Articolele din categoria ACTUAL:

Cele mai bune universități din România în 2023
Cele mai bune universități din România în 2023: Cine sunt campionii educației superioare în țara noastră
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca și Universitatea din București se află în fruntea clasamentului universităților din România, într-un top realizat de un grup independent de experți din mai multe instituții de învățământ superior. Aceste două instituții de învățământ superior sunt recunoscute pentru reputația lor academică excelentă și oferă o gamă vastă de programe educaționale în diverse domenii. De asemenea, pe locul 3 în acest clasament se află Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, la egalitate cu Universitatea Politehnica București, considerate ca unele dintre cele mai bune universități din țară.
Mașinile de care românii se feresc
Mașinile de care românii se feresc. Doar 0,7% dintre cumpărătorii de pe piața second hand s-au interesat de ele în 2023
Piața automobilelor second hand în România a fost una extrem de dinamică în anul 2023. Un studiu de specialitate a analizat preferințele cumpărătorilor pentru a înțelege ce tip de mașini atrage cel mai mult atenția, dar și să identifice mașinile de care românii se feresc în procesul de achiziționare. Rezultatele au arătat că doar 0,7% dintre cumpărătorii de pe piața second hand s-au interesat de acest tip de mașini în anul care se încheie curând, indicând o atitudine de precauție sau preferințe diferite în rândul consumatorilor.
Ce mânca Iisus, conform mărturiilor din Biblie
Hrana lui Iisus Hristos. Ce mânca Mântuitorul, conform mărturiilor din Biblie
Hrana lui Iisus Hristos, cel mai important personaj din istoria creștinătății, a fost o temă de interes pentru mulți credincioși și cercetători ai Scripturilor de-a lungul timpului. Deși Biblia nu oferă detalii exhaustive despre tipurile specifice de mâncare consumate de Mântuitorul, există câteva mărturii și informații care ne permit să avem o perspectivă asupra alimentației Sale în acea perioadă.
Ambulanțele pot avertiza luminos utilizând culoarea roşie când se deplasează în acţiuni
Senatorii au decis: Ambulanțele pot avertiza luminos utilizând culoarea roşie când se deplasează în acţiuni
Un proiect inițiat de parlamentarii PNL și adoptat marți de Senat prevede că autospecialele care fac parte din serviciul de ambulanță vor putea utiliza semnale speciale de avertizare luminoase de culoare roșie în timpul intervențiilor de urgență. Astfel, aceste vehicule vor putea semnaliza în mod corespunzător prezența lor în trafic și vor beneficia de prioritate în deplasarea către locurile de intervenție. Această măsură vine în sprijinul eficienței serviciilor de ambulanță și are scopul de a asigura o mai bună fluiditate a traficului, facilitând astfel intervenția promptă și salvarea de vieți în situații critice.
Un vasluian a cerut în avans ajutorul de înmormântare
Un vasluian a cerut în avans ajutorul de înmormântare. „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltã?! Eu îi vreau acum cât trãiesc”
O cerere inedită a stârnit controverse în mica localitate Băcești, județul Vaslui, și l-a lăsat pe primarul Horatiu Cărăușu mut de uimire. Un cetățean a solicitat ca suma aflată în contul său din lumea cealaltă să-i fie acordată pe loc, argumentând că nu are nevoie de bani odată ce trece în neființă, și că are dreptul să beneficieze de aceștia pe durata vieții.