Articolele din categoria ACTUAL:

Rețeta perfectă pentru post: Ciorbă de ștevie acrită cu zeamă de varză
Rețeta perfectă pentru post: Ciorbă de ștevie acrită cu zeamă de varză
Ciorba de ștevie acrită cu zeamă de varză reprezintă rețeta perfectă pentru a fi inclusă în meniul postului, fiind o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru perioada de abstinență alimentară. Cu ingrediente simple și pline de nutrienți, această rețetă tradițională oferă o combinație echilibrată între gust și beneficiile pentru sănătate. Aroma bogată a ciorbei de ștevie, completată de zeama de varză, va încânta papilele gustative și va aduce un plus de savoare oricărei mese de post.
Cine are mai multă cofeină: ceaiul sau cafeaua?
Cine are mai multă cofeină: ceaiul sau cafeaua? Câștigătorul confruntării, desemnat de studiile de specialitate
Întrebarea despre conținutul de cofeină din ceai și cafea a generat întotdeauna dezbateri și speculații în rândul consumatorilor. Cu toate acestea, există anumite diferențe esențiale între cele două băuturi și nivelul lor de cofeină, care ar putea surprinde mulți dintre noi. Deși cafeaua este în general considerată sursa principală de cofeină, ceaiul nu trebuie trecut cu vederea, având în vedere diferențele subtile în procesarea și prepararea sa care pot influența nivelul de cofeină pe care îl conține.
Planul Ministerului Educației pentru facilitarea deplasărilor studenților în scopuri academice
Planul Ministerului Educației pentru facilitarea deplasărilor studenților în scopuri academice, lansat în consultare publică
Ministerul Educației a lansat în consultare publică un proiect de ordin care reglementează aspectele referitoare la mobilitatea academică a studenților, atât la nivel intern, cât și internațional. Proiectul propune aprobarea unei metodologii care să acopere diferite modalități de mobilitate, fie ea temporară sau definitivă, într-un cadru fizic, virtual sau mixt. 
Aitana, modelul care câștigă 3.000 de euro lunar deși nu există
Aitana, modelul care câștigă 3.000 de euro lunar deși nu există. Cum este posibil acest paradox
Aitana, 25 de ani, o femeie cu părul roz din Barcelona, primește săptămânal mesaje private de la vedete care îi cer să iasă la întâlniri romantice. Tânăra câștigă din activitățile sale online în jur de 3.000 de euro lunar. Până aici, nu ar fi nimic ieșit în comun. Cu toate acestea, singura problemă este că Aitana nu există, de fapt, în lumea reală, ci este doar un model generat de inteligența artificială.
Unde vă adresați dacă aveti probleme cu tichetele sociale de 250 lei
Unde vă adresați dacă aveti probleme cu tichetele sociale de 250 lei. Precizări de la Ministerul Investiţiilor
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a prezentat o serie de precizări pentru beneficiarii de tichete sociale de 250 lei care întâmpină probleme sau dificultăți în accesarea acestora. Aceste precizări sunt menite să ofere claritate și ghidare persoanelor care nu au primit cardurile sociale sau care se confruntă cu alte situații neașteptate legate de programul de sprijin social
Test personalitate: Alege casa visurilor tale
Test personalitate: Alege casa visurilor tale și află aspecte ascunse despre personalitatea ta
 Testul personalității care îți permite să alegi casa visurilor tale nu este doar o simplă distracție, ci și o modalitate fascinantă de a descoperi aspecte ascunse despre tine și despre personalitatea ta. Printr-o simplă alegere a casei în care ți-ai dori să locuiești și să îți petreci timpul, poți obține indicii prețioase despre caracteristicile tale dominante, preferințele și modul în care te raportezi la lumea din jurul tău. Este o experiență plină de mister și descoperiri, care poate scoate la lumină detalii inedite despre cine ești în adâncul sufletului tău.
În ce consta, de fapt, Dieta Paleo, acum 5.000 de ani
În ce consta, de fapt, Dieta Paleo, acum 5.000 de ani: Alimentele care s-au găsit în stomacul lui Ötzi, Omul Ghețurilor
Ötzi, cunoscut și sub numele de Omul Ghețurilor, a fost un vânător-culegător din Epoca de Piatră care a trăit acum aproximativ 5.300 de ani în regiunea Alpilor. Descoperit în 1991 pe ghețarul Hauslabjoch din munții Alpi Ötztal, Ötzi a devenit unul dintre cele mai bine conservate mumii din lume. Oamenii de știință au efectuat numeroase studii și analize asupra mumiei lui Ötzi, inclusiv analiza conținutului stomacului său, pentru a înțelege mai bine modul său de viață, regimul său alimentar și mediul în care trăia.
Vasile Iliuta
Preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, prima reacție după percheziţiile DNA: Niciodată nu trebuie să ne dispară încrederea în justiţie
Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a transmis vineri, după percheziţiile DNA la sediul instituţiei, că ”niciodată nu trebuie să ne dispară încrederea în justiţie şi suntem datori mereu să clarificăm orice nuanţă care poate să pună un semn de întrebare asupra activităţii, şi atunci când există o suspiciune, nu trebuie să ne supărăm că cineva vine şi ne întreabă diferite lucruri”. El afirmă că, după percheziţii, a predat documente care ar fi putut fi trimise prin corespondenţă, aşa cum a făcut mereu în relaţia cu toate instituţiile statului.
Taximetrist din Orșova, înjunghiat în mână. Bărbatul încercase să oprească o bătaie / Arhivă foto
Taximetrist din Orșova, înjunghiat în mână! Bărbatul încercase să oprească o bătaie
Scene șocante au avut loc în orașul Orșova din județul Mehedinți. Un taximetrist a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat în plină stradă de un bărbat care l-ar fi scuipat pe clientul care se afla pe scaunul din dreapta al mașinii. Șoferul de 29 de ani a coborât din mașină să oprească conflictul moment în care agresorul și-a ieșit din fire și l-a lovit cu un cuțit. În taxi se aflau trei persoane. Urmează informații cu un puternic impact emoțional! 
Pericolul brânzeturilor și lactatelor de post, semnalat de Mihaela Bilic
Pericolul brânzeturilor și lactatelor de post, semnalat de Mihaela Bilic: "Deschideți ochii și evitați!"
In perioada postului Paștelui, suntem tentați să achiziționăm din supermarketuri diverse alimente vegetale, iar printre acestea brânzeturile și lactatele vegetale ocupă un loc de cinste. Mihaela Bilic a subliniat însă că aceste produse, considerate de mulți ca fiind alternative sănătoase, se dovedesc a fi, de fapt, „produse de cea mai proastă calitate”, cu potențiale efecte negative asupra sănătății noastre.
Marte intră în Pești - 22 martie – 30 aprilie 2024
Horoscop special: Marte intră în Pești - 22 martie – 30 aprilie 2024. 7 zodii vor profita din plin de acest aspect
Începând cu data de 22 martie și până pe 30 aprilie 2024, Marte va intra în zodia Pești, aducând cu sine o schimbare energetică și emoțională semnificativă pentru fiecare semn zodiacal. Acest tranzit al lui Marte în Pești promite să aducă o atmoferă intensă și plină de sensibilitate, inițiativă și introspecție, influențând diferit modul în care fiecare nativ va interacționa cu mediul înconjurător și cu propriile emoții. Acesta este un moment potențial crucial pentru a experimenta transformări interioare profunde și pentru a acționa dintr-un loc de înțelegere și empatie.