Articolele din categoria ACTUAL:

Una dintre critici este că ar fi vorba de o lege cu dedicație
CES, aviz negativ legii prin care Iohannis poate candida la parlamentare fără să demisioneze. S-ar pune sub semnul întrebării Constituția
Consiliul Economic și Social (CES) a dat aviz negativ Legii prin care președintelui Klaus Iohannis i s-ar permite să candideze la alegerile parlamentare, chiar dacă este încă președinte în funcție. Potrivit punctului de vedere exprimat, s-ar pune sub semnul întrebării articolul din Constituție referitor la independența președintelui României. În același timp, în ciuda criticilor extrem de dure ale proiectului, Consiliul Legislativ i-a dat aviz favorabil cu observații.
Alertă în zonele distruse de viituri. Risc uriaș de boli precum hepatita, leptospiroza şi dizenteria
Alertă în zonele distruse de viituri. Risc uriaș de boli precum hepatita, leptospiroza şi dizenteria
O nouă avertizare medicală a fost emisă pentru regiunile afectate de inundații recente, unde specialiștii atrag atenția asupra riscului crescut de îmbolnăvire cu boli grave, precum hepatita, leptospiroza și dizenteria. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a publicat un ghid de prevenție adresat populației din aceste zone, detaliind măsurile esențiale pentru protecția sănătății în condițiile create de inundații, precum și principalele riscuri de îmbolnăvire.
Pentru o altă serie de acte și proceduri este nevoie de prezența fizică a părților
Românii care au nevoie de acte la NOTAR nu vor mai sta la coadă. Vezi LISTA actelor ce pot fi eliberate ONLINE
Românii care au nevoie de diverse acte notariale nu vor mai fi nevoiți să stea la rând pentru a le obține. Un proiect de lege îi va obliga pe notarii publici care vor să facă acte și proceduri în format electronic să folosească o singură platformă IT, Top-not. Chiar și așa, activitatea electronică se va desfășura numai la sediul profesional al notarului, însă anumite acte pot fi eliberate și fără prezența fizică a părților.