Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Cel mai mare EXCES de mortalitate în pandemie în 3 țări din Europa - Cazul special al României, cu decese record
Cel mai mare EXCES de mortalitate în pandemie în 3 țări din Europa - Cazul special al României, cu recorduri la DECESE
Trei țări europene au avut cel mai mare exces de mortalitate de după Primul Război Mondial în timpul pandemiei de COVID-19. Nici România nu a stat mai bine, țara noastră fiind în topul mortalității și în primul an de pandemie, ca și anul trecut, având cele mai mare recorduri negative la decese după Al Doilea Război Mondial. Și Cehia a anunțat că a înregistrat, în pandemie, cele mai multe decese de după Al Doilea Război Mondial.
Coronavirus
Peste 5600 de cazuri noi infectare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, în Capitală: perspectivele sunt cât se poate de SUMBRE
Aproximativ 6000 de cazuri pozitive de infecție cu COVID-19 în doar 24 de ore, în Capitală. Număr mare de cazuri s-a înregistrat, de asemenea, în județele Timiș (1867) și Cluj (1638). În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 40.018 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 19.887 mai mult decât în ziua anterioară. 4.123 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Totodată, de ieri și până astăzi au fost raportate 97 de decese. 
Coronavirus
Incidențe HALUCINANTE în majoritatea orașelor și comunelor ilfovene: unde s-a depășit valoarea de 31 de cazuri la mie
Ziua de astăzi ne aduce în continuare valori alarmante ale incidențelor din județul Ilfov. Cea mai mare rată o înregistrează tot localitatea Otopeni - 31.21, față de 29.81 (luni), urmată de Corbeanca - 29.21 față de 27.13 (luni), Mogosoaia - 25,65, față de 25.54 (luni) și Ciorogârla - 25,56, față de 24.04 (luni). Incidențe uriașe, de peste 4 cazuri al mie, înregistrează, însă, toate localitățile ilfovene. 
Bilanț parțial coronavirus 1 februarie
Bilanț coronavirus 1 februarie. RECORD ABSOLUT de infectări, de la începutul pandemiei: s-a atins pragul de 40.000 de cazuri noi
Record absolut de infectări cu coronavirus, de la începutul pandemiei. Valul 5 a lovit în plin în România. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 1 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 40.018 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 97 decese, dintre care 2 decese anterioare.
Sursa foto: Pixabay
Scăderea poftei de mâncare, un NOU indiciu al infectării cu Omicron! Ce alte 4 SIMPTOME trebuie să te pună în GARDĂ
Trei simptome „clasice” ale variantei Delta nu se întâlnesc la persoanele infectate cu varianta Omicron. În schimb, nasul care curge, durerile de cap, oboseala şi durerile în gât sunt principalele simptome detectate la infectarea cu noua variantă a COVID-19. În plus, își face apariţia un nou simptom: scăderea poftei de mâncare. Cel puțin așa reiese din datele aplicaţiei Zoe, sistemul britanic care premite analizarea răspândirii coronavirusului în ţară.
Octavian Jurma anunță o prognoză sumbră
Octavian Jurma, cifre sumbre: ASTĂZI - 35.000 de cazuri, 20.000 de copii infectați în toată săptămâna - Valul 5 umple spitalele
Medicul și cercetătorul Octavian Jurma anunță recorduri negative ale epidemiei în România la începutul lunii februarie. Medicul susține că astăzi vor fi raportate peste 35.000 de cazuri, iar în această săptămână mai mult de 200.000 de români se vor infecta, dintre care 20.000 vor fi copii, care vor ajunge în spital în număr de peste 1.000. Acesta avertizează că presiunea valului asupra spitalelor va crește foarte mult în următoarele trei săptămâni, iar bilanțul deceselor din valul 5, „lăsat liber”, va fi, oficial, de peste 10.000. 
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății Foto: INQUAM/Octav Ganea
Alexandru Rafila: „Sunt utile și testele de salivă când avem circulație mult mai intensă a virusului” - Anunț despre închiderea școlilor
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, exclude închiderea școlilor în această perioadă și spune că testarea copiilor este necesară în continuare. Declarațiile ministrului vin după ce Raed Arafat a anunțat că este posibil ca testele de salivă să fie retrase din școli dacă specialiștii vor decide că nu sunt relevante. În același timp, șeful DSU nu a precizat dacă vor fi înlocuite cun un alt tip de teste, de exemplu cele rapide nasofaringiene.  
Testarea COVID-19 din școli, în impas, în valul Omicron: Testele de salivă ar putea fi eliminate Video
Testarea COVID-19 din școli, în impas, în valul Omicron: Testele de salivă ar putea fi eliminate - Anunțul lui Raed Arafat
O veste surprinzătoare a venit luni din partea guvernanților în legătură cu testarea copiilor în unitățile de învățământ din România. Anunțul a fost făcut luni de șeful DSU, Raed Arafat, după declarații ale ministrului Educației despre posibile relaxări în următoarea perioadă. Miniștrii Educației și Sănătății au introdus anul trecut testele de salivă în școli, ca o măsură de screening pentru a evita focarele COVID-19 în școli. În plus, secretarul de stat Adriana Pistol declara, sâmbătă, că utilizarea testelor de două ori pe săptămână face diferenţa între a închide şcoala și a o ține deschisă.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: INQUAM/Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu anunță o posibilă relaxare: „Trebuie să iei măsuri dacă într-un an de zile toți vom trece prin boală” - Ce spune despre regulile din Franța
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunță o posibilă relaxare în perioada următoare invocând măsuri economice și sociale dacă „toți vom trece într-un an prin această boală”. Șeful Educației a vorbit și de schimbarea regulii de 3 cazuri COVID-19 la care o clasă trece în online, aplicată în prezent, precizând că în Franța s-a renunțat la această regulă.
Consumul de proteine
Legătura dintre cancer şi consumul de proteine. Un doctor face o dezvăluire șoc
Suntem permanent bombardaţi de mesaje cu ce se poate întâmpla dacă nu mâncăm suficiente proteine, însă cu atâta carne, ouă, peşte, brânzeturi de toate felurile şi mezeluri procesate este greu de crezut că cineva chiar se mai îmbolnăveşte din lipsă de proteine. În plus, sunt supermarketuri şi fast-food-uri la fiecare colţ de stradă, deci oferta de proteine ne înconjoară şi este destul de variată.