Produsele congelate pe care să NU le mai cumperi niciodată. Un produs consumat de TOȚI românii, în capul listei De câte ori nu ți s-a întâmplat să-ți fie poftă de o plăcintă cu vișine și să dai fuga la magazin, la raionul cu alimente congelate, pentru a achiziționa un desert aproape de-a gata? De multe ori, din cauza lipsei de timp, optăm pentru varianta produselor congelate deoarece se gătesc rapid și ușor.
Mănânci felii de brânză topită? Iată un experiment care-ţi va da fiori - VIDEO Brânza americană, acea brânză topită feliată subţire şi ambalată în folii transparente, este adesea folosită şi la noi pentru sandvişuri. Este aromată şi uşor de utilizat. Doar că nu este neapărat şi sănătoasă. O demonstrează un experiment postat pe internet.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la consumul de sucuri carbogazoase Stresul, dieta, lipsa exercițiilor și epuizarea mentală sunt factori care joacă un rol important în declinul sănătății umane, dar consumul crescut de zahăr ar putea fi, fără îndoială, unul dintre cei mai mari vinovați. Marile companii adaugă zahăr în multe preparate pentru a le da un gust mai bun.
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci portocale roșii. Acum că știi, mai mănânci? Pentru sicilieni, portocalele roșii sunt un cult. Ce sunt, de fapt, acestea?
Top 5 alimente care pot preveni cancerul de colon, dar și alte probleme ale sistemului digestiv Nu există soluții minune, dar există lucruri mici pe care, făcându-le frecvent, putem să ne protejăm sănătatea. Potrivit Societății Americane de Cancer, aproximativ 42% din toate cazurile de cancer ar putea fi prevenite prin urmarea unei diete sănătoase și prin alte schimbări în stilul de viață, cum ar fi exercițiile fizice și protecția solară.
Simptomele generale ale unui ficat cu probleme. Când trebuie să te prezinți urgent la medic Lipsa poftei de mâncare, greața și vărsăturile, starea de oboseală și lipsa de energie, urina închisă la culoare, icterul (manifestat prin îngălbenirea ochilor și a pielii), toate aceste simptome indică afecțiuni hepatice, biliare sau pancreatice.
Nas înfundat la copii: cauze și tratament. Simptomele care trebuie să te îngrijoreze Congestia nazala (denumirea medicala) sau nasul infundat apare ca simptom al unei gripe, viroze sau al unei alergii. Desi nu este o situatie medicala care sa va trimita de urgenta la doctor, este un disconfort fizic care le da batai de cap mamicilor, iar pe cei mici ii impiedica sa manance sau sa se odihneasca cum trebuie. Nasul infundat poate avea cauze diferite si astfel abordarile terapeutice sunt, de asemenea, diferite.
TOP 3 alimente care nu lipsesc din dieta celor mai longevive persoane din lume O companie britanică a studiat șase persoane care au depășit vârstă de 100 de ani și a descoperit că aspecte precum dieta, mișcarea, nivelurile de stres și statutul socio-economic a jucat un rol în longevitatea lor, scrie site-ul Eat This.
Nu mai mânca portocale dacă suferi de această boală! Pericolul ascuns din cele mai consumate fructe Cele mai populare citrice, portocalele, sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale nu este recomandat tuturor.
Semnal de alarmă, în spitale e la fel ca în PANDEMIE, din cauza virozelor. Se face triere ca la război - VIDEO Este criză de locuri în spitale din cauza virozelor, iar medicii sunt nevoiți să facă triajul ca la război. Secțiile sunt pline și pacienții așteaptă cu orele pentru un banal consult. Țara noastră se confruntă cu cel mai sever sezon al virozelor din ultimul deceniu. Medicii atrag atenția că față de anii trecuți virusurile sunt mai agresive și se tem că scenariul din pandemie s-ar putea repeta.
TOP 3 alimente care sunt benefice pentru sănătatea ochilor Afecțiunile oculare grave pot fi evitate dacă incluzi alimente care conțin o serie de vitamine, nutrienți și minerale, cunoscute sub numele de antioxidanți.
Mai mulți elevi au avut probleme medicale după ce învățătoarea a pus în funcțiune o lampă UV în timpul orelor - S-a deschis dosar penal Şase elevi de la şcoala din Dobroeşti, judeţul Ilfov, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce învăţătoarea a pus în funcţiune o lampă cu UV în timpul orelor. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Efectele nocive ale suplimentelor alimentare Pentru mulți oameni, un stil de viață sănătos înseamnă mai mult decât să mănânci o dietă bună și să faci suficient exerciții fizice – vitaminele, suplimentele și produsele nutriționale complementare fac, de asemenea, parte din plan. Dar, deși există multă publicitate cu privire la beneficiile lor potențiale, există mai puțină conștientizare a posibilelor lor efecte adverse.
Cum îți afectează mâncarea procesată sănătatea? Probabil că auzi des că mâncarea procesată are un impact negativ asupra sănătății, dar care sunt riscurile la care te expui? Află ce se întâmplă când consumi alimente procesate. În ultima vreme principiile nutriției sănătoase revin asupra tendinței de a consuma alimente procesate. Acestea pun în pericol sănătatea persoanelor care le aleg din lipsa timpului sau pentru că au un gust mai bun. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Chapel Hill, 60% dintre alimentele cumpărate la nivel anual sunt procesate. Între timp, lista de efecte negative ale acestor alimente este în creștere continuă, astfel încât sunt necesare măsuri rapide pentru menținerea unui meniu sănătos.
Video Noua TAXĂ pe sănătatea din România. Pacienții sunt revoltați - Reacții după schimbarea majoră anunțată de Alexandru Rafila Schimbări majore în sistemul medical! Ministerul Sănătății introduce o nouă taxă pentru pacienți. Cei care vor să fie tratați de un anumit medic trebuie să plătească o taxă numită co-plată. Proiectul a stârnit deja revoltă în rândul pacienților. Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila dă asigurări că bolnavii nu vor avea de suferit și spune că a propus un proiect-pilot pentru furnizarea de servicii medicale ambulatorii contra cost, peste programul medicului.
Ce este tulburarea hiperkinetică și cum se tratează aceasta Deși este un termen realtiv pretențios, de care foarte puțină lume a auzit, tulburarea hiperkinerică este, de fapt, ADHD. Mai pe scurt, lipsa de concentrare. Netratată la timp, poate influenţa şi adulţii.
Bilanțul infectărilor COVID din ultima săptămână. Aproape 2.000 de noi cazuri, 101 internați la Terapie Intensivă Ministerul Sănătăţii informează că în perioada 28 noiembrie - 4 decembrie au fost înregistrate 1.904 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, informează, luni, Ministerul Sănătăţii.
Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România. La cât a ajuns totalul îmbolnăvirilor în țara noastră Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România. Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 34 de ani, din București. Starea lui de sănătate este bună, transmite Ministerul Sănătății.
Rafila, despre noua taxă medicală: „Nu e vorba de niciun cost suplimentar, e o minciună” Ministrul Sănătății a afirmat că, în strategia pe sănătate pentru perioada 2023 – 2030, este propus un proiect-pilot pentru furnizarea de servicii medicale ambulatorii contra cost, peste programul medicului și că nu este vorba despre încă o taxă pentru servicii medicale.
Memorial, primul investitor strategic în domeniul medical din Turcia, achiziționează Spitalul de Oncologie Monza, din Enayati Medical City Una dintre cele mai răsunătoare tranzacții ale anului pe piața medicală din România este preluarea de către operatorul turc, Memorial Healthcare, a Spitalului de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City.
Cum scapi de răceală peste noapte. 7 metode simple Gripa sezonieră și virozele fac ravagii în această perioadă a anului, dar asta nu înseamnă că trebuie să te duci imediat la medic, ori să dai buzna în farmacie. Există și alte soluții, mult mai simple.
Gripa sezonieră. De ce nu este bine să tratezi orice simplă răceală sau viroză cu antibiotice Sezonul de viroze face ravagii prin spitale, iar tot mai mulți români speriați de statistici ajungă să își administreze singuri antibiotice la orice semn mic de viroză.
Sfatul medicului. Cum poți preveni apariția hipertensiunii arteriale și cum se tratează aceasta În România, prevalența hipertensiunii arteriale (HTA) este de peste 40% în rândul populației adulte, iar controlul tensiunii arteriale la hipertensivii tratați este sub 10%, conform datelor Societății Române de Hipertensiune. Mai exact, în România, aproximativ 7,4 milioane de persoane suferă de hipertensiune arterială fie ea de cauza primară sau cauza secundară.
Nouă TAXĂ: pacienții care aleg un anumit medic la stat vor plăti serviciul, numit COPLATĂ Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții care au deja asigurări de sănătate, potrivit proiectului strategiei naționale de sănătate pentru perioada 2023-2030, pusă în dezbatere publică pe site-ul instituției.
Siropuri de tuse, interzise de UE. Cum a comentat decizia medicul Tudor Ciuhodaru Uniunea Europeană a interzis mai multe siropuri de tuse periculoase, deoarece conțin o substanță foarte periculoasă pentru organismul uman. Este vorba despre un tratament care este folosit atât de adulți, cât și de cei mici.
Tragi hrean pe nas și scapi de bolile de sezon. Cu oțet de mere, efectul este nebănuit Poate nu știați, dar hreanul și oțetul de mere sunt baza unui tratamnet naturist potrivit sezonului, pentru că ajută la vindecarea infecției sinusurilor și vă scapă de dureri de cap.
Bacteria care UCIDE în Marea Britanie - Şase copii au murit din cauza infecţiei cu streptococul A, care provoacă scarlatina Alții copii din Londra au murit din cauza unei infecții cu Streptococ A. Este al șaselea astfel de caz înregistrat în ultima săptămână în capitala Marii Britanii. Streptococul A poate provoca scarlatină, infecții ale gâtului și chiar boli mortale. Oficialii din domeniul sănătății au declarat că ultimul copil ucis de această bacterie învăța la o școală din vestul Londrei. Vârsta acestuia nu a fost făcută publică.
DOLIU uriaș: stomatologul vedetelor a fost găsit mort în locuința sa Medicul dentist Iulian Jucănaru, cunoscut drept stomatologul vedetelor, dar și pentru participarea la emisiunea „Chefi la cuțite”, a fost găsit decedat în propria locuință.
Tripla pandemie, ultima lovitură pentru sistemele de sănătate din Europa După ce pandemia a făcut ravagii în Europa, o nouă lovitură urmează pentru sistemul sanitar de pe Bătrânul Continent. „Tripla pandemie” - covig, gripă și bronșiolita, au lovit Franța.
Alimentul care răspândește cancerul în tot corpul. Renunță la el cât mai rapid Potrivit unor studii recente, un aliment pe care si tu il consumi in fiecare zi este vinovat de raspandirea cancerului in tot corpul.