Cum se obțin abonamentele STB GRATUITE pentru elevi. Decizia Primăriei Capitalei Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că parcul STB de autobuze, troleibuze şi tramvaie care circulă în Capitală va fi mărit, odată cu începerea noului an şcolar, şi că vor fi pe străzi 1.389 de vehicule, faţă de 1.250, câte au circulat în timpul vacanţei de vară. În plus, abonamentele pentru elevii care beneficiază de gratuitate pentru transportul public vor fi eliberate online.
Structura anului școlar 2024-2025: când vor avea elevii prima VACANȚĂ. Se întâmplă mai repede decât te așteptai Aproximativ 3 milioane de elevi şi preşcolari încep, astăzi, cursurile. Noul an şcolar 2024-2025 are o durată de 36 de săptămâni și 5 vacanțe. Din cei 3 milioane de elevi, 180.000 sunt în clasa Pregătitoare.
Ilfovul, pregătit să îi întâmpine pe elevi în noul an școlar. Mesaj plin de emoție cu doar câteva ore înaintea primului clopoțel Ilfovul este pregătit să îi întâmpine pe elevi în noul an școlar 2024-2025. O spun chiar reprezentanții Consiliului Județean (CJ), în mesajul transmis, duminică, pe rețelele de socializare. Anul școlar 2024-2025 începe pe 9 septembrie și se întinde pe durata a 36 de săptămâni și cinci vacanțe. Aproximativ 3 milioane de elevi vor păși pragul unităților școlare, 180.000 dintre aceștia fiind în clasa Pregătitoare.
Schimbări importante la început de an școlar pentru elevii din București și Ilfov: ce se întâmplă cu abonamentele pentru transportul public Începerea noului an școalr 20024-2025 vine și cu o serie de măsuri la nivelul administrației municipiului București menite să faciliteze accesul elevilor la educație. Una dintre aceste măsuri vizează suplimentarea numărul mijloacelor de transport în comun de la 1.250, câte au circulat în timpul vacanţei de vară, la 1.389 de vehicule. De asemenea, STB va elibera online abonamentele pentru elevii care beneficiază de gratuitate pentru transportul public, a anunțat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.
Ligia Deca anunță modificări importante în structura noului an școlar: Începem mai devreme! Anul acesta, examenele vor fi susținute mai devreme, spune ministrul Educației, Ligia Deca. Măsura, spune aceasta, a fost luată din cauza caniculei.
Ghiozdane complet echipate pentru sute de copii. Pregătirile pentru școală sunt în toi Peste 700 de copii din municipiul Drobeta Turnu Severin, care încep anul acesta școala, primesc ghiozdane echipate complet. De acest program beneficiază elevii din clasa pregătitoare, care vor găsi pachetele cu rechizite pe bănci, în prima zi de școală.
Patriarhul Daniel, avertisment pentru copii și părinți, înainte de începerea noului an școlar La începutul noului an școlar, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de binecuvântare și încurajare către elevi, părinți, bunici, învățători și profesori, avertizând totodată și asupra capcanelor întinse de stilul de viață modern.
Decizie radicală la un liceu din Suceava. În ce va fi transformat terenul de sport Conducerea unui liceu din orașul Suceava a trecut deja la fapte, deși Ministerul Educației nu obligă instituțiile de învățământ la așa ceva. A ales deja locul pentru sala de detenție: terenul de sport. Acolo își vor petrece pedeapsa elevii indisciplinați.
Modificări majore în educație. Ce se întâmplă cu bursele elevilor care au doar un singur părinte Avocatul Poporului a cerut Ministerului Educației ca elevii din familii monoparentale să primească bursa socială indiferent de venitul pe membru de familie.
Săli de detenție în școli? Răspunul ministrului Educației, Ligia Deca Ministerul Educației a prezentat o propunere pentru creare unor săli de detenție în școli, unde vor fi duși elevii recalcitranți. Ligia Deca a ținut să menționeze că aceasta nu este o obligație, ci reprezintă doar o opțiune a școlii.
Precedentul Bulai. Măsuri împotriva hărțuirii sexuale în universități și școli. Când intră în vigoare Modificări majore în ceea ce privește incriminarea hărțuirii sexuale în instituțiile de învățământ superior, după scandalul sexual în care a fost implicat Alfred Bulai. Ministrul Educației anunță inițiative legislative legate de combaterea hărțuirii sexuale în universități și în școli.
Cât timp mai este valabilă GRATUITATEA pe tren pentru elevi și studenți, în baza vizei de anul trecut? Precizări ale CFR Călători CRR Călători precizează că elevii beneficiază de gratuitate pe baza vizei pentru anul şcolar trecut până la 30 septembrie, inclusiv. Din 1 octombrie, facilităţile se vor acorda în baza vizate pentru anul şcolar 2024/2025. Pentru elevii din anii terminali, facilităţile se acordă pe baza vizei vechi doar până în 9 septembrie.
Marea majoritate a turnătorilor la Securitate erau bărbați, în ultimul deceniu al "Epocii de Aur". Ce obsesii avea poliția politică a lui Ceaușescu? Ultimul deceniu al "Epocii de Aur" a lui Nicolae Ceaușescu a fost una dintre cele mai negre perioade din istoria recentă a României. Pe măsură ce lipsurile și restricțiile s-au generalizat, dorința regimului de a controla starea de spirit a căpătat aspectul unei obsesii. În perioada 1980-1989, Securitatea a recrutat aproximativ 200.000 de noi colaboratori, pe care i-a adăugat la rețeaua existentă, arată datele publicate de CNSAS. Mai mulți de 3 sferturi dintre aceștia erau bărbați.
Clopoțelul sună a dezastru! Mii de școli fără autorizații Clopoțelul sună și în acest an a pagubă. Multe dintre școli sunt în continuare nesigure, pentru că nu au autorizații de funcționare, iar altele rămân tot fără canalizare și cu veceul în fundul curții. Primarii încearcă să mai cârpească pe ici pe colo, dar au început renovările pe ultima sută de metri. Așa că elevii vor fi nevoiți să învețe fie printre schele fie la alte școli din apropiere.
Câte zile libere au profesorii în anul școlar 2024-2025? În zilele respective, elevii vor sta acasă Pe lângă vacanțele evidențiate ca atare în calendarul anului școlar 2024-2025 elevii vor mai avea câteva zile de vacanța, ca urmare a liberelor legale acordate profesorilor.
Instructor de arte marțiale, reținut pentru agresiune sexuală: 4 copile, abuzate de bărbat, în cantonament Acuzații revoltătoare pe numele lui Goci Bogdan Daniel, instructor de arte marțiale. Bărbatul a fost reținut 24 de ore și cercetat pentru infracțiuni de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor. Victimele au fost abuzate în cantonament.
Instituțiile-cheie își unesc forțele pentru a proteja copiii. Parteneriat pentru siguranță în România Noi măsuri pentru protejarea copiilor. Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile-cheie anunță o colaborare strânsă pentru a combate violența sub orice formă împotriva minorilor.
Ministerul de Interne și instituții-cheie își unesc forțele pentru a proteja copiii - VIDEO Noi măsuri pentru protejarea copiilor. Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile-cheie anunță o colaborare strânsă pentru a combate violența sub orice formă împotriva minorilor.
Debate în Republica Moldova: Când ar trebui să înceapă anul școlar? Elevii ar putea reveni în bănci mai devreme În Republica Moldova, dezbaterea privind începutul anului școlar a creat un val de discuții între părinți, elevi și cadre didactice. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) din Chișinău a lăsat la latitudinea fiecărei instituții de învățământ decizia privind prima zi de școală, oferind opțiunea de a începe anul școlar fie pe 1 septembrie, care cade duminica, fie pe 2 septembrie, luni. Această flexibilitate a generat opinii variate și a provocat controverse în rândul comunității educaționale.
Măsură extremă! Țara UE care interzice accesul elevilor în școală cu telefonul mobil Măsură extremă, într-o țară a Uniunii Europene: elevii nu vor mai avea voie cu telefoanele mobile la școală. Decizie care este de aşteptat să aibă un efect benefic asupra rezultatelor la învăţătură şi asupra dezvoltării relaţiilor sociale între elevi.
Cât trebuie să scoată din buzunar o familie pentru școlarizarea unui copil, în România? Experții avertizează: Sprijinul emoțional, la fel de important Nu este deloc simplu să crești un copil în România. Din contră, costurile unei familii pentru susţinerea şcolarizării unui copil pe parcursul unui ciclu complet de învăţământ depăşesc 30.000 de lei, conform unui studiu UNICEF.
Tot ce trebuie să cumperi pentru copilul tău odată cu reînceperea școlii (P) Reînceperea anului școlar este un moment important pentru fiecare familie cu copii, iar pregătirea adecvată a celor mici pentru întoarcerea la școală este esențială pentru a începe anul cu succes.
Cât trebuie să cântărească un ghiozdan complet echipat. Greșeala pe care o fac toți părinții Noul an școlar începe în câteva zile, iar părinții și copiii au început deja goana după rechizite.
Ligia Deca: Buget record pentru educație și formare. România primește încă 2,2 miliarde de euro din fonduri europene, pe lângă cele 3,5 miliarde euro din PNRR „Buget record pentru educație și formare în România! Astăzi am primit o veste excelentă: țara noastră va putea beneficia de încă 2,2 miliarde de euro pentru educație și formare profesională, din fonduri europene, prin Programul Operațional Educație și Ocupare”, anunță Ligia Deca, o veste excelentă pentru școlile din România, pentru elevi și pentru profesori, care vor beneficia de programe de pregătire continuă.
Programul cornul și laptele se reinventează. Ce urmează să primească elevii, în noul an școlar Programul cornul și laptele revine în școli, dar se reinventează. Guvernul a alocat peste 700 de milioane de lei pentru alimentele elevilor. Fiecare elev va primi zilnic fructe și legume în valoare de 70 de bani pentru fiecare porție, produse lactate, dar și produse de panificație.
Premieră în învățământul universitar românesc, anunțată de liberala de la Educație: programe de licență duale Programele de licență în sistem dual sunt o premieră pentru România, modelul fiind împrumutat din statele care au dezvoltat acest sistem în ultimii ani, cu beneficii reale atât pentru absolvenții care au avut un loc de muncă imediat după terminarea studiilor, cât și pentru companiile partenere universităților care i-au pregătit și angajat.
Studentele de la SNSPA, puse să spună cu cine ar face sex şi să se dezbrace. Dezvăluiri șocante din taberele lui Alfred Bulai Val de audieri în cazul lui Alfred Bulai. Peste 20 de studente au făcut sesizări după ce sociologul pervers le-ar fi hărțuit sexual atunci când organiza tabere de practică. Între timp, apar noi mărturii șocante. Profesorul le-ar fi cerut să numească persoanele cu care ar vrea să facă sex, iar în privat le-ar fi provocat să se dezbrace.
Bani mai mulţi pentru profesori. Când intră pe card prima de carieră didactică de 1.500 de lei Profesorii și personalul din învățământ vor primi, în octombrie, primele de carieră didactică și cele profesionale pentru anul școlar 2023-2024. Ministerul Educației trebuie să trimită listele.
Elevii își vor putea evalua profesorii din toamnă: Ce implică noua măsură și cum este primită de dascăli. Cum arată o fișă de feedback semestrial Începând cu toamna acestui an, elevii din România vor avea posibilitatea de a evalua profesorii printr-o fișă de feedback inclusă în Statutul Elevului. Măsura a fost aprobată recent și urmează să fie aplicată în școlile din întreaga țară. Această decizie a venit ca răspuns la solicitările elevilor care își doresc o comunicare mai transparentă și eficientă cu cadrele didactice.
3.51 miliarde euro pentru educație. Vezi cum sunt cheltuiți banii din PNRR pe platforma lansată de Ligia Deca Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, a lansat platforma pnrr.edu.ro, care va asigura transparența utilizării celor 3,51 miliarde de euro alocate educației prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).