Pe mesele de Paște nu lipsesc drobul, friptura de miel, ciorba, salata de boeuf sau ouăle. Vedetele sărbătorii sunt, desigur, ouăle. Roșii, albastre, verzi, multicolore sau cu diferite modele simpatice, ele au invadat și rețetele de socializare și au strâns o mulțime de aprecieri de la prieteni.
În cât timp trebuie să mănânci ouăle de Paște
Dacă ne gândim la toate bucatele de Paște, ne este greu să credem că în câteva zile ouăle o să dispară din frigider. Medicii ne avertizează și ne atrag atenția asupra perioadei optime de consumămare a ouălor vopsite de Paște.
Ouăle fierte ținute mai mult de o săptămână pot declanșa afecțiuni severe precum: febră, crampe abdominale, indigestii sau diaree. Această regulă nescrisă se aplică în cazul ouălor ținute la frigider, dar situația se schimbă dacă ele sunt ținute la temperatura camerei. În acest caz, după doar două ore de stat la temperatura camerei, ouăle sunt numai bune de aruncat, scrie divahair.ro.
Un alt aspect de care trebuie să ții cont este următorul: odată ce ai decojit un ou este recomandat să îl mănânci atunci și să nu îl lași pe masă, nici măcar la frigider.
Sfaturi de care să ții cont ca să te asiguri că ouăle sunt bune de mâncat
- asigură-te că te-ai spălat pe mâini înainte să fierbi și să vopsești ouăle. Este indicat să speli ouăle cu detergent de vase înainte de fierbere din două motive: se lipește mai bine vopseaua și este mult mai igienic.
- decorațiunile de pe ouă nu trebuie să conțină substanțe care pot să te îmbolnăvească.
- păstrează ouăle la frigider în permanență.
- dacă urmezi tradiția prin care ascunzi ouăle în iarbă ca prietenii să le găsească, încearcă să le așezi în locuri unde animalele nu au acces.
Așadar, chiar dacă ouăle pe care le-ai vopsit pentru Paște au fost proaspete, nu înseamnă că rezistă mai mult timp după ce le-ai fiert. Încearcă să te încadrezi în perioada a șapte zile ca să eviți vizite neplăcute în cabinetul medicului!