Articolele din categoria ACTUAL:

Beneficiile românilor odată cu accesul în spațiul Schengen aerian și maritim. Foto: Profimedia
Care sunt, concret, beneficiile românilor, din martie 2024, odată cu accesul în spațiul Schengen aerian și maritim
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, după 13 ani de negocieri aproape fără speranță, România va fi acceptată în Spațiul Schengen. Dar nu cu totul, ci doar cu transportul aerian și cel maritim. Cel rutier este promis pentru 2025. Prin urmare, ce înseamnă acest lucru, concret, pentru români, în contextul în care cea mai mare problemă, aglomerația din vămi, nu va fi eliminată?
Andreea Marin. Foto: Captură YouTube
Andreea Marin, dezvăluiri cutremurătoare despre divorțul de Ștefan Bănică Jr. „Era o continuă nefericire”
Unul dintre cele mai mediatizate și controversate divorțuri din lumea showbiz-ului românesc rămâne cel dintre Andreea Marin și Ștefan Bănică Jr. În urmă cu 10 ani, această despărțire a făcut valuri mari în presă și a șocat fanii celor doi artiști. Andreea Marin, în vârstă de 49 de ani, și Ștefan Bănică Jr., în vârstă de 56 de ani, au părăsit această relație în 2013, după o căsătorie de șapte ani. Îndrăgita vedetă a ales să își deschidă sufletul și să vorbească despre acest episod din viața sa.  
Alfred Simonis
Simonis critică în termeni duri inițiativa de independență a Ținutului Secuiesc: Nu avem ce dezbate, nu putem negocia suveranitatea și integritatea teritorială
Liderul deputaţilor AUR, Alin Coleşa, a criticat, joi, în plen, reunirea Camerei Deputaţilor în şedinţă pentru respingerea proiectelor privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că este o "forţare procedurală", în timp ce preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a replicat că sesiunea parlamentară nu s-a încheiat şi deputaţii au fost chemaţi la serviciu.
Ferma Dacilor/ Inquam Photos / Bogdan Buda
Ferma Dacilor. Parchetul a cerut un raport de la compania Electrica! Patronul pensiunii s-a plâns în repetate rânduri că există probleme cu tensiunea
Mai multe anchete au loc în paralel pentru a stabili cauzele producerii incendiului de la Ferma Dacilor - pensiune din Prahova deținută de Cornel Dinicu - în urma căruia 8 persoane și-au pierdut viața. Surse judiciare, citate de Realitatea PLUS, susțin că Parchetul a cerut raport de la compania Electrica. Solicitarea vine în condițiile în care Dinicu s-ar fi plâns în repetate rânduri că în cadrul pensiunii a observat că există probleme cu tensiunea.
Turiștii sunt sfătuiți să verifice și existența mijloacelor de intervenție
Vezi dacă unitatea turistică unde își faci rezervare are autorizație de securitate la INCENDIU. Listele pentru Prahova, Brașov și Buzău
Tragedia de complexul Ferma Dacilor, unde 8 oameni și-au găsit sfârșitul într-un incendiu devastator, a scos la iveală lanțul de ambiguități legislative și de reglementare din cauza cărora astfel de unități pot funcționa fără avizele necesare. Cu toate acestea, este relativ simplu să verificați dacă unitatea turistică unde vreți să vă cazați este sigură din punct de vedere al securității la incendiu.
Morgă/ Arhivă foto Inquam Potos/ Octav Ganea
Anchetă uriașă la Spitalul Judeţean din Deva. O femeie susţine că a fost dusă în mod eronat la morgă: "O zi şi o noapte m-au ţinut acolo..."
O anchetă a fost deschisă la Spitalul Judeţean din Deva, după ce în spaţiul public au apărut imagini cutremurătoare cu o femeie care spune că în anul 2022 a fost dusă în mod eronat la morga spitalului şi că urma chiar să i se facă autopsia de vie. "O zi şi o noapte m-au ţinut acolo, cu morţii peste mine", a mărturisit femeia.