de ieri (40.000), medicul a spus că este posibil să se ajungă la săptămâna viitoare la 70.000 de cazuri pe zi. Octavian Jurma trage însă un semnal de alarmă privind numărul real al infectărilor, care ar putea fi uriaș. 
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății Foto: INQUAM/Octav Ganea
Alexandru Rafila: Cred că vom reveni la normal în două luni - Cât de repede se va renunța la MASCĂ
Alexandru Rafila este optimist în legătură cu trecerea rapidă a valului 5 de coronavirus, dar nu exclude o reapariție în toamnă a altor variante mai transmisibile, dar mai puțin periculoase pentru populația generală, însă nu și pentru cei vulnerabili. Ministrul Sănătății a anunțat și că este posibil ca starea de alertă să fie ridicată, însă vor rămâne în continuare câteva măsuri obligatorii.