Articolele din categoria ACTUAL:

Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu. Foto: Profimedia
Discuții cruciale pentru salvarea românilor prinși în iadul din Gaza. Ministrul Afacerilor Externe, asigurări din partea omologului său israelian
O convorbire telefonică importantă a avut loc vineri, 3 noiembrie 2023, între ministrul afacerilor externe al României, Luminița Odobescu și omologul său israelian, Eli Cohen. Cei doi oficiali au discutat în special aspecte legate de cetățenii români care se află prinși în mijlocul conflictului din Fâșia Gaza și despre sprijinul pentru o evacuare sigură.
Recordul unor ieșence prinse la furat: 9 electrovalve şi 11 aspersoare, ascunse sub fuste
Recordul unor ieșence prinse la furat: 9 electrovalve şi 11 aspersoare, ascunse sub fuste
Trei ieșence s-au gândit să își utileze grădinile fără să plătească, drept pentru care au vizitat un magazin de bricolaj local. De acolo au sustras de pe rafturi 9 electrovalve, un controler de exterior şi 11 aspersoare telescopice și s-au gândit să le ascundă sub fuste, , la lenjeria intimă. Inedit este faptul că au reușit să treacă de casele de marcat, dar au fost prinse la ieșire, în momentul în care uşile au început să ţiuie.
Testele de perspicacitate și cultură generală prin care SRI își pune la încercare viitorii ofițeri
Testele de perspicacitate și cultură generală prin care SRI își pune la încercare viitorii ofițeri
Serviciul Român de Informații a anunțat că angajează. SRI caută în special ofițeri analiști, vorbitori de limbi străine și luptători antitero. Candidații vor fi declarați admiși după promovarea probelor sportive și teoretice. Cu toate acestea, serviciul secret de stat nu spune în ce constau unele probe, motiv pentru care ne-am interesat cu privire la furcile caudine prin care au trebuit să treacă anii trecuții candidații dornici de a face parte din structurile sub acoperire.
Elon Musk a participat la o discuţie cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak. Foto: Profimedia
Elon Musk promite un viitor glorios. Nu vom mai munci și vom avea un venit consistent. Problema e că ne vor urmări roboții peste tot
Elon Musk a prezis joi că viitorul inteligenţei artificiale (AI) va fi "o eră a abundenţei", cu un "venit universal ridicat" mai degrabă decât cu un venit de bază universal. Cu toate acestea, miliardarul american a spus că vor exista mici impedimente: În lipsa muncii, mulți oameni se vor vedea nevoiți să își caute un alt sens al vieții. Și asta nu e tot: roboții umanoizi vor exista la tot pasul, și ne vor urmări orice mișcare. 
Ciclonul care a lovit Europa vine în România - Vântul va sufla cu peste 110 kilometri la oră
Ciclonul care a lovit Europa vine în România - Vântul va sufla cu peste 110 kilometri la oră
Aproape jumătate de țară se află sub cod galben de vreme rea. Vântul va sufla în unele regiuni chiar și cu 110 kilometri pe oră. Încep și ploile, spun meteorologii. Acestea vor începe din vestul țării însă de mâine se vor răspândi în aproape toate județele. Schimbarea de vreme s-ar datora furtunii Ciaran, care face ravagii în Franța, Marea Britanie, Irlanda și Olanda zilele acestea.
Carnea de porc, vedeta sărbătorilor de Crăciun, se va scumpi cu 20%
Lovitură pentru buzunarele românilor. Carnea de porc, vedeta sărbătorilor de Crăciun, se va scumpi cu 20%
Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu scumpiri record la cel mai cumpărat aliment. Carnea de porc, spun specialiștii, se va scumpi până la Crăciun cu peste 20%. Problema ar fi importul, spun fermierii, pentru că importăm peste 90% din carnea de porc care se vinde în piețele și în magazinele din România. Iar pe lângă asta, Uniunea Europeană vrea să ne facă vegetarieni, în loc de carnivori, și să mâncăm gândaci, viermi de mătase sau carne artificială.
Polițiști atacați cu pietre, în județul Bacău / Foto: Inquam Photos
Trei persoane au fost reținute, în jud. Bacău, după ce au atacat cu pietre polițiștii veniți să ridice un arestat preventiv
Poliţiştii din Oneşti, judeţul Bacău, au făcut 16 descinderi imobiliare în localitatea Ştefan cel Mare, într-un dosar în care anchetează mai multe persoane care, în luna august a acestui an, au distrus mai multe autospeciale ale Poliţiei care se aflau în zonă pentru a pune în aplicare un mandat de arestare preventivă emis pe numele unui localnic. Suspecţii din acest dosar, două femei şi un bărbat, au fost reţinuţi.
Lucian Bode / Foto: Inquam Photos
Lucian Bode anunță obiectivul partidului în 2024 și introduce o nouă regulă în partid: "PNL trebuie să câștige președinția României"
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a propus vineri în şedinţa PNL introducerea în Statut a regulii ”Cine nu are rezultate, face pasul în spate”. El le-a cerut liberalilor unitate, precizând că unitatea poate să îi ducă la câştigarea alegerilor şi a arătat că Partidul Naţional Liberal trebuie să câştige preşedinţia României.