Articolele din categoria ACTUAL:

O țară a legalizat consumul de canabis! Se pot forma "cluburi" care să cultive colectiv planta pentru consum propriu
O țară a legalizat consumul de canabis! Se pot forma "cluburi" care să cultive colectiv planta pentru consum propriu
Germania s-a alăturat grupului restrâns de ţări care au legalizat consumul de canabis în scop recreativ, după ce Bundestagul (camera inferioară a parlamentului) a adoptat vineri - cu unele amendamente - un proiect de lege cerut de guvernul de coaliţie format din social-democraţi, liberali şi Verzi, în pofida avertismentelor medicilor, juriştilor şi opoziţiei conservatoare, în timp ce ministrul german al sănătăţii a susţinut că astfel s-ar combate piaţa neagră.
Mișcare de ultimă oră a Partidului AUR: sesizare la CCR după ce judecătoarea Ciochină ar fi fost convocată la Cotroceni
Mișcare de ultimă oră a Partidului AUR: sesizare la CCR după ce judecătoarea Ciochină ar fi fost convocată la Cotroceni
Mișcare de ultimă oră a Partidului AUR după ce coaliția de guvernare a decis să comaseze alegerile europarlamentare cu cele locale. Formațiunea aflată în opoziție a depus la Curtea Constituțională o sesizare prin care solicită ca judecătoarea Ciochină să fie cercetată disciplinar. Cei din AUR susțin că aceasta ar fi fost convocată la Palatul Cotroceni de către președintele Iohannis și membrii coaliției PSD-PNL pentru a discuta despre comasarea alegerilor.
112
Un pasager a sunat la 112 și a cerut o pizza, încercând să anunțe codificat că e în pericol. Polițiștii au identificat mașina în care se deplasa și au descoperit că șoferul era drogat
Un bărbat care se afla, vineri, într-o maşină care circula în Sectorul 6 al Capitalei a sunat la 112 şi a anunţat, printr-un limbaj codificat, o infracţiune în derulare. Când au oprit maşina, agenţii au constatat că şoferul avea permisul suspendat şi avea o alcoolemie de 0.28 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Dorin Cioaba
Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, lansează un apel către organizațiile minorităților să nu facă alianțe cu partide extremiste
Dorin Cioabă, unul dintre reprezentanţi marcanţi ai comunităţii rome din România, cere liderilor altor organizaţii care reprezintă această etnie să renunţe la folosirea termenului „ţigan” atunci când fac referire la membrii acestei etnii. El le cere reprezentanţilor altor organizaţii reprezentative pentru minoritate să nu facă alianţe cu partidele extremiste, considerând că acestea vor să le distrugă tradiţiile.
Femeia care a lovit statuia din Iași s-a ales cu dosar penal. Foto: Captura Facebook
Femeia care a lovit statuia din Iași s-a ales cu dosar penal. Ce zice sculptorul despre reacția pensionarei revoltate
Scandalul statuii controversate continuă! Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere, după ce în spațiul public au apărut imagini în care o femeie lovește cu piciorul o statuie expusă în parcul Voievozilor. Femeia se arată revoltată și susține opera că ar reprezenta niște șerpi. Mai mult aceasta o vrea dărâmară. De cealaltă parte, cel care a realizat statuia susține că este uimit de reacția violentă a femeii. 
Carl Sagan. Foto: Profimedia
O profeție șocantă a lui Carl Sagan despre viitorul SUA agită spiritele dincolo de ocean
O profeție tulburătoare lansată de Carl Sagan cu privire la viitorul SUA fie îndeplung discutată pe rețelele de socializare, stârnind un val de controverse. În urmă cu aproape trei decenii, acest astronom, astrofizician și personalitate TV a emis un avertisment înspăimântător despre direcția în care se îndreaptă societatea americană, prevăzând o eră a dezinformării și pseudoștiinței.
Dragobetele vine cu SCUMPIRI record la flori! Cât costă un buchet cu o zi înainte de ziua iubirii la români
Dragobetele vine cu SCUMPIRI record la flori! Cât costă un buchet cu o zi înainte de ziua iubirii la români
A mai rămas o zi până la Dragobete, iar prețurile florilor au explodat. În luna iubirii, florile se vând mai scump cu 25%. Producătorii și comercianții spun că au cheltuieli tot mai mari cu îngrășămintele, încălzirea serelor, dar și cu importurile de semințe care au înregistrat scumpiri record de până la 50%. Astfel că, din solariu și până în magazin, un fir de lalea, de exemplu, ajunge la un preț și de trei ori mai mare. 
Testul detectivului suprem: Poți să găsești cele două pisici ascunse în mulțimea de pinguini?
Testul detectivului suprem: Poți să găsești cele două pisici ascunse în mulțimea de pinguini? Numai geniile le găsesc în doar 10 secunde
Într-o lume plină de provocări și teste pentru a-ți pune abilitățile de detectiv la încercare, unul dintre cele mai recente și interesante este acela de a găsi două pisici ascunse în mijlocul unei mulțimi de pinguini. Sună complicat? Cu siguranță da, dar doar cei cu adevărat atenți la detalii pot reuși să identifice cele două pisici și să le deosebească de pinguini.
Alina Gorghiu s-a întâlnit cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo. Foto: Facebook
Alina Gorghiu s-a întâlnit cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo. Egalitatea dintre femei şi bărbaţi în politică, printre subiectele tranșate la masa discuțiilor
Aflată în vizită în Japonia, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, s-a întâlnit joi cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo, Yuriko Koike. Printre subiectele aflate pe masa discuțiilor s-a aflat criza umanitară declanşată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, dar și egalitatea dintre femei și bărbați în politică. Această întâlnire a reprezentat un moment important pentru consolidarea colaborării între cele două țări.