Articolele din categoria ACTUAL:

România se pregătește de război. MApN anunță că medicii vor fi pregătiți să intervină
România se pregătește de război. MApN anunță că medicii vor fi pregătiți să intervină
Ministerul Apărării Naționale al României anunță o propunere legislativă care prevede completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, astfel încât medicii din țara noastră să fie instruiți pentru a putea interveni în caz de război, dar și în alte situații excepționale. Serviciile de medicină operațională vor fi furnizate de personalul medical militar și auxiliar sanitar militar din Ministerul Apărării Naționale.
Amenda protectia consumatorilor
Record: inspectorii de la Protecția Consumatorilor au dat 7 amenzi unui singur magazin și au retras 3 tone de mâncare
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului Timiş au făcut un control operativ la magazinul Unicarm din localitatea Orţişoara din judeţul Timiş, unde au găsit mai multe abateri printre care carne transportată în condiţii improprii, vitrine frigorifice murdare şi rupte, produse cu greutate mai mică decât era notată pe ambalaj sau produse depozitate în condiţii necorespunzătoare. Pentru toate acestea au fost date 7 amenzi în valoare de 63.000 de lei.
Elevi
Elevii români de clasa a opta au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale, arată un studiu realizat la nivel european
Un studiu realizat la nivel internaţional privind implicarea civică a elevilor de clasa a opta, cercetare care a inclus şi România, arată că elevii români au mai mare încredere în instituţiile europene decât în cele naţionale. Raportul dat publicităţii în urma studiului arată că 69%, dintre elevii români au încredere totală şi ridicată în Comisia Europeană, 68% dintre ei au încredere în Parlamentul European, şi doar 44% arată acelaşi nivel de încredere în Guvernul României.
Horoscop de dragobete
Horoscop de Dragobete: care sunt zodiile ce vor avea parte de multă dragoste
În spiritul sărbătorii Dragobete, moment special dedicat iubirii în tradiția românească, să aruncăm o privire asupra previziunilor astrologice pentru această zi plină de farmec. Dragobetele este sărbătorit pe 24 februarie și este considerat echivalentul românesc al Sfântului Valentin, oferind o oportunitate de a celebra dragostea și de a împărtăși sentimente speciale cu persoanele iubite. Iată ce rezervă astrele pentru fiecare semn zodiacal în această zi a iubirii:
Cele mai periculoase țări pentru șoferii de TIR. Foto: Profimedia
Cele mai periculoase țări pentru șoferii de TIR. "Te gazează și te trezești sau nu te mai trezești"
Adriana Mureșan și-a început aventura ca șofer de TIR în Spania acum 20 de ani. În timp, romanca s-a remarcat în domeniul transporturilor ca un șofer profesionist și acum își împărtășește experiența și cunoștințele acumulate în această industrie. Cu o carieră solidă construită pe drumurile europene, Adriana a făcut o analiză detaliată a situației rutiere din Europa și a identificat cele mai periculoase țări pentru șoferii profesioniști.
Rafila, stăpân peste Sănătatea bolnavă! Pacienții vin la spital cu medicamente de acasă
Rafila, stăpân peste Sănătatea bolnavă! Pacienții vin la spital cu medicamente de acasă
Criza din sistemul patronat de Rafila se adâncește de la o zi la alta. Spitalul Județean din Târgoviște a ajuns să caute medici pe stâlpii din București. Pe afișele din Capitală este chiar numărul directorului de îngrijiri medicale. Iar la Spitalul de Urgență din Drobeta Turnu Severin, ca și în multe altele din țară, oamenii vin de acasă cu punga de medicamente pentru că unitatea medicală nu are banii necesari pentru a le cumpăra. Atât pacienții, cât și medicii sunt revoltați și spun că subfinanțarea din partea statului i-a adus în pragul disperării. 
Crin Antonescu
Crin Antonescu, despre alianța PSD-PNL: Dacă va fi validată de public, înseamnă că are creditul electoratului şi rămâne să vedem cu ce program, cu ce oameni şi în ce măsură vor îndeplini aceste aşteptări
Fostul lider PNL Crin Antonescu a declarat, joi, despre alianţa PNL-PSD, că dacă va fi validată de public, înseamnă că are creditul electoratului şi rămâne să vedem cu ce program, cu ce oameni şi în ce măsură vor îndeplini aceste aşteptări. El a mai spus că nu este îngrijorat de soarta PNL, aşa cum sunt unii care îi cântă prohodul de multă vreme.