Articolele din categoria ACTUAL:

Sărbătoare 30 mai
Sărbătoarea zilei de 13 septembrie 2024. Două evenimente importante comemorate astăzi: Sfințirea Bisericii Învierii din Ierusalim și Ajunul Înălțării Sfintei Cruci
Biserica Ortodoxă comemorează două evenimente importante: Sfințirea Bisericii Învierii din Ierusalim și Ajunul Înălțării Sfintei Cruci. În această zi, credincioșii își aduc aminte și de Sfântul Ioan de la Prislop, un sfânt român care a trăit în secolul al XV-lea.Sfințirea Bisericii Învierii din IerusalimBiserica Învierii, cunoscută și sub numele de Biserica Sfântului Mormânt, este unul dintre cele mai sfinte locuri pentru creștini, deoarece se crede că este locul unde Iisus Hristos a fost răstignit, îngropat și înviat. Prima biserică de pe acest loc a fost construită de împăratul Constantin cel Mare în secolul al IV-lea, după ce mama sa, Sfânta Elena, a descoperit adevărata cruce a lui Hristos în Ierusalim.
9 ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Imagini de la parastas: soția tribunului a lipsit de la pomenire
9 ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Imagini de la parastas: soția tribunului a lipsit de la pomenire
Pe 14 septembrie se împlinesc nouă ani de la trecerea în neființă a politicianului Corneliu Vadim Tudor, iar familia a organizat joi, 12 septembrie, o slujbă de pomenire în amintirea sa. Cele două fiice, Lidia și Eugenia, au fost prezente la eveniment și au împărțit pachete de mâncare în memoria tatălui lor, însă soția acestuia, Doina Vadim Tudor, a lipsit de la ceremonie.
Horoscop special: Se apropie echinocțiul de toamnă, cu schimbări cruciale pentru toate zodiile
Horoscop special: Se apropie echinocțiul de toamnă, cu schimbări cruciale pentru toate zodiile. La ce să ne așteptăm odată cu schimbarea hărții astrale
Echinocțiul de toamnă marchează un moment de echilibru și tranziție, aducând cu sine o serie de schimbări cruciale în harta astrală. Fiecare dintre cele douăsprezece zodii va resimți influența acestei perioade, cu noi oportunități, provocări și revelații personale. În acest horoscop special, ne vom axa pe transformările ce urmează să ne ghideze în următoarele săptămâni, oferindu-vă o privire generală asupra modului în care putem îmbrățișa aceste schimbări și cum ne pot influența viața. 
Zona din România unde se înregistrează cea mai mare rată a sinuciderilor. Foto: Profimedia
Zona din România unde se înregistrează cea mai mare rată a sinuciderilor, conform statisticilor europene
România se confruntă cu o provocare gravă în ceea ce privește sănătatea mintală, iar o regiune a țării se distanțează alarmant în ceea ce privește rata sinuciderilor. Conform statisticilor europene, anumiți factori socio-economici, culturali și psihologici contribuie la acest fenomen, evidențiind nevoia stringentă de intervenție și suport adecvat pentru comunitățile afectate. 
Cum se îngrijește corect primula pentru o înflorire bogată.
Cum se îngrijește corect primula pentru o înflorire bogată. Cât de des trebuie udată, de fapt
În credința populară se spune că Primula apară oamenii și animalele de vrăji. De asemenea, ca și simbolistică, petalele acestor flori sunt asociate cu femeia, nașterea, inițierea, perfecțiunea și moartea. Într-un pas, trecând de la mit la realitate, să știi că primula poate fi văzută astăzi atât pe monedele austriecilor cât și în grădinile iubitorilor de plante. Datorită florilor extrem de colorate, primula devine una dintre cele mai atractive plante. 
Horoscopul zilei, vineri, 13 septembrie 2024
Horoscopul zilei, vineri, 13 septembrie 2024. Zodiile care se aventurează în afara zonei de confort vor avea parte de surprize plăcute
Vineri, 13 septembrie 2024, horoscopul ne aduce vești promițătoare pentru cei dispuși să își depășească limitele. Cei care își asumă riscuri și se aventurează în afară zonei de confort vor descoperi oportunități neașteptate și surprize plăcute, care le pot transforma ziua într-o experiență memorabilă. Cu fiecare pas îndrăzneț, ei pot descoperi nu doar noi posibilități, ci și aspecte neștiute ale propriei personalități.