Articolele din categoria ACTUAL:

Ștefan Deaconu: Etica și integritatea se află în centrul oricărui proces de arbitraj de succes
Ștefan Deaconu: Etica și integritatea se află în centrul oricărui proces de arbitraj de succes
Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerţ și Industrie a României (CCIR) organizează, în perioada 6-7 iunie a.c., cea de-a V-a ediție a Conferinței Bucharest Arbitration Days (BArD), eveniment care s-a impus în ultimii ani ca una dintre cele mai importante platforme de dezbatere a subiectelor din domeniu și, totodată, ca un reper pe harta arbitrajului comercial internațional.
Accidentul de la 2 mai. Șoferul drogat Vlad Pascu rămâne în arest încă 30 de zile. El contestase măsura
Accidentul de la 2 mai. Șoferul drogat Vlad Pascu rămâne în arest încă 30 de zile. El contestase măsura
Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, rămâne în arest preventiv încă 30 de zile, după ce Tribunalul Constanţa i-a respins, joi, contestaţia la decizia Judecătoria Mangalia de săptămâna trecută prin care fusese îi respinsă cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Hotărârea este definitivă.
Şeful de la Imigrări Caraş-Severin, arestat preventiv pentru luare de mită și abuz în serviciu/ Foto/Profimedia
Şeful de la Imigrări Caraş-Severin, arestat preventiv pentru luare de mită și abuz în serviciu. Sumele uriașe, puse în joc: ce au descoperit procurorii DNA
Şeful Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin, Vali Mitruş, a fost joi arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi complicitate la acces ilegal la un sistem informativ, potrivit unei hotărâri luată de Tribunalul Timiș. Marți dimineață au avut loc percheziții în cascadă în București și în şase judeţe din țară, într-un dosar penal care vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, facilitarea şederii ilegale în România şi spălarea banilor. Membrii grupării sunt acuzați că ar fi primit bani de la oameni de afaceri implicaţi în traficul de migranţi, între 2.100 lei şi 22.000 euro, pentru emiterea avizelor de muncă şi prelungirea nelegală a dreptului de şedere în România în cazul a peste 1.137 cetăţeni străini, majoritatea din Pakistan şi Bangladesh.
Proiect Spital Public Sectorul 6/ Foto: primarie6.ro
Înfiinţarea Spitalului Public al Sectorului 6, aprobată de Guvern. Ciolacu aruncă săgeți acide la adresa lui Nicușor Dan: ce îi impută primarului Capitalei
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, că în şedinţa de Guvern se aprobă înfiinţarea Spitalului Public al Sectorului 6, primul de acest fel construit în Bucureşti după 1990. Şeful Executivului a arătat că, la fel ca extinderea metroului din Sectorul 4, o altă primărie de sector face un spital şi nu primăria Capitalei, iar "asta spune totul despre capacitatea de manager a primarului Capitalei".
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Salariul minim brut CREȘTE la 3700 de lei pe lună, de la 1 iulie. Guvernul aprobă măsura cu 3 zile înainte de alegeri: anunțul lui Ciolacu
Că cea mai aşteptată decizie pe care Guvernul o ia este creşterea salariului minim de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie, a anunțat, joi, premierul Marcel Ciolacu, în debutul ședinței Executivului de la Palatul Victoria. Şeful Guvernului a mai spus că a aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate, astfel că angajaţii primesc în plus 284 de lei pe lună.
INTERVIU-ȘOC: Nicușor Dan recunoaște că a fost instruit de Securitate! Cum a fost „șlefuit” de informatori
INTERVIU-ȘOC: Nicușor Dan recunoaște că a fost instruit de Securitate! Cum a fost „șlefuit” de informatori
Într-un interviu de ultimă oră, Nicușor Dan recunoaște că a fost instruit de Securitate înainte de a pleca din țară la Olimpiadele de Matematică. Totul după ce Realitatea PLUS a prezentat documentul care îl acuză pe aceasta că și-ar fi turnat colegii. Edilul care mai vrea încă un mandat a declarat că, elevii care înainte de anul 1989 urmau să plece din țară pentru a participa la concursuri internaționale erau șlefuiți de Securitate.În această seară, Anca Alexandrescu va prezenta dezvăluiri devastatoare despre Nicușor Dan. Sunt informații care vor arunca în aer aceste alegeri, un personaj-cheie rupe tăcerea. Așadar, de la ora 21.00, în exclusivitate, Anca Alexandcrescu vine cu toate informațiile bombă.
Nicușor Dan/ Captură video
Nicușor Dan, luat la rost de un cetățean revoltat. Edilul îi dă cu "ignore": motivul scandalos pentru care a ajuns în instanță
Nicușor Dan a avut o reacție sfidătoare pe holul Curții de Apel, acolo unde un cetățean l-a luat la rost. Primarul Capitalei a fost filmat în timp ce se uită în telefon și ignora să-i răspundă unui bărbat. Edilul a ajuns la instanță în cazul scandalului ridicării unui centru oncologic modern pentru care nu a vrut să emită autorizația de construire. Refuzul i-a adus primarului Nicușor Dan și o amendă însă nu a plătit-o nici până acum și astfel s-a ajuns la proces. 
Cum înregistrează telefonul mobil tot ce vorbim. Pe ce trebuie să apăsăm ca să dezactivăm microfonul
Cum înregistrează telefonul mobil tot ce vorbim. Pe ce trebuie să apăsăm ca să dezactivăm microfonul
În era tehnologiei avansate, telefoanele mobile au devenit indispensabile pentru viața de zi cu zi. Cu toate avantajele pe care le oferă, există și dezavantaje semnificative, printre care și capacitatea telefoanelor de a înregistra conversațiile noastre fără să fim conștienți de acest lucru. Această funcționalitate este folosită ulterior pentru a redirecționa reclame personalizate către utilizatori.