Cel mai periculos aliment de pe masa de Paște - Medicii atrag atenția Medicul Gheorghe Mencinicopschi spunea că de sărbători cumpătarea este foarte importantă. De asemenea, specialistul spune că mielul este foarte greu de digerat, de aceea trebuie consumat cu moderație.
De ce NU se pune sare în mujdeiul de usturoi. Greșeala pe care și tu o faci Este cunoscut faptul că mujdeiul de usturoi este un remediu minunat în nenumărate boli, însă mulți fac o greşeală atunci când îl prepară ca medicament, în scopuri terapeutice.
Cum să combinăm alimentele la masa de Paște. 10 reguli prin care chiar putem slăbi de sărbători Odată cu sărbătorile pascale, apar și multe tentații. În orice caz, putem să ne înfruptăm din toate, cu o singură condițe: să fim atenți cum combinăm alimentele! 10 reguli generale în combinarea alimentelor
Cum să combinăm alimentele la masa de Paște? Mănâncă strategic și inteligent și chiar vei slăbi de sărbători! Odată cu sărbătorile pascale, apar și multe tentații. În orice caz, putem să ne înfruptăm din toate, cu o singură condițe: să fim atenți cum combinăm alimentele! 10 reguli generale în combinarea alimentelor
Cât timp poți mânca ouăle vopsite de Paște. Numărul de zile după care devin TOXICE În perioada Sărbătorilor, în bucătăriile gospodinelor se dă o adevărată olimpiadă de gătit. Cele mai iscusite se întrec în bucate care mai de care mai sofisticate și mai moderne, dar nu uită nici de preparatele tradiționale care fac furori pe mesele îmbelșugate.
Pericolul la care te expui dacă dormi cu telefonul sub pernă Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a vieții și utilizarea lor zilnică poate avea efecte semnificative asupra utilizatorilor. Un aspect la care mulți nu se gândesc e dormitul cu telefonul în pat, un obicei la care apelează numeroși consumatori.
A apărut o nouă variantă COVID-19, mult mai INFECȚIOASĂ decât Omicron. Cum acționează Arcturus O nouă variantă COVID-19, mult mai infecțioasă decât Omicron, provoacă un nou val de îmbolnăviri. Numărul cazurilor a crescut de 13 ori în ultima lună din cauza acestei tulpini mutant, numită „Arcturus”.
Medicul chirurg cercetat pentru că ar fi ucis patru pacienţi, probleme cu memoria după o operație pe creier - Detalii ȘOCANTE ies la iveală Ies la iveală detalii șocante despre medicul chirurg din Craiova cercetat pentru că ar fi ucis patru pacienţi. Alin Demetrian ar fi avut probleme cu memoria după ce ar fi trecut el însuși, în urmă cu mai mult timp, printr-o operație pe creier. Anchetatorii încearcă, acum, să afle dacă în momentul când chirurgul s-a întors în sala de operație a fost supus unor teste care să arate că este apt să profeseze. Rudele victimelor fac acuzații grave și cer ca judecătorii să facă dreptate. Între timp, doctorul acuzat a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.
Zahărul brun nu este chiar atât de „curat”. Care sunt cele 5 alternative sănătoase la o dietă fără zahăr Deși este promovat drept varainta mult mai sănătoasă a zahărului normal, cel brun nu este chiar așa de indicat, mai ales în dietele sugar free.
Investiţiile în Sănătate vor intra în linie dreaptă. Rafila: În această lună şi luna viitoare vor fi semnate contracte în valoare de circa 2,5 miliarde de euro Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, miercuri, că investiţiile în sistemul sanitar "vor intra în linie dreaptă", iar în această lună şi luna viitoare vor fi semnate contracte în valoare de circa 2,5 miliarde de euro.
STUDIU. De ce ne îngrășăm la loc după ce ținem o dieta? Conform celor mai recente studii, după slăbire, semnalele cerebrale care declanșează foamea sunt amplificate, ceea ce ne face să mâncăm mai mult până când revenim la greutatea inițială. Studiul a fost făcut, în prima faza, pe șoareci.
Risc de nutriție și endometrioză Dietele noastre au potențialul de a influența fiecare aspect al sănătății noastre, așa că poate nu este o surpriză că cercetătorii au analizat legătura dintre nutriție și riscul și managementul endometriozei.
Managerul Spitalului Urgență Brașov și șeful secției Chirurgie Vasculară de la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, luați în vizor de ANI. Care sunt acuzațiile Două nume importante din sistemul medical românesc au fost luate în colimator de Agenția Națională de Integritate. Călin Pavel Cobelschi, managerul Spitalului Județean de Urgență Brașov și Vasile Adrian Mureșan, medic Șef secție Chirurgie Vasculară în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, apar într-un comunicat al agenției de integritate pentru o serie de conflicte de interese.
Medic ORL, reținut de DGA pentru luare de mită - suma colosală cerută pentru operația unui copil Un medic specialist ORL din cadrul Spitalului CFR Buzău a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), fiind suspectat că a luat mită 1.500 de lei, au declarat miercuri, pentru AGERPRES, surse judiciare.
Incident grav la Ploiești. Un bolnav de cancer a murit după ce a căzut de la etajul 1 al spitalului în care se trata - Cum a avut loc tragedia O nouă tragedie într-un spital din România. Un pacient bolnav de cancer a murit în agonie după ce a căzut de la etajul întâi al unității sanitare.
De ce NU este bine să speli carnea de pui înainte s-o găteşti Obişnuieşti să speli cu apă caldă sau rece carnea de pui înainte de a o prepara? Comiţi o greşeală periculoasă! Ţi-am atras atenţia? Citeşte în rândurile de mai jos care este explicaţia surprinzătoare!
Rafila, despre digitalizarea Sănătății și telemedicină: Nu vor înlocui medicii şi personalul medical Serviciile de telemedicină nu vor înlocui vreodată medicii şi personalul medical, întrucât interacţiunea pacientului cu medicul atunci când are o suferinţă este esenţială, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
Achiziție în valoare de 2,7 milioane de lei pentru Spitalul de Copii din Cluj. Alin Tișe: Echipamentele vor facilita examinarea, diagnosticarea și tratarea copiilor Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă că va achiziţiona pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 110 echipamente medicale şi aparaturi, în valoare de peste 2,73 milioane de lei.
Cel mai mare pericol de la masa Paște: cum recunoști vopseaua de ouă TOXICĂ Unii comercianți vând an de an, în perioada Paştelui, o adevărată bombă pentru sănătate: vopseaua tipografică de înroșit ouă. Cantitatea mare de plumb duce la probleme majore de sănătate.
KOMBUCHA. Cum poți înlocui cafeaua cu această băutură sănătoasă Deși mare majoritate a românilor sunt consumatori înrăiți de cafea, aceasta poate fi înlocuită cu kombucha, o băutură mult mai sănătoasă.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine păstrată la frigider. Nu te așteptai la așa ceva! Ții pâinea în frigider ca să poată fi consumată mai multe zile la rând? Este un obicei greșit, spun specialiștii în alimentație.
Preparate cu conținut redus de zahăr. Care sunt cele 8 BĂUTURI mult mai sănătoase decât sucurile Deși mulți oameni sunt obișnuiți să consume zilnic sucuri, există opțiuni care te ajuta să le înlocuiești cu succes cu variante mult mai sănătoase și cu un conținut redus de zahar și calorii.
OTRAVA din farfurie - pericolul din carnea de mici. Ce pui, de fapt, pe grătar? Te poți îmbolnăvi grav Un regim de viata haotic, o dieta bazata pe alimente procesate si cu mese dezechilibrate conduce la cresterea riscului de a dezvolta obezitate. Nu trebuie sa uitam ca produsele procesate si in egala masura carnea sunt pline de sare, grasimi si contin un numar mare de calorii.
Avertismentul medicilor: Nu mâncaţi carne de miel dacă suferiţi de această boală! De Paște, aproape că nu există masă fără bucate din miel. Chiar dacă este bogată în fier și proteine ușor digerabile, carnea de miel nu este recomandată tuturor, în meniu. Vezi mai jos ce beneficii îți aduce carnea de miel, dar și când nu ar trebui consumată.
Bilanț Covid România. Peste 6.000 de noi cazuri Covid, în ultima săptămână Ministerul Sănătății informează că, în perioada 3 - 9 aprilie, au fost înregistrate 6.066 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.
Medicamentele ieftine se SCUMPESC - Ministrul Rafila NU vede o problemă: „Prețul se ajustează” Situație incredibilă, în plin val de scumpiri românii mai primesc o lovitură dură: prețurile celor mai ieftine medicamente explodează și vor ajunge chiar și cu 15 la sută mai mari. Culmea, ministrul sănătății Alexandru Rafila NU vede vreo problemă în acest lucru și spun că, de fapt, este o ajustare de preț.
Cele 6 alimente de care ar trebui să fugi dacă ai probleme cu inima. Îți agraveaza boala și îngustează vasele de sânge Unul dintre cei mai bine cotați medici cardiologi a dezvăluit cele șase alimente pe care nu le consumă niciodată pentru a-și menține sănătatea. În timp ce alegerile evidente, cum ar fi alimentele fast-food, băuturile alcoolice și carnea roșie, se regăsesc pe lista de interdicție a doctorului Deepak Bhatt, cardiolog de la Mount Sinai din New York, există și alte alimente care ar putea să te surprindă.
Boala cauzată de pâine afectează din ce în ce mai mulți români - primele simptome Tot mai multe persoane sunt diagnosticate la ora actuală cu intoleranță la gluten, numită și boala celiacă. Se estimează că aceasta afectează o persoană din 200, la nivel mondial. În cazul acestor pacienți, consumul de grâu, secară, orz și ovăz, cereale cu gluten, duce la distrugerea mucoasei intestinelor și la asimiliarea incompletă a nutrienților din alimente.
Berea fără alcool și cele 9 beneficii uimitoare - Pericolul ascuns de care nu știai: Cât de nocivă este Berea fără alcool este preferată de cei care vor să renunțe la alcool din cauza unor afecțiuni sau pur și simplu pentu că nu tolerează alcoolul. Însă berea fără alcool, pe lângă multe avantaje, este și foarte periculoasă. Experții și nutriționiștii avertizează că, pe lângă beneficii, efectele negative ale consumului de bere fără alcool nu sunt deloc de neglijat.
STUDIU: COVID-19 în sarcină afectează creșterea copilului în primul an de viață Comparativ cu sugarii care nu au fost expuși la COVID-19 în uter, cei care au fost expuși au avut o greutate și un indice de masă corporală (IMC) mai mici la naștere, dar o creștere în greutate mai mare, în primul an de viață, într-o nouă analiză.