Articolele din categoria ACTUAL:

Cherhanaua Tasaul. Foto: Captură YouTube
Nenorocirea de la Ferma Dacilor se poate repeta oricând în Năvodari. Cherhana care funcționează fără autorizații, o adevărată bombă cu ceas
O tragedie similară cu cea de la Ferma Dacilor s-ar putea repeta oricând. Restaurante celebre, frecventate de turiști, edili și oameni din vârful instituțiilor de stat an de an, au ajuns să funcționeze fără grijă și fără autorizații. Iar asta în schimbul evenimentelor festive asigurate și reducerilor semnificative. Cherhanaua Tașaul din Năvodari ar fi una dintre ele.
Garda Națională de Mediu a verificat vulcanizările din București - 4.000 de anvelope care au intrat în ţară ca fiind second hand erau, de fapt, deşeuri
Garda Națională de Mediu a verificat vulcanizările din București - 4.000 de anvelope care au intrat în ţară ca fiind second hand erau, de fapt, deşeuri
Comisarii Gărzii de Mediu au verificat 21 de vulcanizări din Bucureşti, după ce au fost sesizaţi de către ANPC cu privire la existanţa a peste 4.000 de anvelope care au intrat în ţară ca fiind second hand, dar erau de fapt deşeuri. S-au dat amenzi de peste 22.000 de lei, deşeurile au fost confiscate şi au fost sesizaţi procurorii.
Autovehiculele "inteligente" stochează automat date
Spionaj în mașinile noastre: Autovehiculele "inteligente" stochează automat date precum mesajele text și apelurile, fără ca proprietarul să știe
În era tehnologiei avansate și a conectivității constante, mașinile noastre au devenit adevărate centrale de informații personale. Autovehiculele "inteligente" de astăzi sunt echipate cu sisteme sofisticate de monitorizare și înregistrare a datelor, care stochează automat o gamă largă de informații despre proprietarii lor. Una dintre cele mai îngrijorătoare practici ascunse este faptul că aceste mașini spionează în mod discret mesajele text și apelurile fără ca proprietarul să fie conștient de acest lucru. 
Rareș Bogdan, dezvăluiri din culisele negocierilor pentru Schengen. Foto: Profimedia
Rareș Bogdan, dezvăluiri din culisele negocierilor pentru Schengen. „OMV nu a mișcat un deget pentru Romania. Fiecare condiționalitate a fost negociată la sânge”
România va intra în Spațiul Schengen, dar numai pe căile aeriană și maritimă. În continuare, traficul rutier este blocat la aderare, dar există speranțe ca terestrul să fie acceptat cel mai târziu în 2025. Europarlamentarul Rareș Bogdan a dezvăluit, într-o intervenție la Realitatea PLUS, a dezvăluit culisele negocierilor și felul in care Austria a incercat din răsputeri să pună bețe în roate aderării României la spațiul Schengen.
Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă cu măsuri privind salarizarea personalului din învăţământ
Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă cu măsuri privind salarizarea personalului din învăţământ
Guvernul a adoptat, joi, proiectul ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri privind salarizarea personalului din învăţământ şi din alte sectoare bugetare. Astfel, pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, creşterile sunt între 19,4% şi 20,5%; creşterea salarială brută medie totală în 2024 fiind de aproape 20%, din care va fi o creştere brută medie de aproape 13% în ianuarie.
Beneficiile românilor odată cu accesul în spațiul Schengen aerian și maritim. Foto: Profimedia
Care sunt, concret, beneficiile românilor, din martie 2024, odată cu accesul în spațiul Schengen aerian și maritim
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, după 13 ani de negocieri aproape fără speranță, România va fi acceptată în Spațiul Schengen. Dar nu cu totul, ci doar cu transportul aerian și cel maritim. Cel rutier este promis pentru 2025. Prin urmare, ce înseamnă acest lucru, concret, pentru români, în contextul în care cea mai mare problemă, aglomerația din vămi, nu va fi eliminată?