Articolele din categoria ACTUAL:

Mincina cu plafonarea adaosului la alimente! Lista produselor care s-au SCUMPIT
Mincina cu plafonarea adaosului la alimente! Lista produselor care s-au SCUMPIT
Scumpiri record după aplicarea măsurii de plafonare a prețurilor! În realitate, în prima lună din acest an o treime dintre alimentele de pe lista plafonării s-au scumpit considerabil. Printre acestea se numără și legumele sau fructele. Mai mult, chiar și după prelungirea plafonării adaosului comercial, o mulțime de alimente continuă să devină din ce în ce mai scumpe. Spre exemplu, un kilogram de roșii ajunge să coste și 35 de lei. 
Florin Barbu
Ministrul Agriculturii a pus gând rău produselor "marcă proprie" din marile rețele comerciale. Care este motivul
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat că a ridicat, într-o dezbatere de marţi, problemă semnalată de mai multe ori de către producătorii români şi anume că produsele acestora sunt ofertate de marile lanţuri comerciale la preţuri pe care le fac extrem de necompetitive, în raport cu produsele marcă proprie ale reţelei comerciale respective.
Liderii țării, pelerinaj la DNA în dosarul aurului FURAT. Ce politicieni vor fi audiați în cazul Roșia Montană
Liderii țării, pelerinaj la DNA în dosarul aurului FURAT. Ce politicieni vor fi audiați în cazul Roșia Montană
Prin inacțiune sau prin înscrierea sitului în patrimoniu UNESCO, toate guvernele au contribuit la crearea pagubei care se ridică la câteva miliarde de dolari în dosarul Roșia Montană. Dacă statul român ar fi permis derularea contractului pe care l-a semnat cu canadienii de la Gabriel Resources, România ar fi câștigat circa 2 miliarde de dolari și ar fi beneficiat de investiții în diferite domenii cheie.
Nicolae Ciuca
Ciucă: Vom face toate demersurile pentru ca autorităţile spaniole să repună în discuţie acordul prin care toate cultele religioase din Spania ar urma să beneficieze de acelaşi tratament fiscal
Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu PS Timotei, episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei, la sediul din Madrid al Episcopiei. liderul PNL a adăugat că i-a promis acestuia că „vom face toate demersurile pentru ca autorităţile spaniole să repună în discuţie acordul prin care toate cultele religioase din Spania ar urma să beneficieze de acelaşi tratament fiscal, cu precădere în ceea ce priveşte taxele imobiliare”.
Statistici din domeniul constructiilor
Ministrul Economiei: Datele publicate astăzi de INS despre evoluţia sectorului de construcţii în anul 2023 arată încă o dată justeţea politicii noastre de accelerare a investiţiilor
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan-Radu Oprea a afirmat că datele publicate, marţi, de către Institutul Naţional de Statistică (INS) despre evoluţia sectorului de construcţii în anul 2023 arată „încă o dată justeţea politicii noastre de accelerare a investiţiilor”.
Nicolae Ciuca
Nicolae Ciucă, întâlnire cu Alberto Núñez Feijóo, preşedintele Partidului Popular din Spania
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut în cadrul vizitei oficiale în Spania o intâlnire cu Alberto Núñez Feijóo, preşedintele Partidului Popular din Spania. Ciucă afirmă că i-a propus să discute cu reprezentanţii comunităţii româneşti despre intenţiile lor de implicare în viaţa politică, economică şi socială de aici şi l-a rugat ca partidul său să sprijine demersul guvernamental pentru acordarea dublei cetăţenii pentru români şi să îndrepte regimul de taxare la care este supusă Biserica Ortodoxă.
Zilele Brâncuși, la Dolj. Președintele Consiliului Județean - Cosmin Vasile: „Arta marelui artist a reușit să uimească o lume întreagă”
Zilele Brâncuși, la Dolj. Președintele Consiliului Județean - Cosmin Vasile: „Arta marelui artist a reușit să uimească o lume întreagă”
Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a transmis un mesaj cu prilejul încheierii evenimentului de marcă "Zilele Brâncuși". Manifestarea a adus laolaltă iubitori ai artei, invitați speciali și vizitatori entuziaști, subliniind contribuția excepțională a marelui artist Constantin Brâncuși la patrimoniul cultural mondial.
Neregli cherhana/ Captură video Dobrogea LIVE
O cunoscută cherhana de la malul mării, amendată de Protecția Consumatorilor: produse expirate și pește în stare de PUTREFACȚIE
Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa  au găsit mai multe nereguli la o cherhana din Constanța, frecventată de zeci de turiși în căutare de mâncare bună și aer curat. Printre acestea se numără peşte cu aspect de intrare în putrefacţie, mizerie în blocul alimentar, legume cu mucegai şi produse alimentare expirate.CJPC Constanţa a amendat cherhanaua cu 14.000 de lei.
Poliție / Foto: Inquam Photos
Bătaie cu pumni și picioare între membrii a două familii din Mogoșoaia. Un bărbat a fost arestat preventiv, după ce a intrat cu mașina în 2 oameni
Poliția a intervenit pentru dezamorsarea unui conflict spontan, izbucit între membrii a două familii din localitatea ilfoveană Mogoșoaia. Oamenii s-au lovit cu pumnii și picioarele, dar și obiecte contondente, iar lucrurile au degenerat la un moment dat, astfel că unul dintre bărbații implicați în conflict s-a urcat la volanul unei mașini și a lovit gardul unei locuințe. Mai mult, acesta ar fi lovit cu mașina și un tânăr de 19 ani, dar și o femeie de 49 de ani, după care a fugit de la locul faptei. În urma acestui conflict, trei persoane au ajuns la spital. O persoană a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.
Intervenție pompieri incendiu
Incendiu la un depozit de materiale plastice de pe DN73 A, la ieșirea din Predeal. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 7 ore
Un incendiu puternic a cuprins, în noaptea de luni spre marţi, o hală de depozitare a materialelor plastice situată pe DN 73A, la ieşirea din Predeal spre Pârâul Rece. Pompierii militari s-au luptat cu flăcările mai bine de 7 ore. Aceştia au reuşit să localizeze incendiul în cursul dimineţii zilei de marţi şi intervin pentru stingerea ultimelor focare şi pentru înlăturarea efectelor negative produse în urma incendiului.