Opționalul de educație sexuală - subiect tabu sau necesitate? Câti elevi urmează, cel puțin pe hârtie, opționalul de educație pentru sănătate, în care este integrată și educația sexuală Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că educația sexuală se studiază în prezent în școală în cadrul unui curs opțional de Educație sanitară, însă a admis că „este făcută de 3, 4, 5, 6 la sută dintre elevi” şi că nu este „absolut sigur că se face în toate şcolile aşa cum ar trebui”.
Condiția pentru care Ministerul Educației va prelua creșele din septembrie Sorin Cîmpeanu, a declarat că, pentru a putea prelua creşele în sistemul educaţional din luna septembrie, este nevoie de buget aferent alocat la rectificare, costurile estimate pentru ultimele patru luni ale acestui an fiind de 150 de milioane de lei.
Sorin Cîmpeanu: „Am mari emoţii referitor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat” Ministrul Educaţiei a declarat joi seara că are emoţii în ce priveşte rezultatele examenelor de evaluare naţională şi bacalaureat din acest an, dar că rezultatele bune de la simulări îl fac să fie optimist.
Nou caz de violență în școală. Elevă de clasa a VI-a, bătută crunt de colege, pe holul instituției VIDEO O nouă bătaie între adolescente a avut loc într-o școală din Timiș, fiind filmată de elevi. O fată din clasa a VI-a, din Sânnicolau Mare, a fost victima unor agresiuni din partea colegelor ei.
Sorin Cîmpeanu: „În bugetul Ministerului Educaţiei sunt 100 milioane de lei destinaţi decontării navetei elevilor” Sorin Cîmpeanu - ministrul Educaţiei afirmă că în bugetul Ministerului Educaţiei sunt 100 milioane lei destinaţi decontării navetei elevilor. Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind decontarea transportului şcolar a fost adoptat în şedinţa de guvern de marți.
A fost apropată Ordonața privind transportul elevilor. În ce condiții va fi decontată naveta Guvernul a adoptat miercuri ordonanța de urgență care prevede decontarea transportului elevilor între localitatea de domiciliu și localitatea în care învață. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că este alocată suma de 100 de milioane de lei, estimându-se că vor fi 130.000 de elevi beneficiari.
Sorin Cîmpeanu: Se va deconta NAVETA pentru elevi și dacă distanța între școală și casă depășește 50 km - CÂȚI bani sunt alocați Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în bugetul Ministerului Educaţiei se regăsesc 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei elevilor, iar proiectul de ordonanţă de pe agenda Guvernului de miercuri prevede, în premieră, și decontarea navetei chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliul elevului depăşeşte 50 de km.
Sorin Cîmpeanu: Peste 131.000 de elevi, înscriși la Evaluarea Națională. Care este PROCENTUL copiilor înscriși la BAC Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, astăzi, că peste 131.000 de elevi absolvenţi de gimnaziu s-au înscris pentru a susţine Evaluarea naţională, care începe pe 22 iunie cu proba la Limba şi literatura română.
Sorin Cîmpeanu: O nouă Lege a Educației, elaborată în această vară de minister și trimisă pentru dezbatere în Parlament, în sesiunea de toamnă Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că ministerul are o „datorie” de a elabora un proiect pentru o nouă lege a Educației în această vară, care să ajungă în dezbaterea Parlamentului în sesiunea din toamnă.
Sorin Cîmpeanu anunță o nouă MODIFICARE a Legii Educației privind constituirea unui corp al profesorilor care să predea în spitale: “Ce grupe să constitui în Fundeni sau la Spitalul Marie Curie?” Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat promovarea unei Ordonanțe de Urgență pentru constituirea unui corp al profesorilor care să predea în spitale.
OFICIAL: Concursurile pentru directorii de școli încep în septembrie. Ministrul Educației a anunțat calendarul examenelor și al numirilor Sorin Cîmpeanu a anunțat, miercuri, că s-a stabilit ca pe 14 septembrie să înceapă concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de unităţi de învăţământ. Astfel, noii directori vor fi numiți în semestrul al doilea, a precizat ministrul Educației.
ELEVII protestează în fața Guvernului și în toată țara împotriva deciziei de DECONTARE a navetei - CE reproșează Ministerului Educației Asociațiile de elevi au anunțat proteste în toată țara, în fața Guvernului și a Prefecturilor din județele lor! Aceștia cer de urgență ca Executivul să NU voteze decontarea navetei fără o dezbatere publică a reglementărilor. Pe agenda de miercuri a Guvernului se află proiectul de ordonanță de urgență care prevede reglementarea decontării navetei.
Percheziții la Universitatea "Titu Maiorescu", din Capitală: apartamente din căminul studențesc, vândute ILEGAL Percheziții la universitatea Titu Maiorescu. Conducerea unității de învățământ a vândut apartamente din cămin după ce ar fi creat un circuit pentru ca acestea să ajungă pe numele unor apropiați. Mai mult, ei ar fi acordat preferențial contracte de prestări servicii în valoare de zeci de milioane de euro, spun autoritățile.
Decizie FINALĂ a deputaților: Alocațiile de stat pentru copii NU vor fi majorate în acest an, de la 1 iulie Deputații din Comisia de muncă au decis, marți, că alocațiile de stat pentru copii nu vor crește în acest an de la 1 iulie. Următoarea majorare va avea loc la 1 ianuarie 2022, după ce deputații au adoptat proiectul de la Senat. Votul final va fi dat de deputați miercuri, 16 iunie.
Consiliul Național al Elevilor, critici pentru Sorin Cîmpeanu despre grupurile anti-bullying: SOLUȚIA este instruirea profesorilor și a consilierilor Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) critică decizia Ministerului Educației în legătură cu fenomenul de bullying. Reprezentanții elevilor spun că soluţia pentru rezolvarea problemei violenţei şcolare nu este înfiinţarea de grupuri de lucru anti-bullying, cum îşi propune Ministerul Educaţiei, ci formarea cadrelor didactice şi instruirea consilierilor şcolari în acest domeniu. În plus, anunțul recent al ministrului Sorin Cîmpeanu despre organizarea unor grupuri de acţiune anti-bullying în orice şcoală a fost făcut în condițiile în care, potrivit legii educației naționale, aceste grupuri trebuiau deja să existe. În urmă cu un an, ministrul Monica Anisie a și semnat un ordin prin care erau stabilite mai multe norme pentru organizarea unor astfel de grupuri împotriva violenței școlare la nivelul fiecărei unități de învățământ.
Ministerul Educaţiei a publicat un ghid informativ pentru elevii care vor susţine evaluarea naţională Ministerul Educației a publicat un ghid informativ destinat candidaților care vor susține evaluarea națională la finalul clasei a VIII-a în acest an școlar și, în egală măsură, părinților acestora.
Dan Barna promovează legea privind educația sexuală în școli: Trebuie să ne gândim la copii, nu la himerele medievale ale părinților Vicepremierul Dan Barna a vorbit luni despre necesitatea modificării legii privind educația pentru sănătate în școli, astfel încât copiii să poată participa la orele de educație sexuală și fără acordul părințillor. În caz contrar, ”obligăm în continuare generații de tineri și tinere să facă lecția în spatele școlii sau în toaletă”, a punctat copreședintele USR-PLUS.
Regulile pentru concursul de directori de școală vor fi modificate față de varianta inițială. CÂND va fi gata varianta actualizată și CE ar putea curpinde aceasta Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că au fost centralizate toate propunerile venite în ultimele 10 zile de dezbatere publică pe marginea proiectului de metodologie pentru concursul național de directori și directori adjuncți de școli și că va urma discuția în Comitetul de Dialog Social din 16 iunie, unde va fi propusă o variantă actualizată a regulilor pentru examen și concurs.
Sorin Cîmpeanu, anunț IMPORTANT despre efectuarea plăţilor pentru orele remediale. CÂND își vor primi dascălii banii Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, astăzi, că plăţile pentru orele remediale vor începe în judeţele care au raportat corect şi verificate, iar documentaţia a fost transmisă în format complet. De altfel, Cîmpeanu susține că Ministerul Educaţiei a virat deja sumele aferente plăţii orelor remediale pentru toate judeţele încă de acum trei săptămâni către Unitatea de Management Proiecte cu Finanţare Europeană (UMPFE).
Sorin Cîmpeanu, nemulțumit de întârzierea plății pentru orele remediale, își cere scuze profesorilor Ministrul Educației a declarat, sâmbătă, că este ”nepermis de mare” întârzierea la plata orelor remediale. Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că sumele vor fi achitate integral.
Ministrul Educației anunță schimbări majore în managementul instituțiilor de învățământ Concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli vor demara după 13 septembrie şi nu începând din 27 iulie, cum prevede metodologia aflată în dezbatere publică. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a anunțat că va propune acest lucru Comitetului pentru Dialog Social, luni. Astfel, noii directori ar putea fi numiți în semestrul al doilea.
Sorin Cîmpeanu: Fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying. Multe cadre didactice nu sunt pregătite să intervină Sorin Cîmpeanu și-a exprimat îngrijorarea față de creșterea cazurilor de bullying în școli. Vineri, ministrul Educației a anunțat că fiecare unitate de învățământ va avea, de la începutul viitorului an școlar, un grup de lucru axat pe combaterea acestui fenomen.
Efectele pandemiei: Doar 66% din elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la Bacalaureat. Date îngrijorătoare de la ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat, vineri seară, că doar 66% din elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la examenul de Bacalaureat în 2021, un procent mai mic decât în anii precedenți. Este o consecință a discrepanțelor create de școala online, spune ministrul Educației.
Pretestarea PISA - făcută pe calculator, PRIMA oară, în România. Câți elevi de 15 ani au participat Evaluarea PISA s-a desfășurat computerizat, pentru prima oară în România, a anunțat, vineri seară, Ministerul Educației. Pretestarea a fost organizată în peste 40 de școli din 21 de județe, inclusiv Capitala, în laboratoarele de informatică sau în săli de clasă și a durat aproximativ 4 ore.
EVALUAREA NAȚIONALĂ 2021. Ultima zi de școală pentru elevii de clasa a opta. Din 22 iunie încep examenele Vineri 11 iunie este ultima zi de școală pentru elevii claselor a opta, care pe 22 iunie încep examenul de evaluare națională 2021. Aproximativ 146.000 de elevi, primii care au mers la școală în clasa pregătitoare, termină gimnaziul vineri.
Ludovic Orban: România are nevoie de o îmbunătățire calitativă în domeniul diplomației Ludovic Orban a declarat joi, la o conferință despre NATO, că diplomația românească are nevoie de o îmbunătățire cantitativă și calitativă.
Studenții, nemulțumiți de legea care permite pensionarea la 70 de ani - Ce le cer parlamentarilor Noua lege adoptată de guvern care permite pensionarea la 70 de ani îi nemulțumește pe studenți. ”Tinerii sunt puși în situația de a aștepta mai mult pentru a accede la o carieră universitară și beneficiile economice sunt doar aparente”, a transmis Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România. ANOSR cere Parlamentului să elimine prevederea care permite prelungirea calității de titular pentru cadrele didactice din învățământul superior, fără acordul angajatorului.
Profesor român, donație de zeci de milioane de dolari pentru o universitate din SUA. Pentru ce vor fi folosiți banii Un român a donat 25 de milioane de dolari Universității din Statele Unite la care predă. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea departamentului de informatică, relatează Realitatea Plus.
Sorin Cîmpeanu: Multe școli sunt suprapopulate, avem nevoie de unele noi. Detalii despre proiectele de digitalizare a educației din PNRR Ministrul Educației a declarat că este nevoie de școli noi mai ales în mediul urban, întrucât multe sunt suprapopulate. Ministrul Educației a precizat că în nouă școli din Capitală se învață în trei schimburi.
Sorin Cîmpeanu: Proiectul legii educației ar putea fi gata până la finalul anului Sorin Cîmpeanu a declarat, marţi, că îşi doreşte ca proiectul legii educației să fie realizat până la finalul anului. Ministrul Educației a precizat că sunt așteptate în acest sens concluziile proiectului ”România Educată”.