Alertă de urs! Animalul, la plimbare pe străzile din Beclean, miercuri seară - Populația, avertizată prin RO-Alert de ISU Bistrița-Năsăud Alertă de urs în Beclean! Populația din orașul bistrițean a fost avertizată prin mesaj RO-Alert de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.
Incident șocant la o terasă din Arad, în plină zi: Un câine Amstaff a mușcat două persoane - Incredibil cum s-a furișat câinele de luptă Incident șocant la un restaurant din Arad. Două persoane de pe terasa localului au fost rănite după ce un câine periculos din rasa agresivă Amstaff le-a mușcat. Poliția a deschis dosar penal în acest caz.
Cel mai bătrân câine din lume a murit, în Portugalia - Bobi a trăit peste 31 de ani O veste tristă pentru iubitorii de animale. Cel mai bătrân câine din lume - Bobi a murit, la câteva luni după ce a împlinit vârsta de 31 de ani.
Găina bătrână face ciorba bună. Cum ne dăm seama care este vârsta unei găini? Dacă tot am moștenit zicala "găina bătrână face ciorba bună", pare logică și întrebarea cum ne dăm seama dacă o găină este bătrână? Agronomii spun că nu este atât de complicat, însă există unele trucuri de care este bine să ținem seama.
Conf. Dr. Vițălaru Bogdan-Alexandru, rezultat remarcabil pentru medicina veterinară din România Într-un moment de mândrie națională, România sărbătorește o mare realizare în domeniul medicinii veterinare. Dr. Vițălaru Bogdan-Alexandru, un medic veterinar de renume și conferențiar universitar abilitat la Facultatea de Medicină Veterinară din București, a fost ales Secretar General al Federației Europene a Asociațiilor Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie (ECAVA).
Un urs a furat o pungă cu jeleuri în formă de... ursuleți dintr-o benzinărie - VIDEO Un urs a fost surprins când lua de pe un raft o pungă de jeleuri în formă de... ursuleți!
Bărbat reținut de poliție după ce a împușcat pisica vecinului. Incident șocant în Capitală Un bărbat a fost reținut de polițiști după ce a împușcat pisica unui vecin. Din fericire, animalul a fost salvat.
Hachiko de România. Un cățel își așteaptă stăpânul mort în fața unei biserici părăsite din Bistrița-Năsăud Un cățel din localitatea bistrițeană Teaca este protagonistul unei povești triste, ce amintește de arhicunoscutul Hachiko, un câine din Japonia care și-a așteptat în gară, timp de zece ani, stăpânul care a murit în timp ce revenea acasă. Aproape la indigou, cățelului din Teacă stă de 3 ani în fața ușii unei biserici părăsite, așteptându-și stăpânul mort, fostul clopotar.
Maimuța recunoscătoare. A venit la funeraliile celui care a hrănit-o și a plâns pe pieptul lui Imaginile și povestea unei maimuțe care a venit de la mare distanță la funeraliile binefăcătorului a stârnit o vie emoție pe rețelele de socializare. Animalul este văzut lângă trupul celui care hrănit-o, iar apoi culcată pe pieptul lui, ca și cum îl îmbrățișa pentru ultima dată.
Mici, dar răi. Care sunt cele mai periculoase rase mici de câini? Când vine vorba despre cât de nepotrivite sau chiar periculoase pentru cei din casă sunt anumite rase de câini, de regulă discuția se rezumă la talia patrupedelor. Experții atrag însă atenția că mărimea nu este întotdeauna o problemă, iar agresivitatea nu este singurul pericol la adresa stăpânilor. Așadar, care sunt cele mai periculoase rase mici de canine?
Imagini virale cu o haită de lupi în Transilvania - 4 exemplare superbe de lup surprinse în Parcul Național Apuseni Lupii au început să iasă tot mai mult în căutarea hranei în munții Apuseni. Imagini inedite cu o haită de lupi au fost surprinse în Parcul Național Apuseni.
Câinele si pisica chiar sunt inamici naturali? Ce spun specialiștii Este mitul care a fost transmis de-a lungul veacurilor, îl învață copii încă de la grădiniță și di primele desene animare și se regăsește în proverbele multor popoare. Pe de altă parte, avem atâtea exemple de câini și pisici care trăiesc în armonie sub aceleași acoperiș, dar și aceasta este o situația specială. Așadar, sunt câinii și pisicile dușmani naturali?
De ce nu ar trebui să mângâi niciodată un câine pe cap. Greșeala pe care o facem fără să ne dăm seama Pentru mulți dintre noi, primul imbold pe care-l avem când ne aflăm în fața unui câine prietenos este să-l mângâiem pe cap. Ei bine, specialiștii spun că nu este recomandat să facem asta, mai ales cu un animal străin sau de pe stradă, pentru că gestul nostru ar putea fi percpeut altfel decât ne imaginăm noi.
Cercetătorii au identificat animalul cu cea mai puternică mușcătură de pe Pământ. Cine este campionul dinților ucigași de care nu scapă nimeni Mușcăturile insectelor sau ale animalelor domestice pot fi dureroase, însă în fața mușcăturii unui animal sălbatic se pune problema puterii acesteia și a pericolelor ce pot urma. Așadar, ne întrebăm care este animalul cu cea mai puternică mușcătură din lume.
Cum simt pisicile temperatura? Cine este mai friguros, omul sau felina? Când reglăm temperatura casei, rareori ne gândim la pisică, pornind de la ideea că dacă nouă ne este confortabil, de ce nu i-ar fi și ei. Ei bine lucrurile nu stau chiar așa, pentru că avem temperaturi corporale diferite, ceea ce înseamnă că percepem în mod diferit "căldura" sau "frigul", ca exprimări relative ale unei stări.
Când se tunde pisica? Este bine să o facem des? În ciuda faptul că tunsul pisicii este considerat în general fie inutil, fie chiar periculos, adevărul este exact contrariu. Este bine să tundem pisica atât pentru confortul ei, cât și al nostru, iar procedeul nu este potențial periculos, dacă este efectuat atunci când trebuie.
Sex între specii diferite de animale. Se întâmplă mai des decât ne-am imagina Sexul între specii diferite, dar înrudite, este mai des întâlnit decât ne-am imagina, dar nu trebuie să credem chiar orice legendă. De exemplu, cea potrivit căreia câinele și vulpea se pot reproduce.
Ursoaică, însoțită de 2 pui, împușcată în Harghita - A fost rănită grav de o mașină pe Drumul European 578 O ursoaică, însoțită de doi pui, a fost împușcată vineri după ce a fost lovită de o mașină în Harghita și rănită grav.
Super pisicile care au ajuns în Cartea Recordurilor: Cum arată pisica cu cea mai lungă coadă din lume sau cea mai înaltă pisică de pe Pământ Pisicile dețin un loc special în inimile noastre, iar mulți oameni le iubesc pentru personalitatea lor independentă și atitudinea jucăușă. Dintre acestea, unele pisici au făcut o impresie puternică în lumea recordurilor datorită dimensiunilor lor incredibile și a trăsăturilor lor neobișnuite.
Pisicile cred că stăpânii sunt părinții lor. S-a dovedit științific Dacă vă adresați pisicii cu "Hai la mama (sau) la tata!", să știți că nu sunteți departe de adevăr. Un studiu recent a stabilit că felinele își percep stăpânii ca pe părinți, la fel cum și oamenii dezvoltă față de ele un soi de atașament care poate fi comparat cu un comportament părintesc.
Cine sunt animalele care ar putea vedea spirite. Capacitatea patrupedelor de a percepe lumina UV i-a uimit pe cercetători Cu toții știm că animale precum câinii și pisicile au abilități senzoriale superioare nouă, oamenii, în special când vine vorba de auz și miros. Cu toate acestea, se pare că abilitățile vizuale ale animalelor sunt mult mai avansate decât am crezut până acum.
Pisicile pot ține energiile negative departe de casă! Ce semnificație are culoarea blănii acestora Iubitorii de feline probabil știu deja asta. Pisicile pot ține energiile negative departe de casă. În plus de asta, în funcție de culoarea blănii, felinele au diferite puteri vindecatoare. Află ce semnificație are culoarea blănii pisicii tale!
Alimente pe care să nu i le dai pisicii, chiar dacă îi plac foarte mult Pisicile sunt binecuoscute și pentru talentul cu care reușesc să-i facă pe stăpâni să le dea diverse bunătăți care nu le fac deloc bine. De aceea este bine să știți ce să nu le oferiți și, mai ales, să conștinetizați că mici gesturi de afecțiune culinară pot fi dăunătare.
Câinele latră des și i-a înnebunit pe vecini? Cum să îl faci să se oprească Dacă ai un câine care latră des și deranjează vecinii, probabil te simți frustrat și agitat. Chiar dacă poate fi enervant, lătratul excesiv poate fi un semn al unui comportament neadecvat sau al unei probleme de sănătate a câinelui, motiv pentru care este important să găsești soluția potrivită cât mai curând posibil.
Substanța din nisipul pentru litieră care favorizează apariția cancerului. Avertisment pentru iubitorii de pisici O substanță din nisipul pentru litieră este vinovată de apariția cancerului. În plus, acesta poate irita și plămânii.
Cum măsori pisica? Cea mai simplă metodă de a afla cât este de lungă și de înaltă Mulți posesori de pisici se descurcă de minune când vine vorba să le cântărească, dar adevăratul test este să le măsurați. Așadar, cum aflăm dimensiunile animalului preferat, fără să facem o vizită la veterinar?
Primul hibrid din lume dintre un câine și o vulpe a fost descoperit în Brazilia. Animalul poartă amprentele genetice de la ambele specii Comunitatea științifică a constatat existența primului hibrid câine-vulpe din lume din regiunea braziliană, un animal numit "dogxim". Această descoperire a fost făcută după ce un șofer a lovit animalul și l-a dus la un veterinar. Acolo, oamenii de știință au confirmat că "dogxim" era o încrucișare unică între un câine și o vulpe.
Furnicile roșii „de foc” au apărut în Europa. Specialiștii avertizează: dăunează culturilor şi pot infesta echipamentele electrice, inclusiv maşinile şi computerele Un nou studiu atrage atenția asupra unui risc crescut de extindere a unei specii invazive de furnici alogene, care s-a stabilit recent în Italia și care ar putea să se răspândească rapid în Europa, inclusiv până în Marea Britanie, odată cu încălzirea globală.
Acestea sunt animalele și păsările ocrotite de lege în România. Ce riscă cei care le vânează În România există o mulțime de specii rare care sunt pe cale de dispariție din cauza exploatării excesive, a distrugerii habitatelor naturale sau a schimbărilor climatice. Pentru a preveni extincția acestor specii, autoritățile au introdus legi stricte de protecție, care impun restricții asupra vânătorii, pescuitului și comerțului cu aceste specii.
ȘARPELE care i-a uluit pe cercetători. INCREDIBIL cât de mic este și cât poate să înghită. Pitonii au fost umiliți Șerpii sunt recunoscuți pentru capacitatea de a înghiți prada întreagă chiar și atunci când are o dimensiune impresionată. Sunt cunoscute cazurile pitonilor care înghit purcei întregi sau anaconde care înghit crocodili. Cu toate acestea, un mic șarpe african este cel care deține recordul de cel mai mare "înghițitor". Prin raportare la dimensiunile sale corporale, el înghite prăzi de 3-4 ori mai mari decât un piton.