Articolele din categoria ACTUAL:

Horoscopul de WEEKEND 13-14 ianuarie 2024
Horoscopul de WEEKEND 13-14 ianuarie 2024. Astrele ne împing să facem schimbări importante în viață. Trei zodii își schimbă perspectiva asupra banilor
Horoscopul de weekend 12-14 ianuarie 2024. Venus se află în cuadratură cu Marte și Saturn, adăugând o doză suplimentară de provocare și dificultate în viața noastră. În plus, Luna Nouă în Capricorn, aflată în conjuncție cu Marte și Pluto, amplifică presiunile și tensiunile existente. Aceste aspecte ne fac să ne întrebăm cum ne putem schimba modul de viață și care obiceiuri blocate ne împiedică să evoluăm.
Ionut Stroe
Stroe, despre prezența lui George Simion și a Dianei Șoșoacă la protestul transportatorilor: Figuranți obișnuiți de la orice scandal
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ stroe comentează, într-o postare pe Facebook, prezenţa liderului AUR George Simion şi a senatorului Diana Şoşoacă, printre transportatorii care protestau la intrarea în Capitală şi care i-au respins pe cei doi politicieni, numindu-i ” figuranţii obişnuiţi de la orice scandal, cu aceeaşi recuzită de ţipete şi violenţă” şi afirmând că scopul lor este ”dezordinea, violenţa, o formă de anarhie din care ei să culeagă voturi”. 
China și Rusia au stabilit recorduri comerciale în 2023. Foto: Profimedia
China și Rusia au stabilit recorduri comerciale în 2023, în timp ce schimburile cu SUA au scăzut semnificativ
Potrivit datelor publicate vineri de Vama chineză, schimburile comerciale dintre China și Rusia au atins un nivel record în anul 2023, reprezentând o creștere semnificativă față de anii precedenți.  În același timp, cifrele raportate dezvăluie că schimburile comerciale cu Statele Unite au înregistrat o scădere pentru prima dată din 2019. Această schimbare de dinamică relevă posibilele schimbări geopolitice și comerciale în peisajul economic global și poate reprezenta un punct de pornire pentru noi strategii și alianțe comerciale între națiuni.
Echipaj SMURD/ Arhivă foto
Copil de 13 ani, în stare gravă după ce a făcut atac de cord în sala de curs! Momente de panică la o școală din Oradea
Caz cutremurător la Oradea! Un copil de numai 13 ani a făcut atac de cord chiar în sala de clasă. Băiatul a fost resuscitat de un echipaj SMURD ajuns la fața locului, ulterior fiind intubat și transportat la spital. În prezent, acesta se află internat în stare gravă, dar stabilă, la secţia ATI a unității medicale. Din informațiile existente, elevul nu ar fi făcut vreo activitate fizică solicitantă înaintea orei în timpul căreia i s-a făcut rău.
Povestea uimitoare a unui schior britanic care a îndurat 50 de ore în frig în Bucegi, spusă presei străine
Povestea uimitoare a unui schior britanic care a îndurat 50 de ore în frig în Bucegi, spusă presei străine
Un schior a avut de înfruntat o luptă epuizantă timp de două zile pentru a coborî pe un munte din România, în mijlocul unui frig înțepător, al întunericului și al sentimentului terifiant de singurătate. La împlinirea unui an de la acest incident, el a decis să-și împărtășească povestea, dezvăluind toate detaliile incredibile ale acestei experiențe traumatizante.
Elevi/ Arhivă foto
Școală în condiții improprii pentru sute elevi din județul Galați. Micuții învață în containere, la 19 grade
Situație revoltătoare în județul Galați! Sute de elevi dintr-o comună gălățeană sunt nevoiți să învețe în condiții greu de imaginat. Mai exact, copiii fac orele în containere, unde temperatura nu urcă mai mult de 19 grade, și asta deoarece școala în care ar fi trebuit să-și desfășoare orele a intrat într-un proces de reabilitare. Părinții se tem pentru siguranța copiilor lor. 
Povestea remarcabilă a bărbatului care a vorbit cu astronauții de pe Stația Spațială
De la garajul său la cosmos: Povestea remarcabilă a bărbatului care a vorbit cu astronauții de pe Stația Spațială cu o antenă improvizată
În lumea fascinantă a radioamatorilor, un american a reușit să atingă unul dintre cele mai extraordinare momente. Cu o ingeniozitate remarcabilă și pasiunea sa pentru telecomunicații, bărbatul a reușit să stabilească o conexiune directă cu un astronaut de pe Stația Spațială Internațională (ISS), utilizând o antenă pe care a construit-o personal.
9 mituri despre vaping, demontate de Serviciul britanic de Sănătate / Foto: Profi Media
9 mituri despre vaping, demontate de Serviciul britanic de Sănătate
Conform Nanny State Index 2023, România este a 4-a cea mai restrictivă țară din UE în privința legislației în domeniul tutunului. Cu toate acestea în Parlamentul României apar constant inițiative legislative menite să introducă restricții suplimentare în domeniu. Spre deosebire de România, în Marea Britanie reducerea riscurilor asociate fumatului prin folosirea produselor alternative la fumat considerate de experți a fiind mai puțin nocive decât fumatul este recunoscută ca o strategie de sănătate publică. Într-o comunicare publică recentă, Serviciul Național de Sănătate al Marii Britanii (NHS England) demontează cele mai comune 9 mituri legate de aceste produse și recomandă înlocuirea fumatului cu produsele de vapat. 
Adina Alberts. Foto: Facebook
Adina Alberts a dezvăluit ingredientul esențial de care au nevoie persoanele peste 40 de ani pentru a se menține în formă
Adina Alberts a împărtășit publicului său câteva soluții esențiale pentru a face față kilogramelor în plus, în special pentru persoanele care au trecut de vârsta de 40 de ani. Cu o abordare holistică și cunoștințe medicale solide, Adina Alberts demonstrează că vârsta și metabolismul lent nu trebuie să fie obstacole în calea obținerii unei stări de sănătate și siluete dorite.
Rețea de pensionări fictive bine pusă la punct, destructurată de procurorii din Gorj
Rețea de pensionări fictive bine pusă la punct, destructurată de procurorii din Gorj. Femeia de serviciu, principalul pion în intermedierea șpăgilor
O întreagă rețea de pensionări fictive pe caz de boală a fost destructurată la Gorj! Capul rețelei ar fi fost chiar o femeie de serviciu, angajată a Policlinicii din Târgu Jiu. Ea asigura legătura dintre persoanele interesate să se pensioneze pe caz de boală și cei care întocmeau documentația pentru comisiile medicale de specialitate la Casa de Pensii. Femeia de serviciu intermedia și mita, care consta în câteva sute de lei sau alimente.