Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci miezul de la o nucă în fiecare zi - aur curat pentru organism! Consumul de nuci ar putea reduce drastic riscul de atac de cord şi de cancer. De asemenea, creşte speranţa de viaţă.
Meniul zilnic poate periclita sănătatea: cele mai frecvente alergii alimentare Reacțiile adverse la diferite preparate apar din ce în ce mai des, afectând 5% dintre adulți și 8% dintre copii, iar numărul este în creștere continuă. Deși la nivel teoretic orice fel de mâncare poate cauza probleme, cele mai frecvente alergii alimentare vizează 8 ingrediente.
Peste 3.700 de persoane diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii, în Galaţi. Copiii între 2 și 4 ani, cei mai afectați Peste 3.700 de persoane din judeţul Galaţi au fost diagnosticate în ultima săptămână de raportare cu viroze respiratorii şi pneumonii, informează, vineri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.
Peştele miraculos care îţi curăţă vasele de sânge de colesterol Secretul acestui miraculos peste consta in schimbarea metabolismului din momentul intrarii din apa sarata a Marii Negre in apa dulce a Dunarii pentru a-si depune icrele.
7 semne că ai putea avea probleme cu inima Problemele cu inima nu apar doar la persoanele în vârstă sau supraponderale. Oricine poate avea afecţiuni cardiace, chiar şi de la o vârstă fragedă. Însă puţini sunt cei care se gândesc la acest lucru, chiar dacă au anumite simptome.
Trucul simplu care îți arată dacă este sau nu proaspătă carnea de pui cumpărată din supermarket Carnea de pui conține vitamine, minerale, dar dispune și de toți aminoacizii esențiali funcționării optime a organismului. Este un aliment apreciat de români și consumat aproape zilnic de aceștia.
Pericolul imens din alimentația românilor în luna decembrie - Problema nu este ce mănâncă, ci combinațiile extrem de dăunătoare - Ghidul alimentelor Nu combina proteinele cu carbohidraţiiEste de evitat combinarea alimentelor bogate în proteine (nuci, carne, ouă, brânză) cu alimentele pline de carbohidraţi (pâine, cereale, cartofi, fructe).
Trucul care îți protejează stomacul când mănânci fasole - Cum te ferești de efectul periculos Fasolea, ca și lintea sunt preferate de multe persoane pentru disponibilitatea și conținutul ridicat de proteine. Pot fi delicioase și sățioase, dar pot provoca și unele probleme grave. Iacă câteva trucuri ce pot să te salveze din situații grele.
Raed Arafat a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național "Steaua României" în grad ce "Cavaler" Președintele Klaus Iohannis a conferit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, Ordinul Național “Steaua României”, în grad de “Cavaler”, în semn de apreciere pentru excepționalul profesionalism dovedit în îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Afacerilor Interne.
Care sunt beneficiile consumului de ciuperci? Te-ai oprit vreodată pentru a aprecia în mod distinct aroma ciupercilor din salate sau diferite feluri de mâncare? Ar fi bine să le mănânci mai des pentru că te pot ajuta să te simți excelent la orice vârstă. Află care sunt beneficiile surprinzătoare ale consumului de ciuperci pentru piele, creier și sistemul osos.
Efectele secundare ale abuzului de alcool Consecintele medicale ale uzului de alcool reprezinta una dintre cele mai importante probleme de sanatate publica. Alcoolul are efecte directe deosebit de importante asupra diferitelor organe si tesuturi. La consumatorii cronici de alcool apar importante modificari fiziologice si morfologice ce se manifesta printr-un raspuns anormal la alcool, medicamente, toxine si chiar la nutrientii obisnuiti. Aproape toate tesuturile si organele sunt vulnerabile la efectele alcoolului, potrivit realitateamedicala.net.
10 alimente care reduc stresul: Ce trebuie să mănânci în această perioadă Alegerile alimentare greșite îți pot accentua stresul. Aceste alimente recomandate de nutriționiști te ajută să te calmezi și să adopți o dietă echilibrată.
Modificări importante la concediul pentru creșterea copiilor: TAȚII, obligați prin lege să stea cu bebelușul Guvernul vrea să extindă perioada de concediu pentru creșterea copilului în cazul celuilalt părinte care nu a solicitat inițial acest drept, fie că este vorba de mama sau de tatăl salariat. Astfel, perioada va crește de la cel puțin o lună la cel puțin două luni din perioada totală a concediului pentru creșterea copilului.
Peştele care îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii la ce pericol te expui Este unul dintre cei mai toxici peşti, dar, cu toate acestea, şi tu l-ai consumat cel puţin o dată! Deşi se găteşte extrem de uşor, îţi distruge sănătatea şi medicii recomandă evitarea consumului.
Unde mergi în caz de urgență medicală în minivacanța de 1 Decembrie - Toate spitalele DESCHISE în Capitală Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunțat că 9 spitale de adulţi şi copii şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor activa și vor asigura asistență medicală de urgență în Capitală în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie.
Cele 8 tipuri de PEȘTE pe care NU trebuie să le mai consumi niciodată - OTRAVĂ pentru organism Ni se repetă adesea că este important să consumăm carne de pește pentru un aport esențial de nutrienți. Dar există şi specii de peşte pe care nu ar trebui să le consumi!
Cel mai sănătos pește. Este de 1.500 de ori mai eficient decât medicamentele - previne infarctul, recomandat în dieta diabeticilor Specialiștii sunt de părere că dieta cu această specie de pește este de 1.500 de ori mai eficientă în prevenirea infarctului, dacă există riscul de recidivă, decât un tratament medicamentos.
Specialiștii explică de ce sunt atâția copii bolnavi în sezonul toamnă-iarnă 2022. Cum îi protejăm de virusul respirator sincițial În sezonul rece imunitatea copilului scade și apare riscul de a se alege cu tot felul de viroze. Pentru a nu avea parte de surprize neplăcute în această perioadă este important să apelăm la câteva metode eficiente, care vor vor feri copilul de răceală și gripă în cazul în care are o imunitate scăzută.
Adevărul despre vinetele coapte puse la congelator. Cât timp pot fi, de fapt, consumate? Avertismentul specialiștilor Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă! Cât de sănătoase sunt, de fapt, vinetele congelate?
Prediabetul: cum îl diagnosticăm și cum îl prevenim Prediabetul inseamna valori crescute ale zaharului din sange dar nu suficient de crescute pentru ca pacientul sa fie diagnosticat cu diabet zaharat. Un continuum de la normoglicemie, prin înrăutăţirea disglicemiei, spre valorile hiperglicemice diagnostice pentru DZ tip 2 sunt adesea intalnite inainte ca un pacient sa faca diabet zaharat.
Cât de toxice pot fi cremele pentru față: Pericol uriaș, duce la pierderea vederii - Caz real cutremurător Experții atrag atenția asupra pericolului din cremele de înfrumusețare folosite de femei, dar nu numai de acestea. Un caz cutremurător s-a petrecut în America, ajungându-se până la pierderea vederii periferice, foarte importantă pentru tot ce observăm, în special în timpul nopții și în lumină difuză. Nu este însă singurul caz, iar experții au tras un semnal de alarmă asupra pericolului pe care aceste produse toxice îl au asupra tuturor celor din casă.
Tot ce trebuie să știi despre cancerul de prostată cu Dr. Mihai Dobra – Medic Specialist Chirurgie Urologică Cancerul de prostată este o formă de cancer care se dezvoltă în prostată, o glandă aflată la intersecția aparatului urinar cu cel genital la bărbați. Marea majoritate a cancerelor de prostată se dezvoltă lent, cu toate acestea, există cazuri în care cancerul de prostată se dezvoltă în mod agresiv.
Ce NU trebuie să faci înainte de a merge la ginecolog - obiceiul care poate duce la un diagnostic greșit Pudoarea şi lipsa informaţiilor medicale pot duce la crerarea unor situaţii cel puţin ciudate atunci când femeile ajung la ginecolog.
Motivul pentru care astăzi trebuie neaparat să verifici asta în frigider Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Noi focare de COVID-19, în două spitale din Timiș. Peste 100 de cazuri de îmbolnăviri au fost raportate în ultima săptămână Două noi focare de COVID-19 au apărut la Spitalul din Jimbolia, respectiv la Spitalul Judeţean Timişoara. În judeţul Timiş, în ultimele şapte zile au fost depistate 101 noi cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS CoV-2 şi a fost raportat un deces.
Bilanț coronavirus: câte cazuri de Covid au fost înregistrate în săptămâna 21-27 noiembrie. 23 de decese raportate 2.387 de cazuri noi de COVID și 23 de decese au fost înregistrate în săptămâna 21-27 noiembrie, potrivit buletinului publicat, luni, de Ministerul Sănătății.
Cea mai puternică legumă: previne cancerul de colon, plămâni și stomac. Costă doar 2 lei în piețe! O rădăcinoasă întâlnită pe toate tarabele din piețe, în această perioadă, îți poate salva viața.
Afecțiunea extrem de gravă care se poate manifesta violent după Covid - risc uriaș pentru sănătate Epilepsia este una dintre cele mai frecvente tulburări neurologice, care afectează aproximativ 50 de milioane de oameni din întreaga lume. Este o afecțiune caracterizată prin convulsii care implică activitate episodică anormală a celulelor nervoase din creier.
Peștele din Dunăre, pericol grav pentru sănătate - poate provoca afecțiuni neurologice și oncologice Peștele din Dunăre poate fi mai periculos decât peştele marin, din cauza acumulării de metale grele, susțin cercetătorii Universității „Dunării de Jos” din Galați. Medicii susțin că aceste metale pot provoca probleme neurologice, oncologice și intoxicații grave.
Român condamnat la închisoare cu EXECUTARE pentru încălcarea restricțiilor COVID Încă un român a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu executate, pentru că a ignorat ordonanțele militare care interziceau ieșirile fără un motiv bine întemeiat, în perioada de apogeu a pandemiei COVID, în aprilie 2020. Bărbatul a primit pedeapsă cu executare pentru că era inculpat și într-un dosar de furt.