Testul de sarcină bazat pe salivă ajunge în farmacii din 2023 Un test de depistare a sarcinii la domiciliu, bazat pe salivă şi dezvoltat în Israel, va fi lansat în Europa şi pe alte pieţe anul viitor, au anunţat reprezentanţii producătorului. SaliStick, dezvoltat de un start-up din Israel, este primul test rapid din lume pentru depistarea sarcinii cu ajutorul salivei.
4 capcane care îți sabotează dieta sănătoasă: Cum scapi de ele Cand incepi o dieta, pornesti la drum cu niste asteptari si esti convinsa ca vei face totul pentru a le transforma in realitate, dar dupa un timp constanti ca e greu sa le indeplinesti. Cum de ajungi mereu aici?
Sunt sau nu fructele de mare de post? Ce spun preoții Există o întrebare pe care mulți iubitori de fructe de mare și-o pun atunci cand încep să țină post: avem sau nu voie să consumăm acest aliment în post?
Spitalele de pediatrie din țară sunt pline din cauza virozelor. Timpul de așteptare ajunge la câteva ore: 400 de prezentări pe zi Spitalele de pediatrie din țară sunt pline din cauza virozelor, iar medicii spun că nu mai fac față numărului mare de cazuri. Mai mult, doctorii atrag atenția că și timpul de așteptare a crescut foarte multe, iar în unele unități medicale pacienții așteaptă și câteva ore la camera de gardă. În Capitală, la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt zilnic aproximativ 400 de prezentări. Și la Spitalul Marie Curie numărul cazurilor a crescut.
Planta care te ajută în curele de slăbire! Efectele miraculoase pe care le are asupra organismului Este una dintre cele mai iubite plante aromatice. Da o savoare specială preparatelor tradiționale, mai ales când vine vorba despre ciorbe. Însă, avantajele consumului de leuștean nu se opresc doar la aromă, miros și gust.
Băutura minune care îți curăță ficatul, te scapă de toxine și te ajută să slăbești Este recomandată persoanelor care suferă de obezitate, pentru că acestea au risc crescut de apariție a unor boli grave, precum diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, problemele cu tractul biliar, gută.
Ce este bronșiolita. Cauze și simptome - Este foarte contagioasă - Val uriaș de îmbolnăviri Ce este bronșiolita și ce simptome are. Toate măsurile ce trebuie luate pentru a preveni îmbolnăvirea după ce și în țara noastră a început un val important de bronșiolite. Semnalul de alarmă despre pericolul bolilor virale asupra românilor, inclusiv a copiilor, a fost tras deja de un cunoscut medic.
Sfaturi pentru o digestie corectă. Ce alimente sunt mai ușor de digerat Unele alimente pot fi greu de digerat, în special pentru persoanele care au probleme cu sistemul lor digestiv. Balonarea, refluxul de acid și durerea abdominală sunt toate simptome ale acestui lucru. Acestea fiind spuse, există alimente care sunt foarte ușor de digerat și contribuie la o dietă sănătoasă, fiind în același timp ușoare pentru stomac și, eventual, ameliorând unele simptome.
Medic român, avertisment alarmant: „A început valul de bronșiolite, de 3 ori mai mare decât anul trecut. E cel mai mare din ultimii 10 ani” Semnal de alarmă tras de un cunoscut medic din România despre cel mai mare val de îmbolnăviri din UE din ultimii 10 ani. Acesta avertizează asupra pericolului bolilor virale ce amenință românii, inclusiv copiii, în următoarea perioadă.
Bilanț COVID-19: aproximativ 500 de cazuri noi și 6 decese, în ultime 24 de ore. Un copil, internat la ATI - câte teste s-au efectuat 490 de cazuri noi de COVID și 6 decese au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit celui mai recent bilanț publicat, marți, de Ministerul Sănătății.
Și tu stai picior peste picior? Iată ce probleme grave de sănătate riști să dezvolți Celulita, definită ca inflamare a ţesutului celular subcutanat, care afectează mai ales femeile şi produce efectul inestetic de “coajă de portocală”, este favorizată de o serie de cauze neaşteptate, ce pot fi însă prevenite prin câteva schimbări simple ale stilului de viaţă
Alimente de post periculoase: avertismentul medicilor pentru persoanele care nu mai consumă carne și brânză Medicii atrag atenția: consumul unora dintre alimentele de post poate cauza carențe de vitamine și minerale. Mai mult, persoanelor care suferă de anumite afecțiuni nu li se recomandă să postească zile în șir.
Adevărul despre untură pe care nimeni nu îl spune. Ce se întâmplă în corpul tău la o oră după ce mănânci gras Grăsimile animale au fost dintotdeauna criticate şi combătute de mare parte din nutriţioniştii care se aflau în căutarea dietei şi stilului de viaţă perfect. Cu toate astea, untura are proprietăţi benefice nebănuite şi este unul din cele mai sănătoate produse din casele românilor.
Cele mai sănătoase obiceiuri alimentare, culese din 7 țări Felul in care ne hranim este puternic influentat de locul in care traim. Clima, productia locala si modul in care sunt crescute fructele, legumele si cerealele pe care le consumam impacteaza in mod direct starea de sanatate pe termen lung.
Mierea și scorțișoara - aur pentru sănătate. Ce boli poți preveni dacă le consumi regulat Mierea este unul dintre cele mai recomandate alimente că leac naturist pentru diverse probleme de sănătate. În istorie se aplică inclusiv local în zonele cu arsuri, dar și că ajutor în ritualurile de frumusețe. Despre scorțișoară, pe lângă aromă deosebită, se știe că te ajută și la arderea grăsimilor din corp, fiind un aliat de nădejde în curele de slăbire. Se pare însă că formează o echipa imbatabilă cu mierea, în mai multe situații.
Paralizia ar putea fi reversibilă - Terapia revoluționară cu gel ce inversează efectul provocat de leziunile coloanei - VIDEO Cercetătorii sunt pe cale de a aplica o terapie revoluționară pentru regenerarea celulelor ce poate face ca paralizia să devină reversibilă.
Atenție la eticheta PRODUS DE POST. Avertismentul ANPC pentru perioada următoare Cu o zi înainte de începerea postului Crăciunului, Protecția Consumatorilor le atrage atenția românilor să fie foarte atenți de unde se aprovizionează cu produse de post și, mai ales, să citească atenți etichetele. Din experiența anilor trecuți, inspectorii știu că, de multe ori, ceea ce este scris cu litere mici este departe de ceea ce anunță eticheta de raft.
Cum mănânci corect KAKI. Atenție la gust, e primul semnal de alarmă Fructele de kaki au devenit una dintre vedetele dietelor sănătoase din ultimii ani, dar faptul că nu știm exact cum să le consumăm poate anihila, în mare parte, efectul benefic. Specialiștii spun că este relativ simplu să ne dăm seama dacă fructul de kaki este bun sau nu de mâncat.
Un nou caz de botulism în România: Un bărbat de 68 de ani din Slatina, la Terapie Intensivă - De la ce alimente s-a infectat Un nou caz de botulism a fost confirmat în România: un bărbat de 68 de ani, aflat la Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei ulei de măsline pe stomacul gol. Ce NU îți spun medicii Poate ai mai auzit de această practică, însă te întrebi la ce ajută ea. Descoperă ce se întâmplă dacă bei ulei de măsline pe stomacul gol!
Noi cazuri confirmate cu variola maimuței în România: Numărul total a ajuns la 45 - Câte persoane sunt vaccinate Alte cazuri de variola maimuței au fost identificate în România, potrivit Ministerului Sănătății.
Leguma minune care "mănâncă" tot zahărul din organism - remediu pentru zeci de boli grave Aceasta legumă este un supliment natural energetic, fiind indicată mai ales femeilor deoarece conține foarte puțină grăsime și colesterol deloc.
Numărul de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și a deceselor, în scădere. Câți români sunt internați în spitale - bilanțul ultimelor 24 de ore În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 256 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 115 mai multe față de ziua anterioară. 77 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Un virus conceput pentru a combate CANCERUL a salvat viața unui bolnav terminal O veste care aduce noi speranțe pentru bolnavii de cancer vine de la cercetătorii britanici. Un medicament fabricat dintr-o formă modificată a virusului herpesului rece s-a dovedit eficient împotriva unor tumori canceroase. Experții avertizează că vor fi necesare mai multe studii de urmărire, dar tratamentul pare să fi salvat de la moarte cel puțin unui pacient, potrivit BBC News.
OTRAVA ascunsă din pateul vegetal. Ingredientul TOXIC pe care îl ignoră toți consumatorii - de ce femeile NU trebuie să-l mai consume Anumiţi aditivi alimentari din pateurile de post (pateuri vegetale) pot provoca serioase probleme de sănătate atunci când sunt consumaţi în cantităţi mari.
Ce boală gravă poate ascunde, de fapt, dificultatea la înghițire Disfagia este senzația de dificultate la înghițire – luând mai mult timp și efort pentru a muta alimentele sau lichidele din gură în stomac. Disfagia poate fi dureroasă. În unele cazuri, înghițirea este imposibilă.
Începe postul Crăciunului. Ce NU AVEM VOIE să mâncăm. Atenția la zilele cu cruce neagră și roșie Debutul Postului Crăciunului, al doilea cel mai strict post al anului, presupune o serie de limitări sau chiar interdicții în ceea ce privește anumite alimente, în general cele cunoscute generic drept "de dulce".
Lapte de cartofi: cum îl prepari și ce beneficii are? Asemenea migdalelor, ovăzului și boabelor de soia, cartofii pot fi folosiți pentru obținerea unei băuturi vegetale. Laptele de cartofi reprezintă o alternativă foarte bună la produsele lactate și este foarte apreciat de persoanele vegane și cele cu intoleranță la lactoză.
14 noiembrie - Lăsata Secului de Crăciun, ultima zi de "dulce" În această seară, creștinii ortodocși intră în Postul Nașterii Domnului care va dura până în ajunul Crăciunului. Așadar, azi este ultima zi în care se mai poate mânca “de dulce”.
Criză în farmacii: lipsesc medicamente vitale! Medicii trag un semnal de alarmă: care este RISCUL MAJOR Continuă criza din sistemul medical în plin sezon al virozelor! În timp ce la Camerele de Gardă se prezintă zilnic zeci de pacienți cu infecții respiratorii și gripă, din farmacii și spitale lipsesc medicamente vitale. Medicii spun că nu se găsesc antibiotice, siropuri și antiinflamatoare ;i avertizează că, în aceste condiții, numărul internărilor va exploda.