SCANDALOS! Sute de elevi din Târgu Jiu, lăsați fără mâncare în primele zile de școală Început de an școlar de coșmar pentru aproape 1500 de elevi de la trei școli din Târgu Jiu! Deși abia au intrat în prima săptămână de școală, copiii au rămas fără mâncarea pe care trebuiau să o primească din partea autorităților prin programul național „masă sănătoasă”. Problema a apărut din cauza unor nereguli găsite de inspectorii direcției sanitar-veterinare. Până vor fi remediate, elevii nu vor mai primi masa caldă promisă.
Vești bune pentru viitorii pensionari. Studiile de masterat vor fi trecute la vechimea în muncă Din septembrie 2024, studiile de masterat vor fi luate în considerare la stabilirea stagiului de cotizare pentru obținerea pensiei de stat.
Ligia Deca, după cazul Bulai: „Nimeni nu dorește să ascundă gunoiul sub preș” Ministra Educației spune că studenții trebuie să nu închidă ochii, fie că sunt victime, fie că sunt martori. Trebuie să sesizeze orice astfel de act care poate însemna un abuz. Ligia Deca a făcut aceste declarații în contextul scandalului sexual în care a fost implicat Alfred Bulai, de la SNSPA.
Măsuri drastice. Școlile europene interzic accesul elevilor cu telefonul mobil la cursuri Multe şcoli din Europa au introdus interdicţii sau restricţii privind utilizarea telefoanelor mobile, pe fondul îngrijorărilor legate de impactul acestora asupra sănătăţii mintale a tinerilor.
Propunere de la ministrul Educației: Sâmbăta - zi de recuperare a orelor pierdute Ligia Deca a venit cu o propunere care ar putea deranja atât profesorii, cât și elevii. Recuperarea unor zile pierdute s-ar putea face sâmbăta.
Modificare majoră în regulamentul școlilor. Ce riscă elevii care stau pe telefon în timpul orelor Ministerul Educației modifică radical legislația școlară legate de utilizarea, de către elevi, a telefoanelor mobile în timpul orelor de curs.
Școli noi construite în sectorul 6, din Capitală. Cum arată sălile de curs - VIDEO Elevii din întreaga țară s-au întors în bănci după ce vacanța mare s-a încheiat! Emoționați, dar și entuziasmați, cei mici s-au revăzut cu colegii, cu profesorii, iar unii dintre ei au pășit pragul unei școli noi. Este vorba despre cei care învață la Școala Gimnazială Orizont, acolo unde s-a dat în folosință noua școala construită de la zero. Clădirea are săli de clasă luminoase, colorate, spații de relaxare și vestiare moderne.
Interzicerea telefoanelor în școli: Elevii riscă exmatricularea dacă încalcă noile reguli. Ce a declarat ministrul Educației Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat recent că, începând cu noul an școlar, școlile din România au libertatea de a interzice complet utilizarea telefoanelor mobile de către elevi în unitățile școlare. Declarația a fost făcută luni seară, într-un interviu televizat.
Ministrul Educației clarifică măsurile pentru elevii recalcitranți: „Pot fi extrași din clasă, iar părinții sunt anunțați” Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat recent, în cadrul unei emisiuni televizate, cum sunt gestionate cazurile elevilor care perturbă orele de curs. O soluție propusă pentru a menține disciplina în școli este mutarea acestor elevi într-o sală separată, o măsură menită să asigure un mediu propice educației pentru ceilalți elevi. Deca a subliniat că această acțiune nu este o „pedeapsă” propriu-zisă, ci o măsură educațională temporară.
Sunt sau nu sunt obligatorii uniformele școlare? Prevederile legale care nu îi obligă pe elevi să vină mereu în uniformă Uniformele școlare continuă să fie un subiect de dezbatere intensă în rândul părinților, elevilor și profesorilor din România. Întrebarea centrală rămâne: pot școlile să impună obligativitatea purtării uniformelor? Răspunsul este clar: nu, școlile nu pot forța elevii să poarte uniforme, iar elevii nu pot fi sancționați sau excluși din procesul educațional pe această temă.
Mesajul lui George Simion pentru elevi, la începutul anului școlar: Fiecare copil are șanse egale! Mesaj de forță din partea liderului AUR pentru elevi la începutul anului școlar! George Simion îi îndeamnă pe copii să se țină de școală, să cunoască istoria poporului român și să se zbată pentru un viitor mai bun.
Cum se obțin abonamentele STB GRATUITE pentru elevi. Decizia Primăriei Capitalei Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că parcul STB de autobuze, troleibuze şi tramvaie care circulă în Capitală va fi mărit, odată cu începerea noului an şcolar, şi că vor fi pe străzi 1.389 de vehicule, faţă de 1.250, câte au circulat în timpul vacanţei de vară. În plus, abonamentele pentru elevii care beneficiază de gratuitate pentru transportul public vor fi eliberate online.
Structura anului școlar 2024-2025: când vor avea elevii prima VACANȚĂ. Se întâmplă mai repede decât te așteptai Aproximativ 3 milioane de elevi şi preşcolari încep, astăzi, cursurile. Noul an şcolar 2024-2025 are o durată de 36 de săptămâni și 5 vacanțe. Din cei 3 milioane de elevi, 180.000 sunt în clasa Pregătitoare.
Ilfovul, pregătit să îi întâmpine pe elevi în noul an școlar. Mesaj plin de emoție cu doar câteva ore înaintea primului clopoțel Ilfovul este pregătit să îi întâmpine pe elevi în noul an școlar 2024-2025. O spun chiar reprezentanții Consiliului Județean (CJ), în mesajul transmis, duminică, pe rețelele de socializare. Anul școlar 2024-2025 începe pe 9 septembrie și se întinde pe durata a 36 de săptămâni și cinci vacanțe. Aproximativ 3 milioane de elevi vor păși pragul unităților școlare, 180.000 dintre aceștia fiind în clasa Pregătitoare.
Schimbări importante la început de an școlar pentru elevii din București și Ilfov: ce se întâmplă cu abonamentele pentru transportul public Începerea noului an școalr 20024-2025 vine și cu o serie de măsuri la nivelul administrației municipiului București menite să faciliteze accesul elevilor la educație. Una dintre aceste măsuri vizează suplimentarea numărul mijloacelor de transport în comun de la 1.250, câte au circulat în timpul vacanţei de vară, la 1.389 de vehicule. De asemenea, STB va elibera online abonamentele pentru elevii care beneficiază de gratuitate pentru transportul public, a anunțat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.
Ligia Deca anunță modificări importante în structura noului an școlar: Începem mai devreme! Anul acesta, examenele vor fi susținute mai devreme, spune ministrul Educației, Ligia Deca. Măsura, spune aceasta, a fost luată din cauza caniculei.
Ghiozdane complet echipate pentru sute de copii. Pregătirile pentru școală sunt în toi Peste 700 de copii din municipiul Drobeta Turnu Severin, care încep anul acesta școala, primesc ghiozdane echipate complet. De acest program beneficiază elevii din clasa pregătitoare, care vor găsi pachetele cu rechizite pe bănci, în prima zi de școală.
Patriarhul Daniel, avertisment pentru copii și părinți, înainte de începerea noului an școlar La începutul noului an școlar, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de binecuvântare și încurajare către elevi, părinți, bunici, învățători și profesori, avertizând totodată și asupra capcanelor întinse de stilul de viață modern.
Decizie radicală la un liceu din Suceava. În ce va fi transformat terenul de sport Conducerea unui liceu din orașul Suceava a trecut deja la fapte, deși Ministerul Educației nu obligă instituțiile de învățământ la așa ceva. A ales deja locul pentru sala de detenție: terenul de sport. Acolo își vor petrece pedeapsa elevii indisciplinați.
Modificări majore în educație. Ce se întâmplă cu bursele elevilor care au doar un singur părinte Avocatul Poporului a cerut Ministerului Educației ca elevii din familii monoparentale să primească bursa socială indiferent de venitul pe membru de familie.
Săli de detenție în școli? Răspunul ministrului Educației, Ligia Deca Ministerul Educației a prezentat o propunere pentru creare unor săli de detenție în școli, unde vor fi duși elevii recalcitranți. Ligia Deca a ținut să menționeze că aceasta nu este o obligație, ci reprezintă doar o opțiune a școlii.
Precedentul Bulai. Măsuri împotriva hărțuirii sexuale în universități și școli. Când intră în vigoare Modificări majore în ceea ce privește incriminarea hărțuirii sexuale în instituțiile de învățământ superior, după scandalul sexual în care a fost implicat Alfred Bulai. Ministrul Educației anunță inițiative legislative legate de combaterea hărțuirii sexuale în universități și în școli.
Cât timp mai este valabilă GRATUITATEA pe tren pentru elevi și studenți, în baza vizei de anul trecut? Precizări ale CFR Călători CRR Călători precizează că elevii beneficiază de gratuitate pe baza vizei pentru anul şcolar trecut până la 30 septembrie, inclusiv. Din 1 octombrie, facilităţile se vor acorda în baza vizate pentru anul şcolar 2024/2025. Pentru elevii din anii terminali, facilităţile se acordă pe baza vizei vechi doar până în 9 septembrie.
Marea majoritate a turnătorilor la Securitate erau bărbați, în ultimul deceniu al "Epocii de Aur". Ce obsesii avea poliția politică a lui Ceaușescu? Ultimul deceniu al "Epocii de Aur" a lui Nicolae Ceaușescu a fost una dintre cele mai negre perioade din istoria recentă a României. Pe măsură ce lipsurile și restricțiile s-au generalizat, dorința regimului de a controla starea de spirit a căpătat aspectul unei obsesii. În perioada 1980-1989, Securitatea a recrutat aproximativ 200.000 de noi colaboratori, pe care i-a adăugat la rețeaua existentă, arată datele publicate de CNSAS. Mai mulți de 3 sferturi dintre aceștia erau bărbați.
Clopoțelul sună a dezastru! Mii de școli fără autorizații Clopoțelul sună și în acest an a pagubă. Multe dintre școli sunt în continuare nesigure, pentru că nu au autorizații de funcționare, iar altele rămân tot fără canalizare și cu veceul în fundul curții. Primarii încearcă să mai cârpească pe ici pe colo, dar au început renovările pe ultima sută de metri. Așa că elevii vor fi nevoiți să învețe fie printre schele fie la alte școli din apropiere.
Câte zile libere au profesorii în anul școlar 2024-2025? În zilele respective, elevii vor sta acasă Pe lângă vacanțele evidențiate ca atare în calendarul anului școlar 2024-2025 elevii vor mai avea câteva zile de vacanța, ca urmare a liberelor legale acordate profesorilor.
Instructor de arte marțiale, reținut pentru agresiune sexuală: 4 copile, abuzate de bărbat, în cantonament Acuzații revoltătoare pe numele lui Goci Bogdan Daniel, instructor de arte marțiale. Bărbatul a fost reținut 24 de ore și cercetat pentru infracțiuni de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor. Victimele au fost abuzate în cantonament.
Instituțiile-cheie își unesc forțele pentru a proteja copiii. Parteneriat pentru siguranță în România Noi măsuri pentru protejarea copiilor. Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile-cheie anunță o colaborare strânsă pentru a combate violența sub orice formă împotriva minorilor.
Ministerul de Interne și instituții-cheie își unesc forțele pentru a proteja copiii - VIDEO Noi măsuri pentru protejarea copiilor. Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile-cheie anunță o colaborare strânsă pentru a combate violența sub orice formă împotriva minorilor.
Debate în Republica Moldova: Când ar trebui să înceapă anul școlar? Elevii ar putea reveni în bănci mai devreme În Republica Moldova, dezbaterea privind începutul anului școlar a creat un val de discuții între părinți, elevi și cadre didactice. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) din Chișinău a lăsat la latitudinea fiecărei instituții de învățământ decizia privind prima zi de școală, oferind opțiunea de a începe anul școlar fie pe 1 septembrie, care cade duminica, fie pe 2 septembrie, luni. Această flexibilitate a generat opinii variate și a provocat controverse în rândul comunității educaționale.