Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Spălat pe dinți
RISCURILE spălatului excesiv pe dinți: cât de dăunător este pentru sănătate. Nu vei mai face asta de acum înainte
Spălatul pe dinți este un obicei care ar trebui respectat cu rigurozitate pentru a evita, astfel, problemele de igienă orală. Pentru a evita astfel de probleme, medicii stomatologi recomandă ca periajul dentar să fie făcut de două ori pe zi, dimineața și seara. Ce se întâmplă însă în cazul în care oamenii fac exces de zel și se spală pe dinți după fiecare masă sau cafea pe care o beau în oraș, purtând în permanență la ei periuța și pasta de dinți.
Medicamente - imagine cu notă sugestivă
ALERTĂ uriașă: MEDICAMENTUL care îi nenorocește pe români! Tot mai mulți copii ajung la Camera de Gardă a spitalelor
Crește numărul pacienților intoxicați cu paracetamol! Este semnalul de alarmă care vine din partea doctorilor. Îngrijorător este că la camera de gardă ajung tot mai mulți copii cu astfel de probleme. Medicii spun că doza care poate provoca probleme de sănătate este de 20 de miligrame pe kilogram. De altfel, specialiștii atrag atenția că numărul românilor care iau pastile "după ureche" crește de la un an la altul. 
Ambulanță
Ambulanțierii ies în stradă: acuzații grave la adresa lui Raed Arafat. Criza din sănătate se adâncește
Se anunță un nou val de proteste în toată țara! Angajații serviciilor de ambulanță vor ieși în stradă și vor picheta instituțiile cheie din Capitală! Sindicaliștii spun că șeful DSU, Raed Arafat refuză să convoace ședințele obligatorii și, de asemenea, acuză că nu s-au mai cumpărat ambulanțe noi. Totul vine în condițiile în care există discuții aprinse și între Raed Arafat și Alexandru Rafila cu serviciile de ambulanță.
Răceală
Cum diferențiem viroza de gripă și COVID - principalele SIMPTOME. Când trebuie să mergi la medic
Venirea sezonului rece aduce cu sine o serie de problemele atunci când vine vorba despre sănătate. Diferențele de temperatură dintre zi și noapte, dar și ridicarea restricțiilor la care am fost supuși ca urmare a pandemiei de coronavirus își fac cu prisosință simțită prezența zilele acestea, lucru demonstrat de cozile ce par interminabile de pe holurile cabinetelor medicilor de familie, ca să nu mai spunem de cazurile de la Unitățile de Primiri Urgențe (UPU) ale marilor spitale. Ne-am bucurat, cum era și firesc, să renunțăm la măștile de protecție, iar utilizarea dezinfectanților și a săpunului poate că și-a mai redus frecvența comparativ cu anii de pandemie, însă medicii atrag atenția că organismul este mai expus ca oricând infecțiilor respiratorii în această perioadă. În prezent avem de-a face cu cel puțin 3 afecțiuni însoțite de simptome aproape similare, greu de diferențiat uneori, drept pentru care trebuie să fim extremd e atenți și să cerem de fiecare dată sfatul medicului.