Articolele din categoria ACTUAL:

Vladimir putin pe salteaua de judo. Foto: Profimedia
Un judoka român aruncă în aer una dintre marile minciuni din biografia lui Vladimir Putin
 Este cunoscut faptul că Vladimir Putin este un pasionat al sporturilor, fiind chiar președinte de onoare al Federației Internaționale de Judo. Imagini și videoclipuri cu țarul de la Kremlin pe salteaua de judo au făcut înconjurul lumii și au ajutat la construcția unei reputații  de „dur”.  Cu toate acestea, un român vine să demonteze mitul care a alimentat imaginea puternică a președintelui Rusiei.
Ce salariu are Anca Dragu ca președintă a Băncii Moldovei
Ce salariu are Anca Dragu ca președintă a Băncii Moldovei
Anca Dragu, cunoscută drept prima femeie care a devenit președinte al Senatului, atrage atenția nu doar prin pozițiile politice ocupate, ci și prin surprinzătoarea sa carieră în domeniul financiar. În prezent, aceasta ocupă funcția de președinte al Băncii Moldovei, instituția financiară centrală a țării vecine. Un aspect interesant de discutat este, fără îndoială, nivelul salarial pe care îl are în calitate de președinte al Băncii Moldovei, având în vedere experiența sa vastă în domeniul financiar și economic.
Imaginea care te atrage cel mai mult îți va spune unde te va duce calea vieții
Imaginea care te atrage cel mai mult îți va spune unde te va duce calea vieții
Opțiunile vieții noastre și alegerile pe care le facem ne definesc și ne influențează parcursul în moduri surprinzătoare. Uneori, există întrebări persistente și dileme pe care le purtăm în interiorul nostru, așteptând un răspuns sau o direcție. Dar ce-ar fi dacă există un test unic și misterios care ar putea dezvălui secretul sinelui nostru interior și ar răspunde la aceste întrebări care ne bântuie deja de mult timp?
Patriarhul Daniel, în topul bugetarilor de lux
Patriarhul Daniel, în topul bugetarilor de lux. Salariul său este cât al președintelui Senatului
Una dintre personalitățile ce polarizează în România atunci când vine vorba de veniturile bugetarilor de rang înalt este Patriarhul Daniel, liderul Bisericii Ortodoxe Române. Cu un salariu care rivalizează cu cel al președintelui Senatului, el se află în topul bugetarilor de lux, generând dezbateri aprinse în rândul opiniei publice privind modul în care sunt alocate resursele financiare ale țării.
Alexandru Rafila / Foto: Inquam Photos
Deblocarea angajărilor în sănătate. Rafila, mesaj către managerii unităților medicale: Nu trebuie să așteptăm 6 luni
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat joi, după adoptarea memordandumurilor în Guvern pentru deblocarea posturilor din sănătate, că unităţile sanitare care au solicitat scoaterea acestor posturi la concurs trebuie să demareze imediat procedurile, și nu să aştepte şase luni. \"\"Rugămintea mea este să facă acest lucru cât mai repede\"\", a mai spus ministrul. În total, peste 2.500 de posturi de medic în spitalele din România au fost deblocate prin decizia Executivului şi 365 de posturi la serviciile de Ambulanţă.
Cine este sufletul tău pereche și care este lecția karmică pe care ți-o pregătește, în funcție de zodie
Cine este sufletul tău pereche și care este lecția karmică pe care ți-o pregătește, în funcție de zodie
Căutarea sufletului pereche și înțelegerea lecției karmice care ne este pusă în față este o călătorie plină de provocări și descoperiri. În cazul iubirilor karmice, destinul ne oferă un drum complex și plin de dificultăți, unde greșelile, durerile, lacrimile și obsesiile devin lecții necesare pentru evoluția noastră. Astfel, este momentul să pășim în lumea semnelor zodiacale și să explorăm cine este sufletul nostru pereche și ce învățăminte karmice ne sunt încredințate în această călătorie a iubirii.
Trenuri în flăcări, în apropiere de Podul Grant
15 vagoane de tren mistuite de flăcări, în apropiere de Podul Grant. Intervenție masivă a pompierilor. S-a emis mesaj RO-Alert
Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu produs la două vagoane dezafectate, în zona de triaj dintre Gara Basarab și Podul Grant. Echipajele de intervenție au fost alertate la locația incidentului și au ajuns rapid la fața locului pentru a acționa în vederea limitării și stingerii incendiului. Situația este una deosebit de periculoasă, deoarece flăcările se manifestă cu intensitate și degajări mari de fum.
Cât mai costă construirea unei case în 2024
Cât mai costă construirea unei case în 2024. „Cu creșterile din ultima perioadă, preconizez o creștere de 30-40%”
În contextul în care prețurile imobiliare au înregistrat creșteri galopante și apoi au traversat perioade de turbulențe în ultimii ani, piața imobiliară în 2024 este caracterizată de o anumită nesiguranță în ceea ce privește stabilirea prețurilor pentru construcția unei case. Cu schimbările în economie și inventarului imobiliar disponibil, determinarea costurilor reale devine un aspect dificil de evalua și necesită o analiză atentă a factorilor care influențează piața imobiliară în prezent.
O tânără din Satu Mare si-a luat o purcelușă ca animal de companie și o crește în casă
O tânără din Satu Mare si-a luat o purcelușă ca animal de companie și o crește în casă. Videoclipurile au ajuns virale pe internet
Chiar dacă ne-am aștepta să locuiască într-un coteț, cea mai virală purcelușă din România are propria ei căsuță cu geam, calorifer și bec pe senzori. Pe rețelele de socializare a adunat aproape două milioane de vizualizări și are fani pe toată planeta. Deși cântărește 120 de kilograme, stăpâna ei o tratează în continuare ca pe un pui.
Trenurile circulă în condiții de iarnă/ Arhivă foto
Gerul provoacă noi probleme pe calea ferată. Circulația trenurilor, pertutrbată pe raza regionalei CFR Craiova: 4 trenuri, afectate
Noi probleme pe calea ferată. Circulaţie feroviară este pertutrbată, joi dimenața, pe raza regionalei CFR Craiova. 4 trenuri au rămas în gări, după ce un macaz a îngheţat. Cu o zi în urmă, temperaturile au fost atât de scăzute în județul Brașov, încât au crăpat șinele de cale ferată, provocând întărzieri uriașe pentru câteva trenuri.