Articolele din categoria ACTUAL:

Jocuri de noroc/ unsplash.com
Dependența de jocurile de noroc atinge cote alarmante! Medic: Persoanele vizate au nevoie de medicație timp de de 3-6 luni pe puţin
Cazurile de persoane dependente de jocurile de noroc au crescut în ultima perioadă, precizează psihiatrii, fenomenul fiind declanşat atât de problemele financiare, cât şi de conjunctură, dintr-o obişnuinţă similară cu cea care provoacă alcoolismul. Specialiștii spun că această adicție reprezintă o tulburare a impulsurilor, iar persoanele care cad în plasa sa au nevoie de susţinere, dar şi de medicaţie timp de 3-6 luni. 
Mihai si Vlad Pascu/ Sursă foto: Facebook Mihai Pascu
Mihai Pascu, primele declarații în fața presei. Tatăl tânărului drogat NU își asumă nicio responsabilitate: "Societatea nu face nimic pentru acești copii"
Mihai Pascu, tatăl tânărului drogat care a omorât doi tineri în accidentul cumplit din 2 Mai, a făcut, luni, primele declarații în fața presei de la producerea cumplitei tragedii. Acesta nu își asumă însa niciun fel vină pentru comportamentul fiului său, plasând întreaga responsabilitate în cârca societății. "Este un flagel", a spus Mihai Pascu. În ciuda gravității faptelor lui Vlad Pascu și a consecințelor dezastruoase ale acestora, Mihai Pascu a glumit cu presa, spunându-le jurnaliștilor că "înainte să fie milionar a fost miliardar". Între timp, fosta sa soție, Miruna Pascu a scăpat de una dintre acuzații și anume cea de trafic de droguri de mare risc, însă rămâne acuzația de amenințare și inluențare a declarației. 
Invazia ploșnițelor de pat se apropie de România. Patron de hotel: „Firmă specializată de deratizare și tot nu reușesc să le eradichez!”
Invazia ploșnițelor de pat se apropie de România. Patron de hotel: „Firmă specializată de deratizare și tot nu reușesc să le eradichez!”
Există posibilitatea ca invazia de ploșnițe de pat să ajungă și în România, în urma extinderii acestei probleme grave în Franța. Gabriel Attal, ministrul francez al educației, a dispus închiderea a șapte școli din această cauză. În prezent, hotelierii români se plâng că deja se confruntă cu această problemă și trebuie să ia măsuri drastice în acest sens. 
Klaus Iohannis / Foto: Administrația Prezidențială
Iohannis, mesaj ferm de Ziua comemorării Holocaustului: Atacurile cu caracter antisemit şi xenofob sunt intolerabile şi trebuie sancţionate cu celeritate
Ne aflăm într-un context internaţional dificil, iar în astfel de perioade "populismul are teren fertil pentru a manipula facil conştiinţele, iar extremismul găseşte uşor adepţi”. ”Atacurile cu caracter antisemit şi xenofob sunt intolerabile şi trebuie condamnate cu tărie şi sancţionate cu celeritate”, a transmis, luni, preşedintele Klaus, cu prilejul Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.
Bărbat, plasat sub control judiciar după ce şi-a înşelat iubita cu peste 270.000 de euro! Escrocul a pretins că va investi banii în criptomonede
Bărbat, plasat sub control judiciar după ce şi-a înşelat iubita cu peste 270.000 de euro! Escrocul a pretins că va investi banii în criptomonede
Un bărbat de 30 de ani a fost reţinut şi, ulterior, plasat sub control judiciar, într-un dosar de înşelăciune şi fals informatic, cu un prejudiciu estimat de 276.000 de euro, anunță Poliția Română într-un comunicat. Victima este chiar iubita acestuia. Bărbatul a susţinut că este investitor şi a determinat-o pe femeie să-i dea banii susţinând că-i va investi în criptomonede.
Alexandru Rafila / Foto: Inquam Photos
Rafila: Este o dezinformare faptul că României i-a fost alocată o sumă mai mică decât cea iniţială prin PNRR
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, luni, că nu există niciun spital care a fost inclus în lista iniţială a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care să nu fie construit şi finanţat. El a precizat, în context, că fostul premier Florin Cîţu a comunicat o creştere a PIB de 5,1% în loc de până în 5%, cu 0,1% mai mare, drept pentru care României i s-a redus suma alocată doar din fondurile nerambursabile cu mai mult de 2 miliarde de euro.