Articolele din categoria ACTUAL:

Deepfake
Avertisment grav în privința clipurilor care circulă pe internet - Cum ne putem da seama dacă vorbim de un "deepfake"
Falsele oportunităţi de investiţii, propagate pe reţelele sociale, se folosesc inclusiv de noile tehnologii, cum ar fi inteligenţa artificială, iar atacatorii fac uz de "deep fake" - tehnologie folosită pentru manipularea înregistrărilor video, pentru a induce în eroare potenţialele victime şi pentru a oferi un grad ridicat de încredere informaţiei prezentate, avertizează specialiştii Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC).
Ambulanță -  imagine de arhivă
O femeie a fost găsită moartă în propria baie, iar soțul său a fost transportat inconștient la spital - Caz șocant în Vrancea
O femeie în vârstă de 74 de ani, din localitatea vrânceană Goleşti, a fost găsită decedată în baia locuinţei sale. Alături de ea a fost găsit și sotul său, în vârstă de 76 de ani, în stare de inconștiență. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, anunță poliția. Pentru moment nu se cunoaște cauza decesului femeii. Aceasta va fi însă stabilită în urma expertizei medico-legale. 
Medic - imagine de arhivă
Avertismentul medicului pentru persoanele bolnave cronic, care vor să țină postul: Starea de sănătate se poate agrava!
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, susţine că nu se recomandă ca persoanele care suferă de boli cronice să ţină post, întrucât starea de sănătate a acestora se poate agrava. Avertismentul sepcialistului nu se oprește însă aici. Potrivit acestuia, nici copiilor nu le este este recomandat acest lucru. Medicul are și o explicație care să-i susțină afirmațiile.  
Jurnalistul Mihai Munteanu, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE după ce a fost prins drogat la volan
Jurnalistul Mihai Munteanu, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE după ce a fost prins drogat la volan. Trecutul întunecat îl prinde din urmă: condamnat anterior și pentru tâlhărie și agresiune
Mihai Zaharia Munteanu, autointitulatul "jurnalist justițiar", cunoscut opiniei publice nu datorită vreunui talent de gazetar, ci din cauza faptului că a fost prins sub influența drogurilor la volan, a ajuns, pe ultima sută de metri, înainte să intervină prescripția, în "galeria" consumatorilor de droguri condamnați la închisoare. În trecut, la 17 ani, a mai fost condamnat la un an și jumătate de închisoare, pentru tâlhărie. Presa mai relata, la acea vreme, că după acel episod, Munteanu ar fi recidivat, stâlcind în bătaie o ziaristă. 
Ciorba manastireasca
Rețetă de ciorbă mănăstirească de legume - Ideală pentru perioada postului
Mâncarea făcută la mănăstire este magică. Este o mâncare simplă, cu ingrediente de cea mai bună calitate, făcută cu mare drag și cu multă răbdare și dragoste. Este o mâncare dincolo de spațiu și negurile vremii, parcă simți în ea secolele care s-au scurs și dragostea și credința care au rămas pietrele de temelie. Este dovadă clară că mâncarea bună este simplă, cu ingrediente la îndemână, îți aduce cu drag aminte de vremurile când oamenii știau să trăiască simplu și să fie fericiți.
Nicolae Ciuca
Nicole Ciucă, de partea antreprenorilor: O prioritate clară și asumată a PNL este crearea unui mediu propice investițiilor, în care firmele românești să se dezvolte
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă anunţă joi că o prioritare clară şi asumată a PNL este crearea unui mediu propice investiţiilor, în care firmele româneşti să aibă capacitatea de a se dezvolta. Liderul liberal afirmă că şi în actuala configuraţie guvernamentală, continuă să susţină mediul privat, singura soluţie pentru păstrarea locurilor de muncă ale românilor, crearea altora noi şi creşterea economiei reale pe termen lung. 
Descinderi
Descindere majoră în București și Ilfov: O rețea de trafic internațional cu autoturisme de lux a fost anihilată - Prejudiciu imens
Într-o operațiune amplă desfășurată astăzi, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Furturi de Autovehicule au efectuat trei percheziții domiciliare și au emis opt mandate de aducere în București și în Județul Ilfov. Această intervenție face parte dintr-un dosar penal care investighează înșelăciunea, falsul intelectual și uzul de fals, cu un prejudiciu estimat la 400.000 de euro.
Crimă/ Arhivă foto
Crimă Mureș. Bărbat, arestat preventiv pentru omor calificat. A intrat în casa unei femei şi, pentru că aceasta l-a prins, a sufocat-o și a dat foc casei
Un bărbat de 46 de ani a fost arestat, fiind suspectat de o crimă oribilă. Acesta a încercat să fure dintr-o locuință și a fost prins de proprietară. Ca să scape de aceasta, a omorât-o și a dat foc casei. Cazul petrecut în urmă cu aproximativ o lună a îngrozit comunitatea locală și i-a pus pe polițiști în alertă maximă. Urmează detalii care vă pot afecta emoțional!