Cât de sănătoase sunt, de fapt, bananele cu pete maronii. Ce se întâmplă în corpul tău când le consumi Un grup de cercetători japonezi de la Universitatea din Tokyo, conduşi de profesorul Senji, au studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator, după descoperirea conţinutului ridicat în factori anticancerigeni pe care bananele coapte îl prezintă.
Boala care ucide peste 1.500 de femei din România anual România este țara Uniunii Europene cu cea mai mare incidență (de 2,5 ori mai mare) și mortalitate (de peste 4 ori) prin cancerul de col uterin, boală care poate fi prevenită prin vaccinare.
Alimentul care se digeră abia după 3 zile - otravă pentru organism. Și tu îl consumi frecvent! Glicemie mare, deshidratare și foame exagerată, toate pot fi cauzate de un singur aliment.
A apărut prima pizza cu greieri prăjiți - Cât costă și unde a fost vândută A apărut prima pizza cu greieri prăjiți.
Pericolul din legumele congelate - După ce vei afla asta, o să te gândești de două ori înainte să mai cumperi Produsele proaspete sunt mai gustoase și mai sănătoase decât cele congelate, o știm cu toții. Uneori, însă, din lipsă de timp sau din comoditate, alegem produse congelate. Iată ce efecte are consumul lor frecvent.
Avertisment sumbru la 3 ani de la începutul pandemiei: Noua tulpină Arcturus, simptome atipice - Mesajul unui cercetător român Vine un avertisment sumbru, noua variantă COVID-19 va face mai multe victime. Anunțul care ne dă fiori a fost făcut de cercetătorul român la Oxford, Ștefan Dascălu. Nu ar trebui să ne mire dacă vor apărea, în următoarea perioadă, infecții cu această nouă tulpină, mai spune acesta.
Planta elixir care vindecă rapid ulcerul: Este cel mai bun leac - Cum trebuie consumată O singură plantă face minuni în cazul ulcerului gastric. Deși românii nu o consumă în exces, ea are o beneficii de care nici nu știai asupra organismului și ajută în tratamentul pentru ulcer.
STUDIU. De ce sunt persoanele nocturne mai predispuse la consumul de alcool și tutun Conform ultimelor studii științifice, persoanele care au obiceiul de a fi active până târziu în noapte au tendința de a dezvolta comportamente riscante precum fumatul și consumul de alcool comparativ cu cele matinale.
Incident șocant la Spitalul Județean din Slatina: Un bărbat a murit după ce a căzut de la etajul 3 - Anchetă uriașă Un nou incident șocant în spital. Un bolnav a murit după ce a căzut de la etaj. Polițiștii au deschis deja dosar penal pentru ucidere din culpă.
8 metode simple prin care te poți trata de sinuzită, fără medicamente - Una din ele este ESENȚIALĂ Chiar dacă o infecție a sinusurilor este foarte asemănătoare cu o răceală obișnuită, ea persistă mult timp. Ce modalități simple sunt pentru a trata sinuzita și a-i atenua efectele.
Vaccinarea anti HPV ar putea fi extinsă şi la băieţi, dar şi pentru fetele şi femeile cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani. Ce MĂSURI pregătesc reprezentanții MS Până la finalul acestui an şi băieţii ar putea fi vaccinaţi cu vaccinul HPV, urmând să existe un anumit grad de compensare a acestui ser, care va fi stabilit ulterior, a afirmat ministrul Sănătății Alexandru Rafila. Potrivit oficialului guvernamental, măsura are rolul de a reduce circulaţia virusurilor HPV care pot duce la diferite tipuri de cancere şi, implicit, a numărului de îmbolnăviri. Înainte de luarea acestei decizii va exista însă şi o campanie publică de informare, mai spune ministrul. În acelaşi timp ar putea primi vaccin compensat şi fetele şi femeile cu vârsta de la 18 la 45 de ani.
Video Românii scapă de drumurile lungi la medic: Când se poate depăși plafonul pentru analize - Anunțul lui Alexandru Rafila Ministrul Sănătății le promite românilor că nu vor mai pierde timpul pe drumuri pentru analize importante din cauza depășirii plafonului. Alexandru Rafila a anunțat joi că analizele preventive vor fi decontate și nu vor mai fi condiționate de plafon.
Începe sezonul căpușelor! Cum să ne păzim de nesuferitele insecte și ce să facem în cazul în care ne-a mușcat una A venit sezonul grătarelor și al plimbărilor prin natură. Însă, odată cu el, și al căpușelor. Specialiștii ne avertizează că trebuie să fim foarte atenți la micile insecte, pentru că riscul să fim mușcați este uriaș și putem dezvolta boala Lime.
Rafila, despre tăierile din PNRR: Încercăm să facem în aşa fel încât sectorul de sănătate să fie afectat cât mai puţin Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a afirmat că va încerca să facă în aşa fel încât sectorul de Sănătate din România să fie afectat cât mai puţin de tăierile care ar putea avea loc în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
TUN Unifarm din pandemie: DNA a clasat dosarul achiziției spitalului „gonflabil” Bacău, de 3 milioane euro - NU a funcționat deloc Un nou tun din pandemie rămas nerezolvat. DNA a clasat dosarul privind achiziția spitalului modular „gonflabil” de la Baza Letea din Bacău din timpul pandemiei de coronavirus. Spitalul cumpărat de Unifarm cu 3 milioane de euro nu a fost folosit niciodată.
UNICEF, verdict după pandemie: Încrederea în vaccinurile pentru COPII, în picaj - Riscul EXPLOZIEI de epidemii în România Un grav semnal de alarmă după pandemia de coronavirus. Oamenii şi-au pierdut încrederea în vaccinurile pentru copii în cei doi ani de izolare și carantină și cazuri grave de boală, avertizează UNICEF. Agenția Națiunilor Unite a anunțat cele mai importante măsuri pe care le pot lua guvernele lumii pentru supraviețuirea copiilor prin vaccinare în fața unor boli și epidemii mortale.
Ce se întâmplă dacă arzi frunze de dafin în casă. Efectele uimitoare asupra sănătății Nu exista nicio indoiala – odata ce ai ars frunza de dafin in casa, iti vei dori sa o faci din nou.
Prof. Dr. Ioanel Sinescu: „Operația se face pentru pacient, nu pentru medic” Acad. Ioanel Sinescu a deţinut, de-a lungul carierei profesionale, o multitudine de poziţii şi funcţii importante în diverse structuri profesionale şi în multiple publicaţii profesional-ştiinţifice din România, din Europa şi la nivel internaţional, ceea ce îl desemnează drept unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai medicinei şi ai urologiei româneşti.
Doctorul Ioanel Sinescu unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai medicinei şi ai urologiei româneşti (VIDEO) Profesorul Ioanel Sinescu, membru titular al Academiei Române, este directorul Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic "Fundeni" şi preşedinte al Asociaţiei Române de Urologie.
Semne că ficatul tău este plin de toxine - mergi de urgență la doctor dacă observi așa ceva! Ficatul este implicat in peste 500 de functii diferite ale corpului. Zi de zi ne asigura suportul necesar prin furnizarea de energie, combaterea infectiilor, eliminarea toxinelor, coagularea sangelui, reglarea hormonilor si multe altele.
Copil de 13 ani, mort în urma unei provocări pe TikTok. Compania susține că n-a observat pericolul Un băiețel de 13 ani a murit, după o săptămână de agonie, în urma unei provocări pe TikTok. Aceasta consta în a înghiți cât mai multe tablete dintr-un antialergic distribuit fără rețetă și care are efect halucinogen.
Scapă de astenia de primavara prin aceste metode simple și eficiente Astenia se caracterizeaza printr-o stare de oboseala prelungita, ducand chiar la scaderea capacitatilor intelectuale. Se manifesta prin tristete, pierderea poftei de mancare sau oboseala. Acest lucru se intampla pentru ca ceasul biologic trebuie sa se adapteze la noul climat care este consumatoar de energie. Datele de incidenta arata ca astenia apare intre 20-50 de ani si este mai frecventa la femei decat la barbati.
Ministerul Sănătății, dat în judecată din cauza vaccinurilor anti-Covid. Rafila a luat clauza în brațe și refuză să dea detalii Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului a dat în judecată Ministerul Sănătății. Instituția condusă de Alexandru Rafila e acuzată pentru că a ținut la secret sumele enorme cheltuite pe dozele de vaccin împotriva COVID 19. Totul a ieșit la iveală după ce fundația a cerut informații extinse despre campania de vaccinare.
Ce a găsit o femeie într-o banană cumpărată din piață, de la tarabă: "În viața mea nu mai mănânc așa ceva!" - FOTO A mers la piață și a cumpărat câteva banane! Ce a găsit în interiorul lor este șocant!
STUDIU: Secretul „imunității” pentru a trăi până la 100 de ani Speranța de viață globală a crescut de la 31 de ani în 1900 la 73,2 ani în 2023 și este de așteptat să crească în continuare la 77,1 ani în 2050. De asemenea, este în creștere și numărul persoanelor care ating vârsta de 100 de ani sau mai mult. Cunoscuți sub numele de centenarii, sursa de încredere, cercetătorii estimează că au existat aproximativ 450.000 de centenari la nivel global în 2015, numărul respectiv urmând să crească la 3,7 milioane în 2050.
Ce mănâncă oamenii care nu se îmbolnăvesc niciodată de inimă Un studiu făcut în SUA estimează că, până în anul 2020, bolile de inimă vor fi principala cauză de mortalitate. Peste 25 de milioane de oameni ar putea să moară anual din cauza complicaţiilor la inimă.
Cât timp putem să mâncăm ouăle roșii de la Paște fără probleme Cu siguranță că cel puțin odată în minte ți-a venit întrebarea "cât timp sunt bune ouăle fierte de Paște?".
5 lucruri pe care să NU le mănânci atunci când eşti mahmur Dacă ai băut prea mult aseară, poţi să-ţi faci ziua mai bună prin simpla evitare a unor alimente. Iată ce să nu pui în gura la mahmureală.
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi Sâmburii de măsline oferă o mulţime de avantaje organismului, numărându-se printre cei mai sănătoşi sâmburi. Înainte de utilizarea lor în diverse scopuri, trebuie măcinaţi.
Cum poți ameliora durerile de stomac. Iată soluțiile! Cauzele durerile de stomac pot să fie multiple şi este necesar un consult medical, însă iată cum poţi ameliora durerea până ajungi la medic.