„În bugetul Ministerului Educaţiei se regăsesc 100 de milioane de lei destinaţi decontării navetei elevilor. (…) Avem acest proiect de ordonanţă pe agenda şedinţei de Guvern de astăzi. (…) Pentru a fi decontabile trebuie să fie reglementate, trebuie să fie în cadrul legal. Naveta elevilor presupune trei elemente de noutate. În primul rând, faţă de prevederile anterioare, primii trei kilometri nu se mai decontează cu suma de 10 lei, se decontează cu suma de 30 de lei”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, miercuri, într-o conferinţă de presă.
O altă noutate este decontarea navetei și în cazu lîn care distanţa între şcoală şi domiciliul elevului depăşeşte 50 de km.
„A doua noutate este aceea a extinderii peste limita de 50 km care exista până acum. Este decontabilă naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliu depăşeşte 50 de km. Al treilea principiu este acela al avansării de către Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare judeţene şi şcoli, a sumelor către elevi”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.
Anunțul ministrului vine după ce elevii au anunțat proteste pe tema decontării navetei pentru că Ordonanța de Urgență „va tăia gratuitatea la transportul județean, punând în pericol accesul la învățământ pentru zeci de mii de elevi. Ministrul educației susține ca nu exista norme de aplicare, problema fiind ca banii nu au fost introdusi în bugetul de stat”.
ELEVII protestează în fața Guvernului și în toată țara împotriva deciziei de DECONTARE a navetei - CE reproșează Ministerului Educației