Sărbătoare 22 mai - Calendar creștin ortodox - Toți credincioșii trebuie să știe semnificația acestei zile Sărbătoare importantă în data de 22 mai.
Sărbătoare 21 mai - Este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox: Sfinții Constantin și Elena Sărbătoare religioasă mare în calendarul ortodox, marcată cu cruce roșie. Sfinții Constantin și Elena sunt sărbătoriți pe 21 mai.
Muzeul Satului, mesaj către români după „urmele” lăsate de vizitatori pe monumentele de patrimoniu - Detalii revoltătoare Muzeul Satului atrage atenția asupra lipsei de civilizație cu care se confruntă din ce în ce mai des în ultima perioadă și a transmis un mesaj celor care nu respectă cele mai elementare reguli la vizitarea unei instituții, chiar dacă este vorba despre un muzeu în aer liber.
Doliu uriaș. A murit basistul formației britanice care a fost declarată mai influentă decât The Beatles Lumea muzicală este în stare de șoc după anunțul morții lui Andy Rourke, fostul basiste The Smiths, la vârsta de doar 59 de ani. Prin stilul său, Rourke a contribuit la succesul formației din Manchester care, la începtul anilor 2000, i-a surclasat pe The Beatles într-un clasament realizat de o publicație britanică.
Realitatea PLUS a rezolvat problema cenzurii pentru toată presa! Provocare pentru CNA: DEMISIA Realitatea PLUS a rezolvat problema cenzurii pentru toată presa din România! Grație demersului trustului de presă Realitatea Media, amenzile CNA nu vor mai fi plătite fără decizia instanței.
Sărbătoare 18 mai - Trei sfinți importanți sunt pomeniți astăzi de calendarul ortodox Sărbătoare importantă în data de 18 mai.
Doliu în lumea artei: un mare arhitect a murit - lucrările sale au schimbat total imaginea Bucureștiului Este doliu În lumea artelor românești. Un arhitect de renume a încetat din viață.
Sărbătoare 17 mai - Zi mare în calendarul ortodox - Un sfânt foarte important e pomenit azi Sărbătoare mare în data de 17 mai.
Celebrul scriitor Salman Rushdie avertizează că libertatea de exprimare în Occident este ameninţată Celebru, dar și controversat, pentru volumul „Versete Satanice”, Salman Rushdie pune punctul pe „i” încă o dată. Condamnă rescrierea cărţilor pentru a elimina limbajul ofensator: „Dacă este greu de acceptat, nu o citiţi, citiţi o altă carte”, conchide scriitorul.
Turneul de Educație Istorică ajunge în toată țara - Trilogia de filme documentare românești, o călătorie unică în timpul monarhiei Turneul de Educație Istorică, un eveniment de marcă în peisajul cultural al României, revine în acest an cu a treia ediție, promovând filmele documentare istorice "Maria, inima României", "Războiul Regelui" și "Regele Mihai: drumul către casă". Această inițiativă inovatoare și educativă reprezintă o oportunitate unică de a explora și de a înțelege mai bine istoria României prin intermediul unor producții cinematografice captivante.
SĂRBĂTOARE 16 mai - Zi importantă pentru credincioși, în calendarul ortodox - Ce sfinți sunt pomeniți astăzi Sfantul Teodor cel Sfintit a fost ucenicul Sfantului Pahomie cel Mare. S-a nascut si a crescut pagan in Tebaida de Sus. La varsta de 14 ani paraseste casa parintilor si merge la manastirea Sfantului Pahomie. Mai tarziu se vor calugari atat mama sa, cat si fratele lui. Dupa moartea Sfantului Pahomie, Teodor a fost ridicat de catre obste staret al tuturor sfintelor manastiri intemeiate de staretul sau. Sfantul Teodor cel Sfintit a trecut la cele vesnice pe 16 mai 367.
Ion Cristoiu, despre nevoia solidarității în presa românească - semnal de alarmă: libertatea presei, încotro? În episodul de aseară al Jurnalului său video, jurnalistul Ion Cristoiu a discutat despre lipsa solidarității din presa românească și despre controversa stârnită în jurul Clubului de Presă proaspăt înființat de către Cozmin Gușă și Sorin Roșca Stănescu, împreună cu alți jurnaliști români.
Precizările lui Bobby Păunescu legate de atacurile împotriva sa de către "Statul paralel" și fantoma "biroului Anti-American" - atacuri orchestrate de membrii și colaboratorii organizațiilor menționate Omul de afaceri Bobby Păunescu vine cu o serie de precizări importante în legătură cu atacurile orchestrate împotriva sa venite de către Statul paralel și fantoma biroului Anti-American.
SĂRBĂTOARE 15 mai - Un mare sfânt este pomenit astăzi: Zi cu importantă deosebită în calendarul ortodox Sfantul Pahomie s-a nascut in Tebaida de Jos (Egipt) si a trait in timpul imparatului Constantin cel Mare (306-337). Ca soldat a luptat in armata imparatului Constantin, in faimoasa batalie impotriva lui Maxentiu. In vremea aceea era pagan. Primeste Botezul si se retrage in pustia Tebaidei, alaturi de pustnicul Palamon. Dupa zece ani de nevointe ajunge in Tabenisi, unde un inger i s-a infatisat inainte imbracat in rasa de schimonah si i-a daruit o tablita pe care se afla inscrisa pravila unei manastiri cu viata de obste. Acest inger i-a poruncit sa intemeieze o astfel de manastire chiar in Tabenisi. Zideste multe chilii, si prin lucrarea Sfantului Duh ele vor ajunge sa fie locuite de monahi.
Decizii importante ale Clubului de Presă Sunt așteptate decizii majore, mâine, la a doua întrunire a Consiliului de Onoare al Clubului de Presă.
Cozmin Gușă: Presa liberă și cătușele Statului Paralel Controlul presei și îngrădirea libertății de exprimare sunt primele măsuri luate atunci când se instituie vreun regim totalitar, bunicii noștri au văzut asta atunci când au venit comuniștii la putere, părinții noștri au trăit sub Ceaușescu fără libertate de exprimare, iar noi, după vreo 15 ani post '89, ani în care am avut presă liberă, am asistat la abuzarea teribilă a acesteia începând cu primul mandat al lui unui Băsescu, ce-a comandat, sfătuit fiind de alde Soros, instituirea Statului Paralel. Un editorial scris de Cozmin Gușă.
Noaptea muzeelor 2023 - sâmbătă, 13 mai. Peste 300 de evenimente în București și în 82 de localităţi din România Reţeaua Naţională a Muzeelor din România anunţă un record absolut de 311 evenimente culturale înscrise la Noaptea Muzeelor 2023, ce se va desfăşura sâmbătă, 13 mai, într-o ediţie comună România - Republica Moldova.
Jurnalul intim cu scoarţe verzi al Reginei Maria a României a fost achiziţionat de Ministerul Culturii - FOTO Ministerul Culturii a achiziționat manuscrisului "Jurnalul intim cu scoarţe verzi al Reginei Maria a României", care datează din anul 1910.
Adevărul despre blesteme. Se spune că acestea se împlinesc dacă la mijloc există o nedreptate Vorbe vechi din popor spun că Dumnezeu îi pedepseşte pe cei care blesteamă. Sufletul încărcat de mânie nu poate atrage decât nenorociri asupra lui. Dar cât de puternic este blestemul şi cât adevăr stă în credinţele populare?
Sărbătoare 12 mai - Cruce cu negru în calendarul ortodox - Care e tradiția zilei Sărbătoare mare în data de 12 mai.
Sărbătoare 11 mai - Zi importantă pentru credincioși în calendarul ortodox - Ce sfinți sunt pomeniți Sărbătoare mare în data de 11 mai.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române - Vasile Bănescu, mesaj despre „creștinism vs huliganism” Vasile Bănescu - purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a transmis un mesaj, miercuri seara, despre „creștinism vs huliganism”.
Regizorul Bobby Păunescu și maestrul Țăndărică vor produce filmul "Tzăndărică". Fenomenul Flower Power în lagărul comunist, adus în prim plan Maestrul Ovidiu Lipan Țăndărică și producătorul, regizorul și scenaristul Bobby (George Marius) Păunescu au stabilit fondarea casei de producție cinematografică "Tzăndărică Păunescu". Primul proiect care va intra în lucru anul acesta este filmul de lung metraj "Tzăndărică".
DRAMA CUMPLITĂ prin care trece Marius Țeicu. Îndrăgitul compozitor român rupe tăcerea: "Pur și simplu nu o pot uita" Un compozitor celebru din România trăiește o dramă cumplită: singura fiică pe care o avea a murit din cauza unei boli incurabile, atunci când aceasta avea doar 41 de ani. Acum, fiecare zi fără ea este o adevărată luptă, iar interpretul mărturisește că nu poate trece peste cea mai mare pierdere din viața sa.
SĂRBĂTOARE 10 mai - Zi cu importantă deosebită în calendarul ortodox: un mare sfânt este pomenit astăzi - Dezlegare la pește Sfantul Apostol Simon Zilotul nu este altul decat mirele de la Cana Galileii. Este cinstit pe 10 mai. La nunta acestuia, Iisus a facut prima minune - prefacerea apei in vin. I s-a dat numele de "Canaanitul" si de "Zilotul" spre a-l deosebi de Sfantul Petru si de Sfantul Simeon "fratele Domnului", urmasul Sfantului Iacob la Episcopia Ierusalimului.
SĂRBĂTOARE 9 mai - Un mare sfânt este pomenit în calendarul ortodox - Zi cu cruce neagră Sfantul Proroc Isaia s-a nascut la Ierusalim. A fost fiul lui Amos, fratele lui Amazia - regele Iudeii. Isaia a fost cel care L-a vazut pe Domnul Savaot asezat pe tronul slavei ceresti, inconjurat de serafimii cei cu sase aripi, care cantau: "Sfant, Sfant, Sfant, este Domnul Savaot” (Isaia 6, 3).
Sărbătoare 8 mai - Cruce cu negru în calendarul ortodox - Sărbătoare uriașă pentru credincioșii din România Sărbătoare mare în data de 8 mai, în România
Sărbătoare 5 mai - Multe românce poartă numele sfintei pomenite astăzi Sărbătoare mare în data de 5 mai.