Articolele din categoria ACTUAL:

De ce acest loc de pe Pământ seamănă foarte tare cu Marte
De ce acest loc de pe Pământ seamănă foarte tare cu Marte
Știai că pe Pământ există un loc aproape identic cu planeta Marte? Este vorba despre deșertul Atacama care se află pe coasta de vest a Americii de Sud și care pare să nu aibă nimic în comun cu Terra. Deșertul Atacama din Chile pare a fi o bucată ruptă din planeta Marte și adusă pe Pământ. Principalul motiv pentru care cercetătorii îl aseamănă cu Planeta Roșie este solul arid care îți creează impresia unui mediu ostil.
Debitul Dunării devine amenințător în aval de Porțile de Fier II
Debitul Dunării devine amenințător în aval de Porțile de Fier II
Debitul Dunării este în creștere, în aceste zile, și se apropie de cotele de alertă în aval de barajul de la Porțile de Fier II. Sunt amenințate comunele Gruia și Pristol, cu precădere satul Cozia. Prefectul a convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și a cerut vigilență maximă de la toți factorii responsabili. Din fericire, pentru moment, situația este sub control, scrie Realitateademehedinti.net.
FMI, verdict după vizita în România
FMI trage alarma! Opriţi excesele, România se îndreaptă spre criză
Specialiştii FMI avertizează guvernul că România este pe marginea prăpastiei, din cauza dezechilibrelor majore, provocate în special din cauza majorării artificiale a veniturilor, peste capacitatea reală a economiei de a le produce. Deficitul de cont curent şi cel fiscal s-au adâncit, inflaţia este în creştere iar dacă politicile nu-şi vor putea schimba direcţia ţara se poate confrunta inclusiv cu o scădere a veniturilor care va afecta în special săracii, avertizează Fondul Monetar Internaţional.
Judecătorul Petre Lăzăroiu și-a încheiat de facto mandatul de 11 ani la Curtea Constituțională
Judecătorul Petre Lăzăroiu și-a încheiat de facto mandatul de 11 ani la Curtea Constituțională
Petre Lăzăroiu și-a încheiat de facto mandatul de judecător la Curtea Constituțională (CCR), urmând ca marți, 11 iunie, locul său să fie luat de Simina Tănăsescu, propusă de președintele Klaus Iohannis. La rândul lor, noii judecători numiți de Parlament, Cristian Deliorga (Senat) și Gheorghe Stan (Camera Deputaților), vor depune jurământul pe 18 iunie, ei urmând să-i înlocuiască pe Ștefan Minea și Maya Teodoriu.