Explozie a cazurilor de copii diagnosticați cu diabet de tip 1. Infecția cu COVID, printre posibilele cauze - ce spun medicii Fenomen îngrijorător apărut după anii de pandemie de coronavirus. Vorbim despre o creştere spectaculoasă a numărului cazurilor de copii diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 1. Mai exact, vorbim despre o creștere cu 31% a incidenţei acestor cazuri în 2021 faţă de anul 2019.
Supa miraculoasă care te scapă de răceală și gripă în câteva ore - medicii o recomandă în sezonul rece Odată cu venirea frigului, virozele și răcelile se înmulţesc. Când simțiți primele simptome, acționați urgent folosind o terapie șoc cu supă de usturoi, a cărei putere este incredibilă.
Doliu mare în fotbalul românesc - Un cunoscut sportiv a murit în urma unei bacterii din spital Este doliu în lumea sportivă din România. Marius Misarăș a încetat din viață la numai 48 de ani. Se pare că bărbatul a murit din cauza unei bacterii luate din spital.
Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos - 9 trucuri Pofta de mâncare este cel mai mare dușman al celor care țin dietă. Aceasta este o dorință intensă sau incontrolabilă pentru anumite alimente, mai puternică decât foamea normală. Tipurile de alimente la care oamenii tânjesc sunt numeroase, dar adesea sunt alimente nesănătoase, procesate, care au un conținut ridicat de zahăr.
Pampers a strâns peste 1500 de mesaje de susținere și peste 800 de îmbrățișări virtuale pentru bebelușii născuți prematur Pentru bebelușii născuți prematur fiecare zi este o luptă. Pe cât de mic poate fi un bebeluș născut prematur atunci când vine pe lume, pe atât de multă iubire are nevoie. De aceea, Pampers (Procter & Gamble) donează încă din 2018 scutece special concepute pentru bebelușii născuți prematur, iar în cadrul campaniei de anul acesta a strâns peste 1500 de mesaje de susținere și peste 800 de îmbrățișări virtuale pentru micuții luptători, prin intermediul Inimii Digitale Pampers.
Dacă ai acest SEMN pe piele, mergi de urgență la medic. Cât de periculoase sunt lipoamele pentru sănătate Lipomul este o formațiune tumorală benignă, formată din celule adipoase mature, ce se formează prin multiplicarea exagerată a acestor celule. Această formațiune poate fi unică sau multiplă și poate apărea în orice zonă a corpului, fiind localizată la nivel subcutanat și mai rar la nivelul organelor interne.
Alergia la latex - simptomele care trebuie să te trimită la medic Alergia la latex este o reacție la anumite proteine găsite în latexul de cauciuc natural, un produs fabricat din arborele de cauciuc. Dacă aveți o alergie la latex, corpul dumneavoastră confundă latexul cu o substanță nocivă.
Sindromul picioarelor neliniștite: simptome și cauze. Când trebuie să mergi la medic Sindromul picioarelor neliniștite este o boală neurologică de tip senzitiv și motor care afectează calitatea vieții pacientului prin faptul că o deprivează de somnul nocturn. Boala este mai frecvent diagnosticată la femei decât la bărbați, respectiv la persoanele între 50 și 65 de ani
Riscurile mai puțin cunoscute ale unui stil de viață sedentar Uneori, tot ce ne dorim este să avem o zi relaxantă în care să nu facem nimic. Dar, un stil de viață sedentar poate duce la probleme grave precum bolile de inimă și diabetul.
Ce conține, de fapt, pâinea din magazinele românești - OTRAVĂ LA RAFT. InfoCons: "Gândiți-vă bine când o cumpărați!" Pâinea noastră cea de toate zilele a ajuns, astăzi, să nu mai conțină doar făină, drojdie și apă, ci și tot felul de substanțe aproape imposibil de citit, alături de o cantitate considerabilă de zahăr.
Analizele medicale anuale pe care e bine să le faci în funcție de vârsta ta Acestea sunt analizele medicale anuale pe care e bine sa le faci in functie de varsta ta. Cand suntem mai tinere, din adolescenta si pana la 20 de ani, nu punem neaparat pret pe preventie. Totusi, ar trebui sa ne sfatuim fiicele, nepoatele, colegele si prietenele sa mearga la controale si analize anuale cat mai devreme in viata. De la 25-30 de ani, deja vorbim despre o necesitate. Medicii incep sa recomande mai multe testari. Incepem sa fim mai atente la stilul de viata, vedem unde avem de lucrat. De la 40 de ani se mai adauga anumite analize anuale recomandate, de la 50 creste si frecventa cu care e bine sa le facem, potrivit andreearaicu.ro.
Această activitate zilnică dublează riscul de cancer. Cei mai mulți oameni fac asta la serviciu - cum se îmbolnăvesc subit Limitarea timpului petrecut pe scaun sau în pat ar putea ajuta considerabil la prevenirea cancerului, potrivit unui studiu recent întreprins de cercetătorii nemți de la Universitatea Regensburg.
Panică într-un hotel din Râmnicu Vâlcea: 17 persoane, intoxicate cu o substanță necunoscută. Doi turiști, duși de urgență la spital Desfășurare de forțe, în noaptea de marți spre miercuri, la un hotel din Râmnicu Vâlcea, după ce un apel la 112 a semnalat o posibilă intoxicație în rândul turiștilor.
Cel mai puternic antibiotic natural: alimentul care crește imunitatea și luptă cu virușii Leurda este una dintre cele mai sanatoase si mai satioase plante de primavara, perfecta pentru detoxifierea organismului si curatarea sangelui.
Alimentul surprinzător recomandat de un cardiolog: „Este prietenul inimii” Calitățile sale aromatice sunt binecunoscute, dar acest aliment are și beneficii incontestabile pentru sănătate.
Medicamentul natural al dacilor - protejează stomacul și plămânii, tratează infecțiile grave și rinichii Folosită încă din vremea dacilor, efectele miraculoase ale acestei plante au ajuns să fie cunoscute până în zilele noastre datorită consemnării lor de către Dioscoride, celebrul medic al antichității, în tratatul său.
Cât de sănătoasă este halvaua, alimentul de post preferat de români. O să te gândești de două ori înainte să o mănânci! Halvaua a început să fie folosită de către români tot mai des, mai ales în perioadele de post. În comerţ, găsim mai ales două sortimente de halva: simplă sau cu adaos de migdale, de arahide, de fistic sau de cacao. Nutriţioniştii spun că halvaua poate să fie înger şi demon pentru sănătate, totul depinde de cantitate şi de provenienţă.
Dieta care te ajută să slăbești fără să renunți la pâine și paste Orice dietă pe care ai încercat-o până acum probabil exclude alimentele care îți plac cel mai mult, precum pâinea și pastele. Totuși, un antrenor și nutriționist a creat o dietă care se bazează pe acestea.
Cum să scoți un inel blocat pe degetul umflat în mai puțin de 10 secunde - VIDEO Degetele umflate pot cauza inflamații grave. Uneori, se ajunge în situația în care mâinile să fie atât de umflate încât este imposibil să scoți inelele sau verigheta. Există, însă, un truc extrem de simplu care rezolvă problema în mai puțin de 10 secunde!
Pietrele la rinichi – de ce apar si cum le prevenim? Pietrele la rinichi se formează atunci când urina conține mai multe substanțe care formează cristale – cum ar fi calciu, oxalat și acid uric – decât poate dilua lichidul din urină. În același timp, urina dumneavoastră poate avea lipsă de substanțe care împiedică lipirea cristalelor, creând un mediu ideal pentru formarea pietrelor la rinichi.
Alertă alimentară. BUCĂȚI DE PLASTIC într-unul din cele mai vândute alimente de la Lidl O nouă alertă alimentară în magazinele Lidl din România. Încă un produs a fost retras de la raft.
13 alimente sănătoase pe care să le mănânci când ții post În afara alimentelor de bază pe care le consumăm des în perioadele de post, așa cum sunt cartofii, fasolea, mazărea sau orezul, există multe alte opțiuni sănătoase pe care adesea nu le luăm în calcul.
Protest în Capitală - Peste 1.000 de angajați în cadrul Seviciului Ambulanță, în stradă - Care sunt revendicările Este protest de amploare al angajaților din serviciile de Ambulanță în fața instituțiilor cheie! Oamenii acuză autoritățile că nu au mai investit în sistem de ani buni, iar majoritatea ambulanțelor din țară sunt vechi și reprezintă un pericol pentru pacienți. Mai mult, angajații spun că, prin ultimul contract cadru, au fost achiziționate doar 25% din autospecialele de care ar fi nevoie. Protestatarii cer inclusiv respectarea legii salarizării.
Paraziții care provoacă LEPRA pot avea și un efect benefic uluitor în refacerea hepatică Cercetătorii au descoperit că bacteriile parazite care provoacă una dintre cele mai teribile boli, LEPRA, pot avea și un neașteptat potențialul de a regenera ficatul mamiferelor.
Simptomele timpurii ale bolii Parkinson. Semnul aparent banal care trebuie să te trimită urgent la medic Această boală degenerativă se agravează progresiv, iar 70% dintre persoanele afectate se confruntă cu un tremor de repaus, care poate deveni mai vizibil în timpul stresului.
Taie o lămâie în 4 și ține-o în dormitor peste noapte. Îți va schimba viața! Lămâia este un real medicament pentru corpul uman. Nu puține sunt combinațiile în care este folosit acest fruct, iar efectele sunt spectaculoase!
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un avocado pe zi - 10 beneficii Avocado a devenit unul dintre cele mai populare alimente sănătoase. Este un adevărat star în rândul superalimentelor lăudate pentru beneficiile lor asupra organismului, iar un alt avantaj important este versatilitatea lui.
Se SCHIMBĂ raportarea cazurilor de COVID-19. Decizia luată de Ministerul Sănătății Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, luni, că va prezenta săptămânal situaţia cazurilor de infectare cu COVID-19.
România, tot mai aproape de finalul pandemiei COVID! 215 de cazuri noi de infectare și niciun deces în ultimele 24 de ore În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 215 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19),cu 48 mai multe față de ziua anterioară. 48 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Moartea la conservă. Detaliul care face alimentele extrem de periculoase pentru sănătate Autoritățile sanitare atrag atenția asupra modului în care preparăm conservele, dar și cum păstrăm alimentele în gospodărie. Avertismentul vine după ce, în Olt, doi bărbați diagnosticați cu botulism au murit, primul în luna septembrie, cel de-al doilea în noiembrie.