Din mai 2019, Dean este atașat al ambasadei Statelor Unite în România, însărcinat de FBI pentru studiul si prevenirea cyber atacurilor.
"Fiți atenți la orice email primit și verificați proveniența. Adresele de email tip clonă sunt extrem de periculoase,"
Dean Kinsman, News Channel 5
Cine e Dean Kinsman?
Dean Kinsman (foto) și-a început cariera la FBI în biroul din Detroit, în 2002, ca agent de criminalitate informatică.
Apoi, în perioada 2002-2009 a investigat cazuri de intruziune penală și de securitate națională în biroul din Detroit.
Pentru următorii 2 ani a fost repartizat la sediul central al FBI, Divizia Cyber, și a participat la mai multe căutări și arestări ale unor infractori cibernetici internaționali.
În februarie 2012, Dean s-a mutat la biroul FBI din Nashville pentru a investiga criminalitatea cibernetică și a devenit supraveghetorul acestei secții în mai 2017.
Înainte de a se alătura FBI, Dean Kinsman a fost locotenent în marină pe un distrugător în San Diego, California și manager de suport pentru Perot Systems Corporation din Raleigh, Carolina de Nord.
Despre ce va vorbi specialistul FBI?
La iCEE.fest: UPGRADE 100, Dean Kinsman va vorbi despre amenințările la care ne expunem folosind dispositive smart conectate în permanență, cum se colectează date care să descurajeze atacatorii si cum se construieste un caz solid în această nouă lume, dominată de tehnologie.
Prezentarea vine într-un context international tot mai complicat, unde războaiele se poartă, mai ales, în spațiul virtual.
Chiar la începutul acestei luni, SRI a anunțat că România a fost în ultima perioadă ținta unor atacuri cibernetice din Est. Este și motivul pentru care s-a pus la dispoziția cetățenilor români numărul de urgență 1911, unde pot fi raportate incidentele cibernetice.
Cum impactează tehnologia si internetul democrația, guvernarea si comunicarea publică?
Pe de altă parte, si anul acesta, festivalul tratează problema complexă a impactului tehnologiei în societate, politică, guvernare si democrație.
Astfel, pe scena dedicată, FOCUS Stage 4, compania Majoritas Global– fondată de antreprenoul roman Lucian Despoiu, printre altele co-fondator eJobs si fondator al uneia din primele agenții digitale din România, Kondiment.
Majoritas este specializată în tehnologie și comunicare politică și guvernamentală iar, prin “Majoritas Academy” și partenerii săi, va organiza ziua "UDemocracy" la UPGRADE 100.
Scena va cuprinde prezentări, dezbateri, concursuri de idei și de proiecte și propuneri de soluții inovative.
Pe scena și în sala “UDemocracy” “actorii” democrației își vor uni forțele pentru a înțelege și dezbate ce urmează în cadrul unei societăți în care tehnologia poate perturba chiar conceptul de democrație, în sine.
Printre speakerii confirmați pentru această scenă este si Salim Ismail, co-fondator “Singularity University”, dar si alți experți în comunicare publică, politică si tehnologie specifică.
Lista vorbitorilor este aici.
Agenda completă a festivalului este disponibilă aici iar lista domeniilor acoperite în acest an, aici.
Bilete sunt disponibile tot pe site-ul oficial.
iCEE.fest: UPGRADE 100 are loc la Bucuresti in perioada 13-14 iunie 2019, pentru al 8-lea an consecutiv, și este realizat cu sprijinul Orange, Nissan, George / BCR, Coca-Cola, GLO, mPlatform, MedLife, Verizon Media, SalesForce, MedLife și a altor susținători.