Articolele din categoria ACTUAL:

Politia
Zeci de șoferi s-au urcat beți la volan, în Ajunul Crăciunului - Pericol pe șoselele din România
Ministerul Afacerilor Interne anunţă luni că în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au reţinut 446 permise de conducere, din care 74 pentru consum de alcool şi 15 pentru consum de droguri. Structurile MAI au intervenit în cazul a 4.992 evenimente, iar la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 959 de posibile infracţiuni, peste 26% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant 184 de autori de infracţiuni, mai anunţă ministerul.
Jessie Banes
Mămăligă împăturită, preparat specific ardelenesc pregătit cu drag de Jessie Baneș
În Ajunul Crăciunului, talentata cântăreață și moderatoare Gold FM Jessie Baneș și-a arătat și latura de harnică gospodină, pregătind pentru familie o rețetă tipic ardelenească și stârnind pofta fanilor de pe rețelele de socializare. Urmând trucurile bunicii sale și adăugând minunatul său colind pe fundal, „Vin românii de Crăciun acasă”, pentru a crea o magică atmosferă de Crăciun, Jessie Baneș a pregătit o gustoasă mămăligă împăturită, preparat cunoscut în Ardeal și sub denumirea de „mămăligă în straturi” sau „taci și înghite”.
Masini poluante
Mașinile cu motor termic nu vor mai putea menține motorul pornit dacă staționează, în România - Proiect legislativ inedit
Senatorul neafiliat Ion-Dragoş Popescu, ales pe listele USR-PLUS în Parlament, a depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice care prevede interzicerea „staţionării autovehiculelor cu motorul termic pornit în oraşe şi municipii”. Nerespectarea acestei prevederi este sancţionată cu două sau trei puncte-amendă. El susţine că această este „o măsură concretă anti-poluare”. 
Betleem
Oraşul biblic Betleem anulează festivităţile de Crăciun pentru a denunţa situaţia din Fâşia Gaza
Municipalitatea din Betleem, în Cisiordania ocupată, locul unde consideră creştinii că s-a născut Isus, a decis să anuleze toate festivităţile de Crăciun, în semn de susţinere a palestinienilor din Fâşia Gaza, iar în locul tradiţionalului brad împodobit de Crăciun oraşul biblic a instalat o scenă simbolică a Naşterii care denunţă bombardamentele Israelului, iar biserici din oraş cer ”oprirea genocidului imediat”.