Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Elevi de liceu, acuzați că au drogat și răpit o colegă. Fata ar fi fost violată într-o cabană, în excursie
Elevi de liceu, acuzați că au drogat și răpit o colegă. Fata ar fi fost violată într-o cabană, în excursie. Ororile, înregistrate și distribuite
Mai mulți elevi ai unui liceu din Brașov urmează să fie audiați la sediul DIICOT într-un dosar de viol, agresiune sexuală, lipsire de libertate în mod ilegal și pornografie infantilă. Victima este o adolescentă care acuză că a fost drogată și abuzată sexual de colegii săi într-o pensiune, în timpul unei excursii organizate la finalul anului trecut în Harghita. Ororile ar fi fost filmate de agresori și distribuite, ulterior, unor persoane a căror identitate este, momentan, necunoscută. 
A fost activat PLANUL ROȘU în Mehedinți. Mai mulți minori au simptome de rău și toxiinfecție alimentară
Zeci de elevi și cadre didactice de la mai multe școli din Mehedinți acuză simptome de toxiinfecție alimentară. E posibil activarea planului roșu regional
Astăzi, începând cu ora 14:15, a fost activat Planul Roșu de intervenție în județul Mehedinți, după ce un apel la numărul de urgență 112 a semnalat o situație gravă în localitățile Almăjel, Oprișor, Salcia și Ștircovița. Mai mulți minori au raportat stări de rău și simptome specifice toxiinfecției alimentare, declanșând o intervenție de urgență a echipajelor ISU Mehedinți. Se pare că toate victimele au consumat hrana primită la școală.
Lege controversată în regulile de funcționare a școlilor. Foto/Inquam
Noua Lege a educației. Părinții ar putea ajunge să ia deciziile în instituțiile de învățământ
În actuala formă a legii învățământului preuniversitar 198/2023, părinții ar putea obține o reprezentare majoritară în consiliile de administrație ale școlilor, liceelor și grădinițelor. Mai mult reprezentanți ai consiliilor locale și primăriilor, propuși pentru consiliile de administrație ale instituțiilor de învățământ, sunt părinți ai elevilor din școala respectivă, lucru ce ar putea avea consecințe grave. 
Cât de pregătit este un elev care termină clasa I? Ce cunoștințe trebuie să dobândească până la final de an școlar
Cât de pregătit este un elev care termină clasa I? Ce cunoștințe trebuie să dobândească până la final de an școlar
Elevii care încheie clasa I ar trebui să dețină un set esențial de abilități, conform unui raport de evaluare al Ministerului Educației. Acest document este completat la sfârșitul anului școlar de către învățător și face parte din portofoliul educațional al fiecărui copil, fiind obligatoriu pentru cei care au început clasa pregătitoare în septembrie.
Elevii din 3 școli din Târgu Jiu, lăsați fără mâncare. Foto/Arhivă
SCANDALOS! Sute de elevi din Târgu Jiu, lăsați fără mâncare în primele zile de școală
Început de an școlar de coșmar pentru aproape 1500 de elevi de la trei școli din Târgu Jiu! Deși abia au intrat în prima săptămână de școală, copiii au rămas fără mâncarea pe care trebuiau să o primească din partea autorităților prin programul național „masă sănătoasă”. Problema a apărut din cauza unor nereguli găsite de inspectorii direcției sanitar-veterinare. Până vor fi remediate, elevii nu vor mai primi masa caldă promisă. 
Școli noi construite în sectorul 6, din Capitală. Cum arată sălile de curs
Școli noi construite în sectorul 6, din Capitală. Cum arată sălile de curs - VIDEO
Elevii din întreaga țară s-au întors în bănci după ce vacanța mare s-a încheiat! Emoționați, dar și entuziasmați, cei mici s-au revăzut cu colegii, cu profesorii, iar unii dintre ei au pășit pragul unei școli noi. Este vorba despre cei care învață la Școala Gimnazială Orizont, acolo unde s-a dat în folosință noua școala construită de la zero. Clădirea are săli de clasă luminoase, colorate, spații de relaxare și vestiare moderne. 
Ministrul Educației clarifică măsurile pentru elevii recalcitranți: „Pot fi extrași din clasă, iar părinții sunt anunțați”
Ministrul Educației clarifică măsurile pentru elevii recalcitranți: „Pot fi extrași din clasă, iar părinții sunt anunțați”
Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat recent, în cadrul unei emisiuni televizate, cum sunt gestionate cazurile elevilor care perturbă orele de curs. O soluție propusă pentru a menține disciplina în școli este mutarea acestor elevi într-o sală separată, o măsură menită să asigure un mediu propice educației pentru ceilalți elevi. Deca a subliniat că această acțiune nu este o „pedeapsă” propriu-zisă, ci o măsură educațională temporară.
Sunt sau nu sunt obligatorii uniformele școlare? Prevederile legale care nu îi obligă pe elevi să vină mereu în uniformă
Sunt sau nu sunt obligatorii uniformele școlare? Prevederile legale care nu îi obligă pe elevi să vină mereu în uniformă
Uniformele școlare continuă să fie un subiect de dezbatere intensă în rândul părinților, elevilor și profesorilor din România. Întrebarea centrală rămâne: pot școlile să impună obligativitatea purtării uniformelor? Răspunsul este clar: nu, școlile nu pot forța elevii să poarte uniforme, iar elevii nu pot fi sancționați sau excluși din procesul educațional pe această temă.
 Ilfovul, pregătit să îi întâmpine pe elevi în noul an școlar. Mesaj plin de emoție cu doar câteva ore înaintea primului clopoțel/ Captură video
Ilfovul, pregătit să îi întâmpine pe elevi în noul an școlar. Mesaj plin de emoție cu doar câteva ore înaintea primului clopoțel
Ilfovul este pregătit să îi întâmpine pe elevi în noul an școlar 2024-2025. O spun chiar reprezentanții Consiliului Județean (CJ), în mesajul transmis, duminică, pe rețelele de socializare. Anul școlar 2024-2025 începe pe 9 septembrie și se întinde pe durata a 36 de săptămâni și cinci vacanțe. Aproximativ 3 milioane de elevi vor păși pragul unităților școlare, 180.000 dintre aceștia fiind în clasa Pregătitoare.
Schimbări importante la început de an școlar pentru elevii din București și Ilfov: ce se întâmplă cu abonamentele pentru transportul public
Schimbări importante la început de an școlar pentru elevii din București și Ilfov: ce se întâmplă cu abonamentele pentru transportul public
Începerea noului an școalr 20024-2025 vine și cu o serie de măsuri la nivelul administrației municipiului București menite să faciliteze accesul elevilor la educație. Una dintre aceste măsuri vizează suplimentarea numărul mijloacelor de transport în comun de la 1.250, câte au circulat în timpul vacanţei de vară, la 1.389 de vehicule. De asemenea, STB va elibera online abonamentele pentru elevii care beneficiază de gratuitate pentru transportul public, a anunțat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.