Ciolacu: Aproape 1,9 milioane de copii din grădinițe și școli vor avea hrană sănătoasă asigurată de stat Guvernul va aproba bugetul pentru implementarea Programului pentru şcoli al României, a declarat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.
Verdictul Comisiei de etică în cazul plagiatului lui Mircea Geoană. Șercan, atac furibund la adresa profesorilor, după decizie Decizie finală în cazul lucrării de doctorat scrise de Mircea Geoană și suspectată de furt intelectual! Comisia de etică a arătat că politicianul este într-adevăr plagiator, dar că Geoană a copiat doar 43 de rânduri și 2 tabele, sub 1% din lucrare, și nu 20%, așa cum a scris Emilia Șercan. Jurnalista contestă decizia și îi acuză pe profesori că „l-au spălat pe Mircea Geoană”.
Schimbări radicale în evaluarea elevilor, din 2025: ce obligaţii vor avea profesorii şi care sunt sancţiunile Începând cu anul școlar 2025-2026, profesorii nu vor mai aplica note şi evaluări pe baza criteriilor actuale, ci pe baza standardelor naţionale de evaluare pentru fiecare disciplină, domeniu de studiu şi modul de pregătire. Nerespectarea standardelor este abatere disciplinară pentru profesori. Termenul impus de Ligia Deca pentru aceste modificări este de 30 august 2024, potrivit ordinului nr. 3.069 din 15 ianuarie 2024.
Percheziții la SNSPA, în cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală și folosirea funcției în scop sexual Trei percheziții au loc, la această oră, în cazul sociologului Alfred Bulai. Una dintre acestea se desfășoară la sediul facultății unde preda cel care este acuzat de mai multe studente de hărțuire sexuală.
BAC 2024 - sesiunea de toamnă. Luni la ora 9 încep probele scrise Probele scrise la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat de anul acesta încep luni, la ora 9. Accesul elevilor în sălile de clasă este permis începând cu ora 8:30.
Ordin de ministru: Profesorii nu mai pot desfășura meditații contracost cu elevii claselor la care predau. Ce spune Ligia Deca Ministerul condus de Ligia Deca face ordine în rândul școlilor: fără meditații cu profesorii de la clasă. Cu alte cuvinte, dacă profesorul face meditații cu elevii de la clasă se încadrează la abatere disciplinară.
Modificare importantă la examene, propusă de Ligia Deca: Elevii își pot vedea lucrările după afișarea notelor la Evaluarea Națională și Bacalaureat și înainte de eventuale contestații Ministerul Educației a lansat în consultare publică Ordinul privind organizarea şi desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2024 – 2025 și Ordinul privind organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat – 2025.
Reguli noi din anul școlar 2024-2025: elevii vor primi o notă la purtare în fiecare modul Noul regulament de funcționare a școlilor (ROFUIP) a fost publicat pe 12 august în Monitorul Oficial. Printre modificările care vor fi făcute în anul școlar 2024 – 2025 se numără introducerea notei la purtare după fiecare modul încheiat, în loc de una singură, la final de an școlar.
De unde vine, de fapt, denumirea FRIGIDER? La fel s-a întâmplat cu ARAGAZ sau TERMOS Suntem înconjurați de electrocasnice sau alte obiecte de uz casnic ale căror titulaturi generice ne fac să ne întrebăm de unde provin? De exemplu, de unde avem denumirea de FRIGIDER. Înainte de a lămuri povestea, este bine să știți că mai avem prin casă ARAGAZ, TERMOS sau chiar ADIDAȘI, obiecte a căror denumire s-a format în același fel.
Începe a doua sesiune a Bacalaureatului: Calendarul probelor și reguli importante Începând de joi, peste 33.600 de candidați vor participa la a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat. Această sesiune va debuta cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Printre participanți se numără atât absolvenți ai promoției 2024, cât și candidați din promoțiile anterioare, totalizând peste 11.500 de persoane.
An școlar 2024-2025. Noi MODIFICĂRI în Statutul elevului şi în Regulamentul unităţilor de învăţământ. Ce spune ministrul Ligia Deca Ordinele pentru aprobarea Statutului elevului, respectiv pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar au fost trimise spre publicare la Monitorul Oficial, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.
Zeci de școli din România cu toalete în curte. Elevii sunt supărați Zeci de școli din județul Iași încă au toalete în curte. Promisiunile făcute de autorități și proiectele de modernizare nu au adus deloc îmbunătățiri, iar copiii continuă să se confrunte cu aceste condiții de evul mediu.
Bacalaureat 2024. Peste 20.000 de elevi își încearcă norocul a doua oară Peste 20.000 de absolvenți de liceu, care au picat la Bacalaureatul din vară, se pregătesc de o nouă încercare.
Imagini halucinante: cum arată cel mai vechi bazin de natație. Dan Negru a răbufnit - VIDEO Imagini halucinante cu una dintre cele mai vechi baze de natație din România. Locul este în paragină, iar vedeta TV - Dan Negru a filmat bazinul în care susține că a învățat și el să înoate când era elev în Timișoara.
Prevenirea abuzurilor în școli și universități: Soluții oferite de psihologi Recent, România a fost zguduită de o serie de incidente grave de abuz sexual în instituțiile de învățământ, care au adus în prim-plan o problemă îngrijorătoare. Numai în perioada martie 2021 - martie 2023, au fost depuse peste 80 de plângeri împotriva profesorilor pentru abuzuri sexuale, deși se estimează că numărul real al cazurilor este mult mai mare, din cauza fricii și reticenței victimelor de a se exprima.
Alfred Bulai și-a oripilat colegii din universitate. 36 de cadre didactice îi cer DEMISIA Continuă scandalul de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative! 36 dintre colegii profesorului acuzat de abuz și hărțuire sexuală au semnat o petiție înaintată conducerii instituției prin care au cerut ca agresorul să fie demis. În urma acuzațiilor extrem de grave, conducerea SNSPA l-a suspendat pe profesorul Bulai din toate funcțiile din cadrul universității.
Profesorul Dorin Ștefan Adam, de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”, acuzat de hărțuire sexuală: se poza dezbrăcat și trimitea imaginile studentelor După cazul profesorului Alfred Bulai de la SNSPA, un nou scandal de hărțuire sexuală zguduie din temelii mediul universitar din România. De această dată, în centrul acuzațiilor se află Ștefan Adam, un cunoscut arhitect bucureștean, care și predă la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, din Capitală. Profesorul le-ar fi trimis studentelor mesaje și poze cu el dezbrăcat pe rețelele de socializare. Conducerea universității a anunțat suspendarea acestuia din funcție.
Ministerul Educației a cerut verificări în universități cu privire la cazurile de hărțuire sexuală. Ligia Deca: „Este un flagel” Ministerul Educației a transmis, miercuri, că nu tolerează, în sistemul de învățământ, nicio abatere care ar putea afecta integritatea și demnitatea umană și susține demersurile Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) pentru clarificarea și soluționarea aspectelor semnalate în spațiul public, ce vizează comportamentul lipsit de deontologie al unui cadru didactic universitar.
Încă o studentă rupe tăcerea în cazul abuzurilor lui Alfred Bulai: „Îmi spunea că femeile la 24 de ani sunt expirate” După ce, luni, Poliţia Capitalei a demarat investigații față de profesorul universitar Alfred Bulai, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției în scop sexual, mai multe foste studente de-ale sale au prins curaj şi au început să vorbească despre abuzurile la care au fost supuse.
Cazul Alfred Bulai. Sociologul acuzat de abuz sexual, declarații-șoc: „La universitate poți să accepți...” Sociologul Alfred Bulai, cercetat de Poliția Capitalei după acuzațiile de abuz sexual asupra mai multor studente, declara, în direct, la Realitatea PLUS, în urmă cu doar câteva zile, că în cadrul universităților nu mai este vorba despre minori și că astfel de practici se pot accepta. Comentariul sociologului a fost făcut în contextul cazurile profesorilor acuzați de abuzuri sexuale.
De ce străinii din China, Coreea și Australia vin în România: Un curs de 750 de euro atrage turiști din întreaga lume Atractivitatea limbii române: De la distanțe mari, turiști din Australia, China, Coreea și alte colțuri ale lumii vin în România pentru a învăța limba română. Fascinați de graiul nostru, aceștia se îmbogățesc nu doar cu cunoștințe lingvistice, ci și cu experiențe culturale unice, pe parcursul celor două săptămâni de cursuri intensive desfășurate în București și Iași.
Reduceri la impozit pentru părinţii care îşi duc copiii la meditaţii Părinţii ar putea primi deduceri fiscale pentru banii plătiţi ca să-şi mediteze copiii. Guvernul speră că, în acest fel, tot mai mulţi profesori vor fiscaliza meditaţiile, iar statul va câştiga bani din taxare. Măsura va fi inclusă într-un amplu pachet de măsuri pe care Executivul îl pregăteşte pentru anul viitor, în încercarea de a ţine deficitul bugetar sub control.
Câte clase sunt obligatorii pentru a conduce o mașină. Poți obține permisul dacă nu ai luat BAC-ul? Școala de șoferi presupune atât cursuri practice, cât și teoretice. Asta înseamnă că elevii vor învăța să conducă un autovehicul, dar și legislație.
Primele declarații ale profesorului de la Colegiul Sf. Sava, acuzat de VIOL: „Nu-mi explic” Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la prestigiosul Colegiu Național "Sfântul Sava", reținut ieri pentru viol și agresiune sexuală față de doi dintre elevii săi, a fost eliberat și va fi anchetat sub control judiciar. Într-o declarație în presă, profesorul a susținut că nu-și explică acuzațiile aduse.
Mamele exigente au copii mai realizați decât cele indulgente. Ce spun studiile Cum să-ți transformi copilul într-un adult de succes și ce trucuri trebuie să cunoască orice mamă pentru binele copilului ei.
TITULARIZARE 2024. Numeroși candidați au obținut cu greu câteva zecimi peste nota 1 Examenul de titularizare 2024 a adus noi recorduri negative. În județul Iași, un candidat pentru un post de profesor de istorie a obținut nota 1,55, iar în Neamț 1,05 la Educație Fizică. Situația este îngrijorătoare pentru că persoana respecitvă chiar predă această materie de câțiva ani.
Cazul profesorului violator de la Sfântul Sava. Ministerul Educației anunță toleranță zero față de orice abateri de la normele legale Ministerul Educației a luat act de informațiile apărute în spațiul public referitoare la reținerea unui cadru didactic de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din Capitală, care este și angajat al Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) și a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul București informații cu privire la măsurile dispuse, astfel încât să poată aplica urgent măsurile legale necesare.
Ministerul Educației a trimis Corpul de control la Arhitectură, după ce rezultatele de la admitere au fost republicate din cauza unei erori informatice O misiune de verificare la Universitatea de Arhirtectură din București a fost aprobată. Ministerul Educației a trimis Corpul de control după ce rezultatele examenului de admitere au fost republicate din cauza unei erori informatice. Revoltați de situație, părinții au cerut explicații și au făcut un scandal, iar la fața locului au fost solicitați polițiștii de către personalul de securitate.
Controverse în mediul online după fotografia unui profesor îmbrăcat în fustă. Universitatea București: "Domnul n-a venit indecent, expunând lucruri care nu se expun" O fotografie în care un tânăr lector universitar de la Universitatea București poartă o fustă scurtă, un top, sandale și pălărie a iscat o adevărată isterie în mediul online. Sunt mii de comentarii, de la „e treaba lui cum se îmbracă”, la „nu-mi trimit copiii să vadă așa ceva”. Universitatea București a venit cu o reacție.
Admiterea la liceu 2024. Ultimii pași pentru absolvenții de clasa a VIII-a: miercuri are loc repartizarea computerizată Încă puțin și absolvenții de clasa a VIII-a vor putea răsufla ușurați. Asta deorece doar o zi ne mai desparte până la repartizarea computerizată. Conform calendarul aprobat de Ministerul Educației, acest lucru se va întâmpla miercuri, 24 iulie. Acest proces marchează, practic, etapa finală din admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2024-2025. Rezultatele repartizării vor fi publicate pe site-ul oficial admitere.edu.ro și vor fi afișate și în unitățile de învățământ gimnazial.