Articolele din categoria ACTUAL:

Mircea Geoana
Mircea Geoană, mesaj de Ziua Națională: Toţi aparţinem unei singure naţiuni. Să-i dăm şansa unui nou început
După ce Moldova şi Ţara Românească au devenit o singură ţară, sentimentul unităţii a crescut şi toate teritoriile locuite de români au început să vibreze, întrezărind posibilitatea realizării întregului vis, a afirmat secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care subliniază că toţi aparţinem unei singure naţiuni faţă de care avem obligaţia să ne strângem rândurile şi să-i dăm şansa unui nou început.
Maia Sandu (foto: FB)
Mesajul Maiei Sandu, de Ziua Națională: „România ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii. Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie”
Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei României, în care își exprimă recunoștința moldovenilor față de țara vecină. Ea a subliniat importanța legăturii strânse dintre cele două țări, evidențiind sprijinul constant pe care România l-a acordat Republicii Moldova în diverse domenii.
Parada militara Arcul de Triumf / FOTO INQUAM (George Călin)
Parada militară de Ziua Națională a României la Arcul de Triumf - Aproape 100.000 de români în public
Parada militară de Ziua Naţională a României, organizată vineri în Capitală, s-a încheiat, peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care s-au alăturat militari străini, defilând pe sub Arcul de Triumf.
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu: Istoria şi Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unităţii noastre şi, iată, avem prilejul, cu fiecare nouă provocare a prezentului, să demonstrăm că împreună, noi românii, avem puterea de a ne atinge marile obiective
Premierul Marcel Ciolacu afirmă, în mesajul transmis de Ziua Naţională, că lumea este pusă în faţa unor situaţii greu de anticipat în urmă cu câţiva ani. ”Istoria şi Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unităţii noastre şi, iată, avem prilejul, cu fiecare nouă provocare a prezentului, să demonstrăm că împreună, noi românii, avem puterea de a ne atinge marile obiective”, subliniază el. 
Romania
Tot mai mulți români se mândresc cu naționalitatea lor - Sondajul care arată cât a crescut mândria românilor în ultimii 10 ani
Ponderea celor care se declară mândri că sunt români a crescut cu 12% în ultimii 10 ani, iar a celor care declară că arborează tricolorul de Ziua Naţională, cu 23%, relevă un Sondaj INSCOP realizat la comanda News.ro. De asemenea, peste 90% dintre cei chestionaţi consideră că a fi român înseamnă să cunoşti limba română, un procent similar apreciind că a fi român înseamnă să ai cetăţenia română. Peste un sfert dintre români ar fi de acord cu mutarea Zilei Naţionale într-un anotimp mai călduros, mai indică sondajul. ”Datele comparative culese de INSCOP Research în 2013, respectiv în 2023 arată foarte clar că în ultimul deceniu, sentimentul patriotic al românilor s-a întărit semnficativ pentru toate categoriile socio-demografice”, remarcă directorul INSCOP Research, Remus Ştefureac.
Angel Tilvar
Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Națională: România are o voce puternică şi un statut respectat în lume şi datorită rezultatelor remarcabile pe care militarii noştri le au alături de cei ai ţărilor aliate şi partenere
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Naţionale, că ”România are o voce puternică şi un statut respectat în lume şi datorită rezultatelor remarcabile pe care militarii noştri le au alături de cei ai ţărilor aliate şi partenere”. ”Tocmai de aceea, românii îşi preţuiesc militarii şi îşi pun încrederea în ei”, a subliniat el.