Articolele din categoria ACTUAL:

 Cele mai norocoase zodii până la finalul anului 2023
Cele mai norocoase zodii până la finalul anului 2023 - Portițe spre o relație spirituală mai profundă pentru unii nativi
Luna decembrie, o lună magică, se apropie de final. Ești binecuvântat cu șansa și abilitatea de a corecta cursul lucrurilor, astfel încât să poți îmbrățișa norocul divin care ți-a fost destinat. Niciodată nu este prea târziu să încerci din nou, sau poate chiar pentru prima dată. Trebuie să crezi în tine și în visurile tale. Ultima lună a anului se apropie de final și trebuie să fii pregătit pentru începerea unui nou an. 
Pompieri /Arhivă foto
Panică într-un bloc din Suceava, după ce o garsonieră a luat foc în miez de noapte! 70 de persoane, evacuate
Panică într-un bloc din municipiul Suceava. 70 de persoane şi-au părăsit locuinţele, în noaptea de joi spre vineri, după ce un incendiu a izbucnit într-o garsonieră situată la etajul al treilea al imobilului. Proprietarul garsonierei care a luat foc a fost scos semiconştient din imobil. Flăcările au afectat nu doar garsoniera, ci şi uşile, tencuiala şi pereţii altor locuinţe.
Sfântul Ierarh Petru Movila
Sărbătoare 22 decembrie. Cruce neagră în calendarul ortodox - Toți credincioșii trebuie să știe care este însemnătatea acestei zile
Petru Movila s-a nascut la 21 decembrie 1596, fiind al patrulea fiu al voievodului Moldovei -Simion Movila. Tatal sau a murit la 1607 si sub domnia lui Stefan Tomsa (1611), familia lui Petru Movila s-a retras in Polonia, unde avea multe rude. Si-a continuat studiile la Colegiul Fratiei Ortodoxe din Liov. Petru Movila a vizitat in 1622 vestita manastire Pecerska, unde s-a imprietenit cu staretul Zaharia Copistensclii si cu mitropolitul Iov Boretchi al Kievului. A fost tuns in monahism la Lavra Pecerska, dupa anul 1625, iar in toamna anului 1627, la varsta de 31 de ani, a fost ales egumen al manastirii. In timpul staretiei sale de aici, Petru Movila pune bazele unui colegiu la Kiev, care va Academie – scoala cu caracter universitar, considerata cea mai veche institutie de invatamant superior la slavii ortodocsi. In anul 1632, la moartea mitropolitului Iov, a fost ales in unanimitate Mitropolit al Kievului, Galitiei si a toata Rusia. In aceasta calitate a alcatuit o "Marturisire Ortodoxa", in limba latina, care a fost aprobata de Sinodul de la Iasi din 1642 si confirmata de toti patriarhii ortodocsi.
Românii vor mânca de Crăciun carne de porc din Spania, Germania sau Ungaria
Românii vor mânca de Crăciun carne de porc din Spania, Germania sau Ungaria. Date statistice surprinzătoare de la INS
Cu apropierea sărbătorilor de iarnă, românii se pregătesc să pună pe masa de Crăciun tradiționala carne de porc. Totuși, datele statistice furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) indică faptul că în acest an, o bună parte din carnea de porc consumată de români provine din import. Astfel, Spania, Germania și Ungaria se numără printre principalele surse de carne de porc pentru masa festivă a românilor.