Articolele din categoria ACTUAL:

Femeie gravida, Foto/Profimedia
Femeile ar putea să iasă la pensie mai repede, în funcție de numărul copiilor pe care i-au născut
Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii. Iniţiativa legislativă prevede că femeile vor putea iesi la pensie mai devreme, în funcţie de numărul copiilor pe care i-au născut. Astfel, femeile care au realizat stagiul minim de cotizare contributiv şi care au născut şi crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare astfel: pentru un copil - cu un an, pentru doi copii - cu un an şi şase luni, pentru trei copii - cu doi ani, pentru patru copii - cu doi ani şi şase luni, pentru cinci copii - cu trei ani, iar pentru şase copii sau mai mulţi - cu trei ani şi şase luni.
Gabriela Firea
Gabriela Firea, la depunerea candidaturii: Propunem o administraţie dinamică şi o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică
Gabriela Firea a declarat, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, că ea şi echipa sa propune „o administraţie dinamică şi o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică”. Ea a mai spus că „ritmul a fost de melc”, referindu-se la actual conducere a PMB
Clotilde Armand
Candidaturi depuse cu circ. Cum fac politicienii spectacol: Piedone cu interlopii, Burduja pe motocicletă, Clotilde Armand cu tupeu - VIDEO
Alegerile de anul acesta s-au transformat într-un adevărat spectacol. De la intrări pe motocicletă, la tricouri cu sloganuri amuzante, politicienii s-au întrecut, care mai de care, în metode inedite prin care să își transmită mesajele mai departe. Depunerea candidaturilor s-a lăsat cu circ spre uimirea oamenilor care au mers să îi susțină. 
Peste
Ce să faci când îţi rămâne un os de peşte în gât
Dacă mănânci adesea peste, şansele sunt mari să ai neplăcerea de a ţi se înfige un os în gât. Recomandarea, în acest caz, este să mergi la medic, desigur. Cei mai mulţi oameni, însă, nu prea sunt dispuşi să facă o vizită la cabinet pentru ceva ce nu pare a fi o reală ameninţare. În cazul în care intri în această categorie, este bine să ai totuşi la îndemână câteva remedii pentru această problema, pentru că poate fi foarte dureros să aştepţi că osul să iasă singur.
Diana Sosoaca
Diana Șoșoacă, prima reacție după ce candidatura ei a fost respinsă de BEC: E un ordin de la Marcel Ciolacu
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei, deoarece a găsit probleme multiple la listele de semnături depuse de Diana Şoşoacă. Aceasta a acuzat că respingerea candidaturii ei este din ordinul dat de liderul PSD Marcel Ciolacu şi că Primăria Generală a Municipiului Bucureşti este cea mai coruptă instituţie din România.
Prognoza ANM
Prognoza ANM pentru săptămâna viitoare. Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște
Valorile termice vor fi mai ridicate pe parcursul săptămânii viitoare decât cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României, ulterior temperaturile se vor apropia de cele normale, iar în ultimele două săptămâni din luna mai se vor înregistra din nou valori termice peste cele normale, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), emisă pentru perioada 29 aprilie - 27 mai 2024.
Sondaj de opinie
Sondaj Avangarde care răstoarnă clasamentul pentru primăria Capitalei: Ce procent are Gabriela Firea în acest moment. Piedone s-a prăbușit
Un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD îl anunță pe Nicușor Dan pe primul loc în opțiunile electoratului, cu 31%, dacă alegerile pentru Primăria București ar avea loc duminica viitoare. Pe locul doi este situat fostul primar general Gabriela Firea (candidatul PSD), cu 24%, iar Cristian Popescu Piedone a căzut de pe primul loc pe locul trei, cu 20%. Acesta este urmat de Sebastian Burduja, cu 15%, și de candidatul partidului extremist AUR, Mihai Enache, care încheie clasamentul cu 7%.
Scandal la Bacau
Copiii s-au călcat în picioare la evenimentul de "vânătoare de ouă" organizat la Bacău. Scandal uriaș
Haos şi copii în pericol. O vânătoare de ouă, organizată pe aerodromul din Bacău, a fost la un pas de dezastru. Pentru că organizatorii n-au mai aruncat ouăle din avion, aşa cum au promis, părinţii şi copiii s-au năpustit asupra aeronavelor la aterizare pentru a le smulge din sac. S-au apropiat periculos de mult, chiar pe sub elicele care încă se învârteau. Jandarmii nu au mai putut face faţă mulţimii. Organizatorii au fost amendaţi pentru că au pus oamenii în pericol.  
Marcel Ciolacu
Premierul Ciolacu s-a ales cu plângere pentru discriminare. George Simion, reacție halucinantă după derapajul premierului: "Nu este moldovean, probabil e rrom"
Val de reacții după gafa făcută de Premierul României după vizita la Timișoara. Marcel Ciolacu s-a ales cu plângere la Consiliul pentru Combaterea Discriminării după ce săptămâna aceasta a afirmat în glumă în urma unei conferințe de presă de la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”. Plângerea i-a fost depusă de către liderul filialei municipale Iaşi a USR, deputatul Filip Havârneanu, pe motiv de jignire. Și liderul AUR, George Simion a intervenit și i-a transmis premierului că ar fi de etnie romă. Iar Nicolae Ciucă a intervenit să stingă scandalul și a spus că Buzăul este în România. 
Sarbatoarea de Florii
Câți români își sărbătoresc astăzi onomastica
Creştinii serbează Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de credincioşi care ţineau în mâini ramuri de măslin şi de finic. Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an şi deschide perioada sărbătorilor de Paşte. Patriarhul Daniel va participa la Sfânta Liturghie în paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reşedinţa Patriarhală.
5 poliţişti din cadrul IPJ Alba, obligaţi la muncă în folosul comunităţii! Ce ilegalități au comis: E strigător la cer / Foto: Inquam Photos
5 poliţişti din cadrul IPJ Alba, obligaţi la muncă în folosul comunităţii! Ce ilegalități au comis: E strigător la cer
Cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, unul dintre ei aflat acum la pensie, au fost obligaţi să presteze câte 30 de zile de muncă în folosul comunităţii, după ce au fost anchetaţi în cadrul unui dosar de fals şi înşelăciune pe motiv că au decontat ilegal contravaloarea voucherelor de vacanţă, pe care angajaţii MAI nu le primesc sub formă de tichete sau card, ci prezintă angajatorului factura de la operatorul turistic şi primesc banii.